فرمانده پ.ک.ک به ترکیه هشدار داد
فرمانده ارشد جدایی طلبان کُرد ترکیه هشدار داد، اگر فرآیند صلح این کشور برای پایان دادن به ۳۰ سال جنگ میان دولت ترکیه و کردهای جدایی طلب، تا ماه ژوئن پیشرفت پیدا نکند ممکن است درگیری در جنوب غرب ترکیه مجددا از سرگرفته شود.
کاراییلان گفت: در صورتی که مذاکرات صلح بر اساس طرحی که عبد الله اوجالان، رهبر حزب کرد کارگران کردستان یا پ. ک. ک ترسیم کرده به پیش برود اوجالان تا ماه آوریل باید از زندان آزاد شده و در کنگره حزب کارگران کردستان حضور پیدا کند. با این حال کاراییلان تهدید کرد اگر دولت ترکیه نتواند تا زمان انتخابات ماه ژوئن در این کشور، فرآیند صلح رابه پیش ببرد، درگیری ها از سر گرفته خواهند شد.
اظهارت این فرمانده شورشیان کرد امروز( چهارشنبه) بازتاب زیادی در رسانه های ترکیه و کرد پیدا کرد.
کاراییلان به روجنیوز گفت: اگر کاری از جانب طرف ترک صورت نگیرد ما تا پیش از انتخابات جنگ را آغاز خواهیم کرد.
امروز همچنین یالچین اکدوغان، معاون نخستوزیر ترکیه در واکنش به این اظهارات کاراییلان گفت که این اظهارات غیر واقعی ،بدموقع ، تحریک آمیز و نامناسب هستند.
ترکیه در سال ۲۰۱۲ با هدف پایان دادن به جنگ با جدایی طلبان کرد که تا کنون ده ها هزار کشته بر جای گذاشته با اوجالان وارد مذاکره شد.
به گزارش روزنامه تودی زمان، اکدوغان تصریح کرد: اظهارات تحریک آمیز از جانب کوهستان های قندیل( محل استقرار رهبران شورشی کرد) هیچ کمکی به فرآیند صلح نخواهد کرد.
کاراییلان همچنین در اظهاراتش گفت : درصورت پیشرفت فرآیند صلح به رهبری دولت ترکیه، پ.ک.ک در آوریل ۲۰۱۵ کنگره فراگیری را برگزار خواهد کرد.
وی تصریح کرد: اگر این فرآیند صلح به سرانجام برسد، عبدالله اوجالان نیز در این کنگره در آوریل ۲۰۱۵ حضور پیدا خواهد کرد.
اکدوغان در پاسخ به این اظهارات کاراییلان گفت: شورشیان کرد یا دائم به فکر گذشته بوده و یا آینده کوچکی را برای خود متصور شده اند. کسانی که هر روز با خاطره دیروز بیدار میشوند نمی توانند در زمان حال زندگی کنند.
ارسال نظر