تلخی اسفند ماه برای سید حسن خمینی
سید حسن خمینی گفته است: پیغمبر فرموده بودند «هر کسی بشارت پایان ماه صفر را بدهد، من هم بشارت بهشت را به او می دهم» که تعبیر این ماه اسفند هم برای ما چنین حکمی دارد.
سید حسن خمینی در پاسخ به این پرسش که فرزند شما یعنی احمد آقای خمینی بعد از فوت آقای صادق طباطبایی با این تعبیر از اسفند ماه یاد کردند: «اسفند تلخ» چرا اسفند برای شما تلخ است آقای خمینی؟ این مطلب را بیان کرد.
وی ادامه داد: دوستان چند روز پیش یک مطلبی را به عنوان شوخی می گفتند که مضمون آن چنین بود: پیغمبر فرموده بودند هر کسی بشارت پایان ماه صفر را بدهد، من هم بشارت بهشت را به او می دهم. تعبیر این ماه اسفند هم برای ما یک چنین حکمی را دارد یعنی هم مرحوم ابوی ما و هم مرحوم آقای دکتر بروجردی و هم خانم امام در ماه اسفند رحلت کردند.
البته مواردی هم بوده که در اسفند اتفاق نیفتاده است. به طوری که همسر امام در حقیقت در آخرین لحظات اسفند و شاید در آغازین لحظات فروردین به رحمت خدا رفت، شاید اگر احمد چنین تعبیری داشته، به این جهت بوده باشد.
فرزند یادگار امام در مصاحبه با سالنامه ۱۳۹۳ روزنامه شرق که دوشنبه (امروز) منتشر شد، درباره حس خود نسبت به این موضوع گفت: البته اسفند هر سالی که از این دست اتفاقها پیش می آید. ولی معمولا آقا یاسر برادرم می گوید نشده یک دفعه شکوفه ها گل کنند و ما در پی رفتن به یک مراسم فاتحه نباشیم. حالا ممکن است سالگرد باشد و الزاما خود فاتحه نباشد. البته همه به نوعی با چنین موضوعی مواجه شده اند و مورد ویژه ای نیست. بالاخره مردم معمولا شب های جمعه آخر سال بر مزار گذشتگان خود حاضر می شوند. فرقی هم نمی کند که این اتفاق چه تاریخی صورت پذیرد. بالاخره این مسیری است که همه باید بروند، حالا یا اسفند می شود یا فروردین ...
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در ادامه به پرسشی در خصوص اینکه پدر مرحوم شما قبل از فوتشان، یک سخنرانی معروف انتقادی داشتند. اصلا چرا در آن سال ها نقدهای ایشان پررنگ پیروزی شده بود؟ در مجموع چه انتقاداتی را به روند طی شده در سال های بعد از پیروزی انقلاب داشتند، پاسخ داد.
وی گفت: به نظر من آن سخنرانی انتقادی ایشان الزاما تنها سخنرانی انتقادی نبود ولی چون با رحلت ایشان مصادف شد یک مقداری پر رنگ جلوه کرد. من فکر می کنم انتقاد ایشان مورد خاصی نبود که حالا بگوییم در آن سال این نقد صورت گرفت یا مثلا سال قبل از آن چنین نبود. به طور کلی انسان همیشه باید به گذشته خود افتخار کند. به هر حال ما به گذشته مان افتخار می کنیم.
ولی انسان نسبت به وضع موجود همیشه باید به نوعی به دیده نقد بنگرد تا بتواند مشکلاتی را که وجود دارد اصلاح کند.
بعضی وقت ها این مشکلات عمیق تر است و بعضی وقت ها مشکلات عمق کمتری دارد. ولی انتقاد به وضع موجود باعث می شود که شما نسبت به آینده امیدوار باشید.
لذا قبلا هم عرض کرده بودم که ما به گذشته مان افتخار می کنیم. نسبت به وضع موجودمان انتقاد داریم و نسبت به آینده مان هم امیدواریم و به نظر من در صحبتهای ایشان (مرحوم پدر) هم این مطلب بود.
ما ضمن اینکه از کلیت نظام دفاع می کنیم در عین حال معتقدیم که دفاع از نظام به این معنی است که ایرادات و اشکالاتی را هم که می بینیم طرح کنیم.
فکر می کنم همه هم همین طور هستند فکر می کنم ایشان هم تقریبا همین مساله در رفتار سیاسی شان مطرح بود، ولی این صحبت چون مصادف شد با فوت ناگهانی ایشان، مقداری درباره آن تحلیل شد.
نظر کاربران
انشالله خداوند سایه شما و برادرانتان را از سر بچه هاو همسرتان کم نکند الهی امین ..خودتون زنده باشید و سالی سرشار از شادی را برایتان ارزو دارم ....