کارنامه و خاطرات سال ۱۳۷۱ هاشمی
کتاب کارنامه و خاطرات سال ۱۳۷۱ آیتالله هاشمی رفسنجانی، با عنوان «رونق سازندگی» بهزودی وارد بازار کتاب میشود.
عماد هاشمی، مدیر دفتر نشر معارف انقلاب گفت: در ادامه انتشار سلسله خاطرات روزنوشت آیتالله هاشمیرفسنجانی، کتاب جدید حاوی کارنامه و خاطرات سال ۱۳۷۱، آخرین مراحل چاپ و صحافی را میگذراند و در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در اردیبهشت ۹۴ رونمایی میشود و در دسترس علاقهمندان تاریخ معاصر قرار میگیرد.
وی افزود: سال ۱۳۷۱ سال مهمی است. در این سال، اولین انتخابات مجلس شورای اسلامی پس از درگذشت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی برگزار شد و ترکیب مجلس کاملاً تغییر یافت. در کتاب خاطرات سال ۱۳۷۱، موارد مربوط به ردصلاحیتها و تلاش آیتالله هاشمی برای کاهش تنش میان جناحهای سیاسی آورده شده است. ضمن اینکه میوههای نوبرانه درخت کار و سازندگی بهتدریج نمایان شده و فضای دلانگیز تلاش و بازسازی در اقصی نقاط کشور پهناور ایران اسلامی، به بار نشسته است.
وی افزود: در سال ۱۳۷۱، درحالیکه شکوفههای درخت سازندگی بهبار نشسته و با رونق سازندگی، اولین میوههای آن، کام مردم را شیرین کرده است، اختلافات فرصتسوز داخلی، وارد فاز دیگری میشود و با تلخی ادامه مییابد. در این سال با درایت و خردمندی مسئولین کشور، پیروزیهایی در زمینههای مختلف ازجمله عرصه دیپلماسی بینالمللی، اقتصاد داخلی، جذب سرمایههای خارجی، تثبیت و توسعه مناطق آزاد تجاری و عرصههای فرهنگی و اجتماعی حاصل شده است.
مدیرعامل دفتر نشر معارف انقلاب اضافه کرد: در پیش گرفتن سیاست اعتدال در همه زمینهها و همگرایی دولت با رهبری در سال ۱۳۷۱، تهران را به کانون ثبات و امنیت در منطقه تبدیل کرده و اثرات موفقیتهای پیدر پی، در همه زمینهها، به خوبی در سطح جامعه ملموس است.
هاشمی با بیان اینکه بازخوانی تاریخ پرافتخار نظام مقدس جمهوری اسلامی، نسل جدید را با این توفیقات بزرگ بیشتر آشنا میسازد، تاکید کرد: کتابهای خاطرات آیتالله هاشمی رفسنجانی از این جهت حائز اهمیت است که اولاً در همان مقطع زمانی، با همان حال و هوا نوشته شده است و ثانیاً توسط کسی نوشته شده که در مرکز تصمیمگیریهای کلان نظام قرارداشته است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در بخشی از مقدمه این کتاب نوشته است: «در ماههای اول سال ۱۳۷۱، بحثها و تبلیغات و اختلافات عجیب افراد و گروهها در انتخابات مجلس را داشتیم. دولت کار و سازندگی، اولین انتخابات خود را برگزار میکرد؛ من که به شدت گرفتار امور اقتصاد و وضع بحرانی منطقه بودم، در گرداب انتخابات هم بخش مهمی از وقت و توانم، صرف مهار و حل و فصل اختلافات آزاردهنده و فرصتسوز میشد که در برخی موارد به جهت تندروی و بیتوجهی طرفین به مصلحت کشور و نظام، چندان نتیجهبخش نبود. این اختلافات فزاینده، به جهت بیمبالاتی به میانهروی و محور اعتدال، باعث شد در مواردی نیروهای اصیل انقلاب رودرروی هم قرار بگیرند. دو طرف اختلاف، همه جزو نیروهای انقلاب بودند و هرکدام دارای جایگاه و پایگاه اجتماعی و امکانات و اختیاراتی داشتند. انتظار طبیعی این بود که به دور از تنگنظری و با درنظرگرفتن مصالح نظام جمهوری اسلامی که خون صدها شهید نهضت اسلامی و دوران دفاع مقدس پای آن ریخته شده، به دستور قرآن و سیره حضرت رسول اکرم(ص)، اعتدال و میانهروی پیشه کنند و از نزاع و درگیری که جز اتلاف منابع و امیدوارساختن دشمن نتیجه دیگری نداشت، بپرهیزند.»
کتاب «هاشمی رفسنجانی؛ کارنامه و خاطرات ۱۳۷۱: رونق سازندگی» به اهتمام حسن لاهوتی در ۸۰۰ صفحه در قطع وزیری و با استفاده از دهها عکس و سند تاریخی، در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رونمایی میشود.
پیش از این کتابهای دوران مبارزه، انقلاب و پیروزی، انقلاب در بحران، عبور از بحران، پس از بحران، آرامش و چالش، امید و دلواپسی، اوج دفاع، دفاع و سیاست، پایان دفاع آغاز بازسازی، بازسازی و سازندگی، اعتدال و پیروزی، سازندگی و شکوفایی توسط دفتر نشر معارف انقلاب منتشر شده است.
ارسال نظر