موج تازه چینی ها در راه کرمان + عکس
شنیدهها حاکی از آن است که کرمان موتور برای جایگزین کردن لیفان ۵۲۰ دست روی محصولات JAC گذاشته است، هر چند که نسل تازه ۵۲۰ که بر روی تویوتا ویوس بنا شده میتواند گزینه مناسبی برای عرضه به بازار باشد، اما ...
در نهایت سال ۲۰۰۶ خودروهای سیتروئن C۱، پژو ۱۰۷ و تویوتا آیگو به عنوان سه خودرو شهری و اقتصادی، حاصل این پروژه را به نمایش در آوردند. حالا پای این پروژه به نحوی به ایران باز شده است. اما طرف قرارداد این شرکت نه ایرانخودرو است، نه سایپا و نه ایرتویا. محصول تازه وارد نیز نه پژو است، نه سیتروئن و نه تویوتا.
بم خودرو که از زیر مجموعههای کرمان موتور به حساب میآید پس از اتمام قراردادش با شعبه برزیلی فولکس واگن، در حال مونتاژ لیفان است. اما خبرهای جالبی به گوش میرسد. بم خودرو نیز دست به دامان یکی از ۱۰ شرکت برتر خودروسازی چین شده تا به مونتاژ و تولید محصولات این شرکت بپردازد. شرکت JAC، چینی دیگری است که شانس خود را برای ورود به بازار ایران، این بار از مسیر کرمان محک میزند.
این خودروساز چینی سال ۱۳۸۷ با همکاری ایراناتومبیل تعدادی ون ریفاین را به بازار ایران تزریق کرد که البته اکثر آن ها به خودروهای امدادی و دولتی تبدیل شده که به ندرت شاهد تردد آنها درخیابانهای پایتخت هستیم.
اولین گزینه احتمالی بم خودرو، خودرویی در کلاس A است. این خودرو در ابتدا با نام YueYue به عنوان یک خودرو مفهومی معرفی شد اما پس ورود به عرصه تولید نام J۲ بر آن نهاده شد. در منابعی ذکر شده که این خودرو بر مبنای سیتروئن C۱ بنا نهاده شده است اما، تغییرات به حدی گسترده هستند که بتوان J۲ را به عنوان یک خودرو جدید پذیرفت.
ابعاد ۳۵۳۵x۱۶۴۰x۱۴۷۵ میلیمتری این خودرو افزایش ۱۰ سانتی متری در طول و یک سانتی متری در عرض و ارتفاع را نشان می دهند، همچنین افزایش ۵ سانتیمتری فاصله دو محور نسبت به C۱، از توجه طراحان این خودرو به راحتی فضای پای سرنشینان عقب حکایت میکند.
با نگاه به این خودرو شاید تغییرات خیلی کوچک به نظر برسند اما طراحی مجدد محل قرارگیری ستون C خودرو و درب عقب و پنجرههای بزرگتر، این امکان را به شما خواهد داد که شیشه های ردیف عقب خودرو را پایین بدهید.
این امکان در تمامی محصولات پروژه B-Zero از شما سلب خواهد شد. بر خلاف بدنه کاملا ساده C۱ در این خودرو شاه خط کمری هستیم که از درب جلویی شروع شده و تا روی سپر امتداد مییابد که علاوه بر داینامیک تر کردن J۲ باعث میشود ارتفاع خودرو کمتر به نظر برسد. درب عقب شیشهای C۱ در این خودرو جای خود را به مواد مرسوم داده است، اما آیا این تغییر باعث افزایش مقاومت یا ایمنی آن میشود!؟
در هر حال به خاطر پهن تر شدن ستون C، بخشی از دید قسمت عقب کور میشود. البته JAC در این خودرو از برف پاک کن عقب بزرگتر استفاده کرده که موجب میشود سطح گسترده تری از شیشه تمیز شود.
نمای ظاهری J۲ هر چند با اعمال تغییراتی در سیتروئن هر چند با اعمال تغییراتی در سیتروئن C۱ شکل گرفته، اما به جرات میتوان گفت از معدود خودروهای چینی است که میتوان به آن لقب زیبا و دوست داشتنی را داد. نمای داخلی خودرو نیز با اعمالی تغییراتی اندک نسبت به گونه فرانسوی شکل گرفته است.
مطابق با سایت رسمی شرکت JAC مدل J۲ این شرکت با دو نوع پیشرانه به بازار عرضه میشود. گونه اول یک پیشرانه ۱ لیتری ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ است که توان تولید ۶۷ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه را داراست. این پیشرانه توانسته استاندارد آلایندگی یورو چهار را دریافت کند.
حداکثر سرعت این خودرو بیش از 130 کیلومتر بر ساعت و مصرف سوخت آن با سرعت ثابت 90 کیلومتر درساعت کمتر از 4 لیتر اعلام شده است.این پیشرانه با یک گیربکس 5 سرعته دستی جفت می شود.
گونه دوم یک نمونه 1.1 لیتری است که همانند نمونه اولی از نوع 4 سیلندر و 16 سوپاپ است. تنها تفاوت این پیشرانه با نمونه اولی در حجم و میزان گشتاور تولیدی آن است که با 87 نیوتن نیروی گشتاور، دو نیوتن متر نسبت به گونه اولی بیشتر است. این پیشرانه با یک گیربگس 5 AMT عرضه میشود.
J2 در چرخهای جلویی به ترمزهای دیسکی و در عقب به ترمزهای کاسه ای مجهز است که برای آن سیستم های کمکی ABS وEBD نیز درنظر گرفته شده است. از تجهیزات ایمنی این خودرو میتوان به دو کیسه هوا برای سرنشینان جلویی نیز اشاره کرد که موجب شده این خودرو استاندارد اروپایی ECE را دریافت کند.
مدل J2 یکی از گزینههای احتمالی بم خودرو برای عرضه به بازار است، گزینه محتمل دیگر مدل J3 این شرکت است که بزودی به معرفی آن نیز خواهیم پرداخت.
شنیدهها حاکی از آن است که کرمان موتور برای جایگزین کردن لیفان 520 دست روی محصولات JAC گذاشته است، هر چند که نسل تازه 520 که بر روی تویوتا ویوس بنا شده میتواند گزینه مناسبی برای عرضه به بازار باشد، اما احتمالا مدل J3 یا J5 از شریک تازه این شرکت کرمانی جای 520 را پر خواهند کرد.
منبع: عصرایران
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
نظر کاربران
وای خدایا کی از دست این چینی ها خلاص می شیم.
خدا رو شکر که زبون بین المللی رو انگلیسی انتخاب کردن همون موقع ها. وگرنه اگه الان می خواستن این کار رو بکنن حتما چینی انتخاب می کردن و ما بدبخت ها هم باید می شستیم کل عمرمونو زبون چینی یاد می گرفتیم.