۱۶۸۸۷۰
۱ نظر
۵۰۲۶
۱ نظر
۵۰۲۶
پ

ایرانیان سرزمین کانگوروها را تسخیر کردند!

۱۷۷۱۲ نفر. این تعداد تماشاگران بازی روز گذشته ایران و بحرین بود که به قول مردم حاضر در ورزشگاه سهم تماشاگران بحرینی از این تعداد نهایتا همان ۷۱۲ نفر بود و حداقل ۱۷ هزار ایرانی در ورزشگاه حضور پیدا کرده بودند!

ایرانیان سرزمین کانگوروها را تسخیر کردند!





روزنامه هفت صبح: 17712 نفر. این تعداد تماشاگران بازی روز گذشته ایران و بحرین بود که به قول مردم حاضر در ورزشگاه سهم تماشاگران بحرینی از این تعداد نهایتا همان 712 نفر بود و حداقل 17 هزار ایرانی در ورزشگاه حضور پیدا کرده بودند!

رقمی عجیب و خیره کننده که نه تنها بازیکنان و مسئولان ایرانی بلکه همه رسانه های آسیایی را به تعجب واداشت و حالا همه از ایرانی های مقیم استرالیا صحبت می کنند. ایرانی هایی که طبق آمار رسمی سالانه دو هزار نفر به صورت قانونی به این کشور مهاجرت می کنند و آمار مهاجرت های غیرقانونی هم از رقمی نزدیک به 10 هزار نفر در هر سال نشان می دهد.

چه اتفاقی افتاده که در چند سال گذشته استرالیا به پنجمین مقصد مهاجران ایرانی تبدیل شده و راز محبوبیت این جزیره برای ایرانی ها در چیست؟ گزارش هفت صبح را بخوانید.

ایرانیان سرزمین کانگوروها را تسخیر کردند!

چه تعداد ایرانی در استرالیا زندگی می کنند؟

آمار و ارقام درباره ایرانی های مهاجر همیشه همراه با تناقض هایی بوده و هیچگاه نمی توان آمار دقیقی را از تعداد آنها اعلام کرد. با بررسی چند منبع به تعداد تقریبی ۳۰ تا ۵۰ هزار ایرانی می رسیم که به نظر نزدیک به واقعیت است. سفیر استرالیا در تهران سال گذشته درباره ایرانی های مقیم استرالیا گفته بود: «سالانه نزدیک به ۲۰۰۰ نفر ایرانی به استرالیا مهاجرت قانونی دارند و نزدیک به ۳۰ هزار ایرانی در استرالیا حضور دارند؛ جمعیت ایرانی در استرالیا بسیار بالاست و روابط خوبی بین استرالیایی ها با ایرانیان مقیم این کشور وجود دارد.»

پراکندگی ایرانیان در استرالیا عمدتا در شهرهای سیدنی، ملبورن، پرت و بریزبیناست. از کل جمعیت ایرانیان مهاجر براساس آمار رسمی، بیشترین ایرانی ها در ایالت «نیو ثاوت ولز» و در مرکز آن یعنی شهر سیدنی ساکن هستند و در واقع نیمی از جمعیت ایرانیان در این شهر متمرکز است.

اگر به صورت جزیی تر بررسی کنیم، در منطقه پاراماتا بیشترین جمعیت ایرانیان ساکن هستند و مناطق راید، بلاک تاون و هورنز بای به ترتیب، متمرکزترین تجمع ایرانیان به شمار می روند. در میان شهرها نیز براساس یک سرشماری در سال ۲۰۰۶، مهاجران ایرانی ۵۰.۶ درصد ساکن سیدنی، ۱۸.۳ درصد ساکن آدلاید و ۵.۴ درصد ساکنه بریزبین بوده اند.

کدام ایرانی ها به استرالیا می روند؟

افرادی که به استرالیا سفر کرده اند، ایرانی های این کشور را به دو گروه قدیمی و جدید تقسیم می کنند. گفته می شود قدیمی ترها عمدتا از راه پناهندگی وارداین کشور شده اند و برخی از آنها شامل گروه های خاص سیاسی و مذهبی هستند.

این دسته از ایرانی ها عمدتا در سیدنی در مناطق پاراماتا و اوبرن ساکن هستند. «اوبرن» شکل و شمایل خاورمیانه ای دارد و عرب و ترک زیاد دارد و خانم های محجبه در این منطقه دیده می شوند. همچنین بیشتر رستوران ها و فروشگاه های ایرانی نیز در این منطقه هستند.

ایرانی های جدیدتر عمدتا از طریق ویزای مهارتی (Skilled) و ویزای دانشجویی وارد استرالیا می شوند. تعدادی از آنها نیز در سال های گذشته با ویزای Working Holiday آمده و آنجا ماندگار شده اند. بنابراین عمده مهاجران ایرانی جدیدتر را قشر جوان تشکیل می دهند. این قشر از مهاجران ایرانی تقریبا شرایط مناسبی دارند و پس از مشغول شدن در کار مورد نظر خود، راه پیشرفت را طی می کنند.

این دسته از مهاجران عمدتا به دلیل تفاوت سطح تحصیلات و دیدگاه ها و سن با مهاجرین قدیمی تر رابطه زیادی برقرار نمی کنند و در مناطق متفاوتی نیز زندگی می کنند. در سیدنی تعداد زیادی از مهاجرین جدید ایرانی در مناطقی مانند Hornsby و Ryde ساکن هستند.

ایرانی ها در استرالیا چه کار می کنند؟

همانطور که در ابتدای گزارش هم عنوان شد بیشترین تجمع ایرانیان استرالیا در شهر سیدنی قرار گرفته اند که رونق تجاری بیشتر و همچنین شرایط آب و هوایی معتدل از دلایل مهم آن شمرده می شود. خانه های ایرانیان سیدنی عمدتاا در منطقه پارامانا و چتسود قرار گرفته ولی در دیگر مناطق نیز ایرانیان حضور درخور توجهی دارند.

بیشترین تجارت ایرانی ها در زمینه سوپرمارکت، رستوران، امور حقوقی، املاک و تجارت فرش است و البته افراد تحصیلکرده زیادی در این کشور مشغول به کار هستند. این افراد تحصیلکرده عموما در مشاغل دولتی و بخش های خصوصی استرالیا مانند زیرمجموعه های پزشکی و مهندسی فعالیت های چشمگیری دارند. همچنین نباید از نظر دور داشت بخش بزرگی از آنها نیز در کارهای غیرتخصصی مشغول هستند. ایرانی های این کشور علاقه فراوانی به برگزاری رسوم ایرانی دارند و آداب و رسومی چون دید و بازدیدهای نوروزی، چهارشنبه سوری و ... را هر ساله برگزار می کنند.

هزینه های زندگی در استرالیا چقدر است؟

از اول ژانویه ۲۰۱۰ نرخ پایه هزینه های زندگی تحت مقررات مهاجرت افزایش پیدا کرده و طبق این قوانین، متقاضیان آینده ویزای دانشجویی و اعضای خانواده آنها باید مبالغ زیر را برای نشان دادن توانایی نسبت به پرداخت هزینه های زندگی مورد نیاز دوره تحصیلی داشته باشند:

۱۸۰۰۰ دلار استرالیا در سال برای خود دانشجو

۶۳۰۰ دلار استرالیا در سال برای همسر - همراه - دانشجو

۳۶۰۰ دلار استرالیا در سال برای اولین فرزند دانشجو

البته توجه کنید این هزینه ها حداقل است و در برخی دانشگاه ها ممکن است این رقم ها بسیار بالاتر باشد. همچنین ارقام فوق تنها نشاندهنده میزان پایه پول مورد نیاز برای زندگی و تحصل دانشجویان است و هزینهها بسته به محل تحصیل شما در استرالیا ممکن است متفاوت باشد. دانشجویان معمولا باید ارقام مورد نظر هزینه های زندگی خود را بیشتر از این میزان نشان دهند.

اگر بخواهیم قیمت ها را به صورت ریزتر مورد بررسی قرار دهیم به این شرح است که باز هم تاکید می کنیم حداقل ها عنوان شده:

۱) خانه: شما می توانید خانه مورد نظر خود را با ۱۹۰ دلار تا ۴۰۰ دلار در اه اجاره کنید. این اجاره بستگی به شرایط و موقعیت خانه دارد.

۲) خوراک: بطور متوسط هزینه غذایی در یک هفته برای یک زوج در این کشور بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار است. در این کشور فروشگاه های زنجیره ای متفاوتی وجود دارد که جنس هایی با قیمت ارزان تر عرضه می کنند.

۳) رفت و آمد: هزینه بلیت اتوبوس و قطار شهری بین یک دلار و بیست سنت تا ۵ دلار بسته به مسیر متغیر است. هزینه های استفاده از خودروهای شخصی هم شامل بنزین، سرویس ماشین، بیمه و هزینه رجیستر کردن است که باید سالانه پرداخت شود. به طور متوسط یک خودرو بین ۷۵ تا ۱۰۰ دلار در هفته هزینه دارد.

نکته

استرالیا جزو ۶ مقصد مهاجران

مرکز تحقیقات پیو در آخرین گزارش خود درباره مهاجرت در کشورهای مختلف جهان، نام استرالیا را به عنوان ششمین مقصد مهاجران ایرانی عنوان کرده است.

در این گزارش آمار مربوط به مهاجرت در ایران و بالعکس که در فاصله سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۳ مورد ارزیابی قرار گرفته نشن می دهد در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۶۰ هزار ایرانی در خارج از کشور زندگی می کنند که در این میان آمریکا با پذیرش ۳۹۰ هزار نفر مقصد اول مهاجران ایرانی طی دو دهه اخیر محسوب می شده و بعد از آن کشورهای آلمان، کانادا، انگلیس، سوئد، استرالیا، هلند، فرانسه و ترکیه در رتبه های بعدی قرار دارند.

آمار مهاجران ایرانی در سال ۲۰۱۳ به نقل از مرکز تحقیقات پیو

ردیف

کشور

تعداد مهاجر

۱

آمریکا

۳۹۰ هزار نفر

۲

آلمان

۱۲۰ هزار نفر

۳

کانادا

۱۱۰ هزار نفر

۴

انگلیس

۸۰ هزار نفر

۵

سوئد

۷۰ هزار نفر

۶

استرالیا

۴۰ هزار نفر

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • قریشی

    چراواقیت نمیگیدکه ایرانیهای جدیددراسترالیا باقدیمیها ارتباط برقرارنمیگنند اتفاقا بیشتری ارتباط باقدیمیها است ازتجربه شون استفاده میکنند.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج