کارانه های چند میلیونی برای برخی پزشکان
گفته می شود با ابلاغ کتاب جدید تعرفه های پزشکی در فاز سوم اجرای طرح تحول نظام سلامت، کارانه دریافتی برخی پزشکان به یکباره سیر صعودی پیدا می کند، بطوری که صحبت از کارانه های چند ده میلیونی است.
صحبت از کارانه های ۱۰۰ میلیونی و بالاتر است اما مسئولان وزارت بهداشت معتقدند چنین چیزی نیست و حداکثر کارانه ای که برخی پزشکان در فاز سوم طرح تحول سلامت دریافت می کنند، به ۶۰ میلیون هم نمی رسد. این در حالی است که برخی پزشکان، روایت دیگری از کارانه ها دارند و معتقدند که سقف این کارانه ها برای برخی پزشکان و جراحان، فراتر از این اعداد و ارقامی است که مطرح می شود.
دکتر بهزاد رحمانی رئیس انجمن جراحان عمومی ایران با بیان اینکه مهمترین وظیفهای که کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات بر عهده دارد، محاسبه نسبت بین اعمال جراحی بین رشتهای است، گفت: با اینکه انجمن ها در تدوین این کتاب مورد توجه قرار گرفتند، اما نحوه اجرا و در نهایت نتیجه کار، مطلوب نیست. وزارت بهداشت در یک سال و نیم گذشته با دعوت از انجمنها به ویرایش کتاب تحت عنوان بومیسازی کدهای پزشکی پرداخت اما نتیجه آن قابل قبول نبود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه پیشنهادات انجمنها توسط بیمهها جرح و تعدیل شد، افزود: به جرات می توان گفت پیشنهاداتی که انجمنها و حداقل انجمن جراحان عمومی در مورد این کتاب و محتوای آن داده بود، شاید تنها ۱۵ درصد در کتاب جدید اجرایی شد.
رحمانی با عنوان اینکه تعدادی از همکاران این کتاب را با وضعیت ارتباط مالی بیمار و پزشک مرتبط کردهاند، خاطرنشان کرد: یکی از همکاران عنوان کرده بود که با ایجاد طرح تحول نظام سلامت، سهم پرداختی بیماران به ۸ درصد رسیده است و نوید دادند که با اجرایی شدن این کتاب، سهم پرداختی مردم از ۸ به ۶ درصد کاهش خواهد یافت.
در همین حال دکتر ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، معتقد است که ماجرای کارانه های چند ده میلیونی و صد میلیونی، واقعیت ندارد.
به گفته او، بیشترین دریافت کنندگان کارانه پزشکی، جراحان قلب و مغز و اعصاب هستند.
خسرونیا افزود: واقعیت این است که درآمدها خیلی متفاوت است. پزشکی داریم که ۲ میلیون می گیرد و پزشک دیگری هست که تا ۷۰ میلیون هم دریافتی ماهانه دارد. اما، اینکه کارانه های صد میلیونی و بیشتر داشته باشیم، باید بگویم خیر.
وی گفت: بالاترین رقم دریافتی جراح قلب که عضو هیئت علمی هم باشد، ۳۰ تا ۴۰ میلیون است. چون او نمی تواند بیشتر از یک تا دو عمل در روز انجام دهد.
از سوی دیگر، عنوان می شود که هنوز موضوع ۲.۵ برابر شدن کارانه های پزشکی ابلاغ نشده و برای قضاوت در این موضوع، کمی زود است.
نظر کاربران
من خودم کارمند بیمارستان هستم. پزشکی که جراحی ندارد فقط 50-60 میلیون کارانه می گیرد چه برسد به بقیه
و کارمندهای همان بیمارستان 300-400 هزار تومان
و تفاوت طبقاتی که روز به روز بیشتر می شه
متاسفانه کارشناسان وزارت بهداشت باعث نابرابری بین پزشکان متخصص در رشته های مختلف شدن که متخصصین جراح و بیهوشی و زنان درامد بالای 50 میلیون و خیلی متخصصین دیگه حتی کارانه یه میلیونی هم ندارند . این طرح بدون کار محاسباتی دقیق شروع شده
بله فقط در بعضی رشته ها که باعث از بین رفتن انگیزه در دیگر رشته ها شدن . خیلی کتاب با ناعدالتی و بی انصافانه نوشته شده
به نظرم بايد به بالاترين وپايين ترين كارانه در كل كادر درماني يك تناسب معقول باشه ،چون زحمت اين طرح به عهده همه است از اتاق عمل تا آزمايشگاه تصوير برداري و حتي خدمات ، ولي كتاب ارزش گذاري با يك برداشت ناموزون و فقط در بعضي موارد انتخابي از كتاب هاي تعرفه خارجي نوشته شده و اصلا عادلانه نبوده
مخصوصا كارانه بيهوشي بعضي جراحيها خيلي غير معقولانه بوده ، بيشترين رشته هاي متضرر رشته هاي پاراكلينيك بودن
اتفاقا همين كارانه هايي كه فقط براي بعضي در نظر گرفته شده ،انگيزه همكاريو تو بقيه متخصصا از بين ميبره ،سريع انجام دادن طرح اهميتش كمتر از درست و عادلانه اجرا كردنه طرحه
بايد طرح تا برقراري عدالت متوقف بشه،الان به بعضيا فقط شبي ٥٠٠هزار تومان واسه يه شب بيمارستان بودن ميدن جدا از كارانه ،به يه عده هم نه پول ميدن نه عدم نياز در شيفت عصر و شب
بنده خدا پرستار بگو که همه کارهای اجرایی ودرمانی بیمار بر دوششو ودستش از همه جا کوتاهه واقعا ناعدالتیه وزرات بهداشت نباید گفت باید گفت وزارت پزشکان که همه چی را برا خود میخوان