سرمایه گذاری در تمام بازارها زیان می دهد
بازارهای مالی طی یک هفته گذشته سرمایه گذاران را شوکه کردند.
برخي فعالان بازار روايت مي کنند که با وجود بروز نشانه هاي مثبت در مورد پرونده هسته اي ولي هنوز جمع بندي دقيقي در مورد اين موضوع صورت نگرفته است. برهمين اساس دلار آمریکا در ابتدای هفته تا زیر ۳ هزار و ۴۰۰ تومان پایین آمد تا پس از دو ماه این اتفاق افتاده باشد. در میانه های هفته اما بار دیگر بهای دلار افزایش یافت و هفته را در قیمت ۳ هزار و ۴۲۰ تومان پایان رساند. قیمت دلار در آخرین روز هفته گذشته ۳ هزار و ۴۳۰ تومان بود. طبق این برآورد ارزش دلار در طول این هفته حدود ۰.۲۹ درصد کاهش یافته است. با این حساب اگر ۱۰ میلیون سرمایه گذاری در این بازار صورت گرفته باشد در طول این هفته ۲۹هزار تومان زیان به سرمایهگذار تحمیل شده است.
وضعيت در بازار طلا نيز با دلار تفاوت چنداني ندارد. بازار جهانی طلا در طول هفته گذشته نوسانات زیادی را پشت سر گذاشت اما در نهایت با کاهش مواجه شد و روز گذشته به یک هزار و ۲۲۱ دلار در هر اونس رسید. در پايان هفته ميزان سرمايه گذاري در بازار طلا و سکه با زيان ۱.۷ درصدي همراه بود. این موضوع نشان می دهد که ۱۰ میلیون تومان سرمایه گذاری در این بازار در طول یک هفته ضرر ۱۷۰ هزار تومانی بر جای گذاشته است. با این حساب در این هفته که سپری شد بازار سرمایه با ۱.۴۲ درصد زیان مواجه شد. بازار ارز زیان ۰.۲۹ درصدی بر جای گذاشت و بازار سکه با زیان ۱.۷ درصدی، زیاندهترین بازار هفته بوده است.
فعالان بازار اعتقاد دارند که زيان دهي بازارهاي مالي موجب شده تا سرمايه گذاران خرد در تصميم گيري براي انتقال دارايي هايشان به اين بازارها دچار ترديد شوند. همين موضوع سبب شده تا نگراني هايي در ورد وضعيت ۶۸۴ هزار ميليارد تومان نقدينگي در جامعه ايجاد شود. در صورتي که بازارهاي مالي مناسبي براي انتقال دارايي هاي خرد مردم ايجاد نشود، خطر انتقال اين پول ها به بازارهاي مانند مسکن و تکرار رشد قيمت ها وجود دارد. پيش از اين بين سال هاي ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۰ به دليل انتقال سرمايه هاي خرد مردم به اين بازارها قيمت ها به ميزان ۵۰۰ درصد رشد پيدا کرده بود.
نظر کاربران
دوران پول مفت به جیب زدن گذشت .