بلیت تهران - نجف در انتظار رکوردزنی!
پیشبینی فعالان از آشفته بازار قیمت بلیت پرواز تهران - نجف درست از آب درآمد و به فاصله ۲۰ روز پس از هشدار آنها، نرخ پرواز مذکور از مرز ۲میلیون تومان فراتر رفته است.
مدیر فروش یک آژانس هواپیمایی در خصوص تهیه بلیت پرواز تهران - نجف با قیمتهای مصوب و به اصطلاح سیستمی گفته بود: نباید دنبال تهیه بلیت سیستمی پرواز تهران - نجف گشت، چون وجود خارجی ندارد و ایرلاینها تمام پروازهای خود را در مناسبتها چارتر میکنند.
وی تأکید کرد: نرخ بلیت رفت و برگشت پرواز چارتری تهران - نجف از یکمیلیون و ۲۵۰هزار تومان به بالاست و قیمتها بر اساس تاریخ متغیر است.
وی گفت: نرخ بلیت پرواز تهران - نجف ساعتی در حال افزایش است و پیشبینی میشود طی دو هفته آینده نرخ این پرواز به دومیلیون تومان نیز افزایش یابد.
متصدی فروش یکی از آژانسهای مسافرتی حومه تهران نیز دراینباره به «تسنیم» گفته بود: در حال حاضر نرخ بلیت رفت و برگشت ۴روزه پرواز تهران - نجف در قالب سفر با کاروان یکمیلیون و ۳۶۰هزار تومان است.
وی با اعلام این که«برای روزهای نزدیک به اربعین حسینی بلیتی نداریم» افزود: پس از ثبتنام اینترنتی پرواز تهران - نجف از طریق قرعهکشی بلیت این پرواز چند روز پیش در اختیار برندگان قرار گرفت و دیگر بلیتی برای این مسیر نداریم.این در حالی است که با نزدیک شدن به اربعین حسینی نرخ بلیت پرواز تهران - نجف علاوه بر اینکه نایاب شده در مقایسه با ۲۵ آبان با رشد ۴۰درصدی به حدود ۲میلیون و ۳۰۰هزار تومان افزایش یافته است.
البته در این بین برخی آژانسهای هواپیمایی میگویند احتمال راهاندازی پروازهای فوقالعاده بهدلیل نزدیک شدن به اربعین حسینی توسط شرکتهای هواپیمایی وجود دارد که در این صورت میتوان بلیت پرواز تهران - نجف را با قیمت یکمیلیون و ۶۰۰هزار تومان تهیه کرد.
این در حالی است که در اغلب کشورهای منطقه بلیت فروشی وسایل نقلیه عمومی از طریق سامانههای ملی و بینالمللی مجازی صورت میگیرد. سایت هایی همچون «بوکینگ»، «تریپ ادوایزر» و انواع و اقسام سامانههای ملی با کنترل صحیح قیمت، میزان فروش و تقاضای گردشگران از تشکیل «بازار سیاه» در مناسبتهای مختلف جلوگیری میکنند. علاوه بر آن سایتهای مذکور با ارائه تخفیفهای متنوع پیش از فرارسیدن ایام پرمسافر و گرانی ضابطهمند در حد ۱۰الی ۱۵ درصدی قیمتها، با تضمین سود آژانسهای هوایی، هتلها و مراکز اقامتی معاملهای دو سر برد را برای صاحبان مشاغل و مسافران فراهم میسازند.
به نظر میرسد در حال حاضر اغلب انتقادات متوجه وزارت ارتباطات است که با ایجاد تاخیر در فراهم آوردن زیرساختهای «شبکه ملی اطلاعات» بهعنوان سامانهای مجازی که سایتهای گردشگری و بنگاههای خوداشتغالی متنوع در قالب آن به جامعه ارائه میشود به سرگردانی مردم و کسب سودهای نامشروع توسط آژانسهای هواپیمایی، ایرلاینها و دلالان و واسطهها کمک شایانی رساندهاند. همچنین سهلانگاری وزارت صنعت و تجارت و سازمان هواپیمایی کشوری نیز در بیتوجهی به وضعیت مردم سوال برانگیز است.
خصوصا این که در موقعیتهای بینالمللی همچون نوروز و اربعین، سامانههای خدماترسان فرامنطقهای اینترنتی، قطعا ارزآوری و ثروت افزایی کلانی برای جامعه ایرانی به همراه خواهد آورد. هماکنون فروش «آنلاین» بلیت و رزرو هتل و مراکز اقامتی به صورت حقیقی و در استانداردهای بینالمللی، در هیچ یک از سایتهای گردشگری کشور وجود ندارد.
ایرلاینها نیز تنها در ایام غیر پیک با فروش بخش اندکی از بلیتها در فضای مجازی، به صورت نمایشی، گاها به فروش آنلاین اقدام میکنند. جالب توجه است که سایتهای بین المللی نیز به جهت «تحریمها» از فروش آنلاین بلیت هواپیما به ایرانیان خودداری میکنند. با وجود همه این موارد مشخص نیست چطور وزارت ارتباطات علاقهای به راهاندازی شبکه ملی اطلاعات با امکان جذب سرمایههای فراملی و تبدیل شدن ایران به قطب فضای مجازی در منطقه خاورمیانه نشان نمیدهد!
ارسال نظر