۱۷۸۳۹۳
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

وجود «سیلیس» در گرد و غبار خوزستان

قائم مقام وزیر بهداشت گفت: امروز هوای اهواز صاف و بدون گرد و غبار است. تقریباً هر ۲ روز یکبار آلودگی هوا مشاهده می شود. بیشتر بیماران این آلودگی سرپایی درمان و مرخص می شوند، بیشترین نگرانی مردم اثرات سوء روانی این پدیده است.

خبرگزاری فارس: اسماعیل ایدنی، قائم مقام وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار کرد: در پنج روز گذشته سه بار هوای پرگرد و غبار و آلوده در استان خوزستان داشتیم و تقریباً هر دو روز یکبار هوای پر گرد و غبار مشاهده می‌شد، ولی امروز هوا صاف و فاقد گرد و غبار است.

وی تصریح کرد: گرد و غبارهای این روزهای اهواز در هنگام باد و طوفان فضا را دربرمی‌گیرد و پس از ۵ ساعت از بروز باد و طوفان، گرد و غبار فرومی‌نشیند که نشان می‌دهد ذرات سنگین است و رسوب می‌کند، در صورتی که سال‌های پیش گرد و غبارها تا سه روز در هوا باقی می‌ماند.

ایدنی خاطرنشان کرد: صبح روزی که وزیر بهداشت به اهواز سفر کرد، هوا به شدت گرد و غبار داشت و محدوده دید ۵۰ متر بود، ولی هنگامی که شب‌هنگام وزیر به اهواز سفر کرد، هوا به حدی صاف بود که ما نگران بودیم چگونه ثابت کنیم که هوای اهواز آلوده و مملو از گرد و غبار است، اما در روز ۲۲ بهمن مجدداً گرد و غبار فضا را گرفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، مشکل اصلی در رابطه با پدیده ریزگردها را جنبه روحی و روانی این اتفاق دانست و گفت: ریزگردها به علت اثر سوء بر فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی مردم، اثرات نامناسب بر روح و روان مردم گذاشته است و مردم نگران هستند.

وی افزود: بیمارستان‌ها و اورژانس‌های استان خوزستان برای مقابله با عوارض ناشی از ریزگردها آمادگی کامل دارند و زمان بروز این واقعه، اتوبوس‌ آمبولانس‌های متعدد در سطح شهر وجود دارند، تا در مواقع اورژانسی و حاد به مردم خدمت‌رسانی کنند.

ایدنی تأکید کرد: به طور کلی حجم موارد اورژانسی نیز به علت آشنایی مردم با این واقعه و خودمراقبتی و کاهش ترددها کاهش یافته است و به ندرت نیاز به بستری در بین مردم مشاهده شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: مراجعه به اورژانس‌ها ۳ تا ۴ برابر افزایش یافته است ولی بیشتر موارد سرپایی حل می‌شود و تعداد بستری بسیار کم بوده است و در قیاس با بحران‌های تنفسی استان خوزستان در پاییز امسال و سال گذشته، امسال بحران تنفسی نداشتیم.

وی گفت: امسال حتی نیاز به خدمات خیلی خاص و ویژه برای مردم دیده نشد و خوشبختانه هیچ‌کس بر اثر ریزگردها فوت نکرده است.

ایدنی تصریح کرد: همانطور که وزیر بهداشت و هیأت همراه ایشان نیز در دیدار از بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی مشاهده کردند، مردم به این مراکز مراجعه می‌کنند و به صورت سرپایی درمان و ترخیص می‌شوند و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: دولت خدمات اورژانس در بخش‌های دولتی، خصوصی و عمومی غیردولتی مثل بیمارستان‌های نظامی را رایگان کرده است و مردم هیچ‌گونه هزینه‌ای در رابطه با مشکلات تنفسی متقبل نمی‌شوند.

وی افزود: قرار است بیش از یک میلیون ماسک تهیه شود و توسط هلال احمر و ارگان‌های ذیربط در تمام مکان‌ها مانند مهدکودک‌ها، مدارس و ادارات توزیع شود و اولویت در این بین مربوط به اقشار آسیب‌پذیر و در معرض خطر است.

ایدنی تصریح کرد: قرار است یک مرکز تحقیقاتی جامع نیز ایجاد شود تا تأثیرات ریزگردها بر سلامت و در کل تأثیرات زیست‌محیطی ریزگردها مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز خاطرنشان کرد: تاکنون ۲۲۰ هزار ماسک توزیع شده است که بالای ۹۵ درصد تأثیرگذار بوده است و در کوتاه‌مدت بسیار مفید است، ولی باید دید که این ریزگردها در آینده چه تأثیراتی خواهند گذاشت که نیازمند تحقیق و بررسی بیشتر است.

وی گفت: غالب ذرات گرد و غبار سیلیس است ولی مشخص نیست تا چه حد توسط افراد جذب می‌شود و اینکه آیا می‌تواند عوارضی داشته باشد یا خیر، ولی همانطور که گفتم مشکل اصلی جنبه روحی ـ روانی این ماجراست، چرا که هر دو روز یکبار مردم را مستأصل می‌کند.

ایدنی تأکید کرد: در آینده باید این گرد و غبار آنالیز شود و تأثیرات آن بر بدن مشخص شود؛ یعنی این خاک چیست و کدام بخش آن توسط کدام بخش بدن و کدام ارگان جذب می‌شود؟ و اینکه آیا بیماری‌زا هست یا نیست؟

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز به مردم استان خوزستان توصیه کرد: از ترددهای غیرضروری در روزهایی که گرد و غبار بیش از حد نرمال است اکیداً خودداری کنند و در داخل خانه‌ها بمانند، چرا که هوای داخل خانه تمیزتر از فضای آزاد است.

وی تأکید کرد: در این ایام به هیچ وجه نباید فعالیت ورزشی صورت گیرد، چرا که مقدار استنشاق هوا را افزایش داده و مقدار بیشتری از گرد و غبار به داخل ریه‌ها وارد می‌شود.

ایدنی، شستشوی مکرر دست، صورت و مناطق در معرض هوای بدن را ضروری دانست و گفت: این بخش‌های بدن باید مکرراً شست‌وشو شوند تا ذرات گرد و غبار از روی آنها پاک شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: مردم از خرید مواد غذایی و خوردن مواد غذایی که به صورت باز فروخته می‌شود اکیداً خودداری کنند، چرا که بدین شکل گرد و غبار وارد سیستم گوارش می‌شود.

وی خوردن میوه و سبزیجات را به واسطه دارا بودن مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان و تقویت سیستم دفاعی بدن توصیه کرد و گفت: با خوردن میوه و سبزیجات، در صورت داشتن عوارض، اثرات سوء گرد و غبار کنترل می‌شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج