۱۶۳۹۴۸
۵ نظر
۵۰۰۲
۵ نظر
۵۰۰۲
پ

حقوق ۹۰ هزار دلاری در یک شرکت نفتی؟!

تحقیق‌وتفحص از شرکت نفتی تاسیسات دریایی مدتی است در «کمیسیون انرژی» کلید خورده اما این همه داستان نیست. پشت‌پرده هرتفحصی زمزمه‌های فساد متراکم اتفاق‌افتاده در دوره‌های پیش است و حالا زمزمه‌ها از مرز پچ‌پچه‌ها و حاشیه‌ها گذشته و به واقعیت رسیده است.

روزنامه شرق: تحقیق‌وتفحص از شرکت نفتی تاسیسات دریایی مدتی است در «کمیسیون انرژی» کلید خورده اما این همه داستان نیست. پشت‌پرده هرتفحصی زمزمه‌های فساد متراکم اتفاق‌افتاده در دوره‌های پیش است و حالا زمزمه‌ها از مرز پچ‌پچه‌ها و حاشیه‌ها گذشته و به واقعیت رسیده است.

تفحص از شرکت نفتی «تاسیسات دریایی» نخستین‌بار زمانی رسانه‌ای شد که یکی از اعضای «کمیسیون انرژی» مجلس از فساد رخ‌داده در واردات یک‌دکل نفتی سخن گفت؛ دکل نفتی صدمیلیون‌دلاری که به جز اسناد جابه‌جایی و خریدوفروش آن، هیچ اثر فیزیکی از آن در کشور وجود ندارد و تنها پول هنگفتی در این میان به جیب برخی از ما بهتران واریز شده است.

حالا حسین دهدشتی، عضو «کمیسیون انرژی» مجلس از برخی دیگر از فسادهای رخ‌داده در این شرکت نفتی می‌گوید: «از حقوق ٩٠هزاردلاری گرفته تا پاداش ٦٠میلیون‌درهمی.»

پیش از این نیز دهدشتی بارها به حیف‌ومیل گسترده شرکت نفتی تاسیسات دریایی و صندوق بازنشستگان شرکت نفت اشاره کرده بود؛ حیف‌ومیلی که حالا خودش را در رقم دستمزد نجومی برخی افراد و سرمایه‌گذاران و شرکت‌داران تاسیسات دریایی بروز داده؛ ارقامی که هضم آن برای شهروند عادی کار ساده‌ای نیست و بیشتر شبیه داستان‌های تخیلی است.

نماینده آبادان می‌گوید: «بخش عمده تخلف‌های شناسایی‌شده در بخش قراردادها و دستمزدها گزارش شده و امیدواریم تحقیق‌وتفحص از شرکت تاسیسات دریایی بتواند به انبوه پرسش‌هایی که حالا در ذهن نمایندگان شکل گرفته، پاسخگو باشد.

ارقام دستمزدهایی که ما رصد کردیم، نشان می‌دهد روابط شفاف و نظام پرداختی استانداردی در این شرکت برقرار نبوده و باید دید افرادی که دستمزد و پاداش نجومی گرفته‌اند، در چه جایگاهی بوده‌اند و دلیل این پرداخت‌ها چه بوده است.»

او همچنین به نمونه دکل نفتی و اسناد مالی آن اشاره دارد: «نمونه مشابه تخلف صورت‌گرفته در واردات دکلی که هیچ ردپایی از آن در کشور وجود ندارد، در زیرمجموعه‌های این شرکت کم نیست.
شرکت نفتی تاسیسات دریایی بخش عمده‌ای از قراردادهای نفتی را برعهده دارد و اماواگرهای فراوانی در کار این شرکت وجود دارد و نمایندگان بنا ندارند در این مسیر کوتاه بیایند و باید تمام جزییات فساد و تخلف صورت‌گرفته رو شود.»

ابهام در خرید برخی تجهیزات پارس‌جنوبی

علی مروی، رییس «کمیسیون انرژی» مجلس نیز تاکید دارد تحقیق‌وتفحص از شرکت تاسیسات دریایی به تفحص از عملکرد این شرکت از ابتدای تاسیس تاکنون بازمی‌گردد.

شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران از سال١٣٧٢ تشکیل شده و در حال حاضر نزدیک به ٧٠درصد از ساخت و نصب بخش دریایی پروژه‌های در دست اجرای پارس‌جنوبی را برعهده دارد. بر این اساس، تحقیق‌وتفحص از شرکت تاسیسات دریایی به مواردی از جمله نحوه انعقاد قراردادها، پروژه‌ها و همچنین نحوه تشکیل و عملکرد شرکت‌های زیرمجموعه این شرکت مانند شرکت کیتو می‌پردازد.

این گزارش حاکی است، مواردی چون تعیین تکلیف دکل ٧٨میلیون‌دلاری این شرکت، عملکرد شرکت‌هایی که با پول این شرکت و به نام بخش خصوصی تشکیل شده‌ و از این شرکت پروژه دریافت کرده‌اند، دکل دیگری که سال‌ها پیش‌خریداری شده اما به‌دلیل مشکلات متعدد سال‌هاست که در بندر شارجه مانده و اساسا در کشور مورد استفاده قرار نگرفته و موارد مربوط به خرید اقلام و تجهیزات مربوط به کار در پارس‌جنوبی از جمله ابهاماتی هستند که نمایندگان مجلس را برای تحقیق‌و‌تفحص از این شرکت از ابتدای تشکیل آن ترغیب کرده است.

پرسش از قراردادها و نحوه واگذاری‌ها

همچنین ارزیابی عملکرد شرکت تاسیسات دریایی ایران از بدو تشکیل، بررسی سهام و نحوه واگذاری سهام شرکت و ارزیابی سرمایه‌های شرکت، بررسی نحوه انعقاد قراردادها و پروژه‌ها و واگذاری آنها و همچنین ارزیابی پیشرفت پروژه‌ها و تعهدات این شرکت از جمله دیگر محورهای پیشنهادی به‌شمار می‌آید.

مجلس بارها و بارها در مسیر تحقیق‌وتفحص از سازمان‌های مختلف گام برداشته، تفحص از سازمان تامین اجتماعی توانست پشت‌پرده حاتم‌بخشی‌های «سعید مرتضوی» در سازمان تامین‌اجتماعی را رو کند. مدیریت مسعود زریبافان در دستگاه عریض و طویل بنیادشهید نیز زیر ذره‌بین کمیته تفحص مجلس است و به زودی گزارش نهایی آن در صحن علنی مجلس خوانده خواهد شد.

اما نفت در سال‌های گذشته، حیاط‌خلوتی برای برخی رانت‌خواران بوده و گزارش‌های گاه‌وبیگاه «کمیسیون انرژی» نشان از سطح خطای رخ‌داده در این مجموعه دارد؛ مجموعه‌ای که از یک‌سوی آن پرونده بابک زنجانی بیرون زده و حالا تفحص از شرکت نفتی تاسیسات دریایی.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • علی ابراهیمی

    من فکر میکنم ما باید یک نهاد یا سازمان ثابت برای تحقیق و تفحص از سازمان ها، نهادها، شرکتهای خصوصی و بازار داشته باشیم تا بر کیفیت خدمات، قیمت ها و فساد نظارت کافی و جدی داشته باشه...
    متاسفانه وظایف بین استاندارد، بازرسی، قوه قضائیه و.... تقسیم شده و متولی مشخصی نداره، هر کدوم میگه اختیارات کافی ندارم

  • ترسو

    اين بنده خداها كه گناهي ندارن ! تكليف ، تكليف ، تكليف !!!!!!!!

  • سینا

    به نظرمن یک وزارت جدید تاسیس بشه فقط برای بررسی و پیگیری فساد در دولت نهم و دهم

  • محمود

    خواهشا " زود قضاوت نکنید

  • دلسوز نظام و مردم

    مردمی که سالیانیست از جان و مالشان برای حفظ نظام مایه گذاشتند و تحریم و مشکلات طاقت فرسای آنرا تحمل میکنند ، منتظرند ببینند مسیولین نظام هم در این موارد وظیفه الهی خود را در قبال مفاسد اقتصادی بنحو احسن و سریع انجام میدهند؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج