۱۶۱۹۷۷
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

بدترین کشور جهان در همسایگی ایران

تحقیقات کتابخانه ملی کوالالامپور نشان می‌دهد که سرانه مطالعه سالانه مردم مالزی در سال‌های اخیر نسبت به سال‌های پیشین به ٧ تا ٨ کتاب رسیده که این رقم، مالزی را در زمره کشورهای کتابخوان جهان قرار می‌دهد.

خبرآنلاین: تحقیقات کتابخانه ملی کوالالامپور نشان می‌دهد که سرانه مطالعه سالانه مردم مالزی در سال‌های اخیر نسبت به سال‌های پیشین به ٧ تا ٨ کتاب رسیده که این رقم، مالزی را در زمره کشورهای کتابخوان جهان قرار می‌دهد.

علی‌اکبر ضیایی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در مالزی، ۲۴ آذر در نمایشگاه و حراج بزرگ کتاب مالزی در سالن نمایشگاهی مرکز خرید ماینز کوالالامپور، حاضر شد و از قسمت‌های مختلف این نمایشگاه بازدید کرد. همین امر، بهانه‌ای شد تا به بررسی جایگاه کتاب و کتابخوانی در مالزی، بپردازیم.

این نمایشگاه و فروشگاه کتاب که به صورت یک حراج شبانه‌روزی با عرضه گسترده کتاب‌های مختلف در حوزه‌های عمومی و تخصصی با قیمت‌های بسیار ارزان، پذیرای علاقمندان مطالعه و کتابخوانی است.

تحقیقات کتابخانه ملی کوالالامپور نشان می‌دهد که سرانه مطالعه سالانه مردم مالزی در سال‌های اخیر نسبت به سال‌های پیشین بسیار بهبود یافته و به ٧ تا ٨ کتاب رسیده که این رقم مالزی را در زمره کشورهای کتابخوان جهان قرار می‌دهد.

به گزارش آژانس خبری مالزی، تان سری محی‌الدین یاسین، وزیر آموزش مالزی، ضمن ابراز خرسندی از این مسأله گفت: در سال‌های گذشته، سرانه مطالعه کتاب برای هر فرد ٢ کتاب در سال بود.

وی افزود: با وجود پیشرفت روزافزون اینترنت و افزایش استفاده از کامپیوتر، هنوز هم کتاب، منبع اصلی دانش و تفریح محسوب می‌شود و بسیاری از مردم از ورق زدن کتاب لذت می‌برند. با تلاش‌های ویژه دولت و برگزاری رویدادهای مختلف فرهنگی، به تدریج فرهنگ کتاب خوانی و مطالعه در مردم نهادینه شد و اکنون و در این سال‌های اخیر، به ٧ تا ٨ کتاب برای هر فرد در سال رسیده است.

تحقیقات نشان می‌دهد که مردم مالزی به موازات افزایش سن، رغبت کمتری به کتابخوانی دارند، طوری که برای نمونه تنها ٢٠ درصد از مالزیایی‌های ٥٠ ساله، کتاب می‌خوانند که نسبت به کتابخوان‌ های ٢٥ تا ٣٠ ساله حدود ٤٠ درصد کاهش نشان می‌دهد و دولت نیز با توجه به این موضوع، کتابخوانی را از سنین پایین‌تر نهادینه کرده است.

همچنین در بررسی سرانه مطالعه سایر کشورها، نکات جالبی در این خصوص به دست آمده آست. به عنوان مثال هر فرد مکزیکی به صورت میانگین نصف کتاب در یک سال می‌خواند در حالی که این رقم در شیلی به یک کتاب در سال، در تایلند به ٢ کتاب در سال و در فیلیپین به ٣ کتاب در سال می‌رسد. البته دو سوم مطالعه مردم فیلیپین را کتاب انجیل، تشکیل می‌دهد.

این تحقیق همچنین نشان می‌دهد که متوسط سرانه سالانه مطالعه کتاب در آمریکا ٥ کتاب است. در آمریکا از هر ٤ نفر یک نفر اصلاً کتاب نمی‌خواند؛ ولی در مورد کتابخوان‌ها در مالزی، این رقم به ٧ کتاب می‌رسد و متوسط آن برای زنان ٩ کتاب و برای مردان ٥ کتاب است. این رقم در ژاپن و فرانسه به ١٠ کتاب در سال و در کانادا ١٧ کتاب در سال است.

مطابق اطلاعات به دست آمده از این تحقیق، کمترین میزان مطالعه و کتاب خوانی نیز به امارات متحده عربی با سرانه مطالعه ٦ دقیقه در سال تعلق دارد که این سرانه سالانه به ۲ دهم کتاب در سال می‌‌رسد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج