جایگاه دانشگاه های ایران در رده بندی جهانی
در ردهبندی بهترین دانشگاههای جهان در سال ۲۰۱۱، دانشگاههای ایران، روندی نزولی را پشت سر گذاشتهاند.
، مؤسسه «اس.اند.کیو» که هر ساله گزارش خود را درباره بيش از سی هزار دانشگاه در سطح جهان منتشر مىكند، از ایران تنها دانشگاه صنعتی شریف را در رده ششصدم جهان قرار داده است.
این مؤسسه که هدف خود را تلاش در راستای رقابت و ارتقاى علمى دانشگاهها مىداند. با كمك به مبادلات و همكاريهاى علمى میان دانشگاهها، تلاش مىكند رقابت در ميان دانشگاههای برتر را دقيقتر نشان دهد، تا علاقهمندان به تحصيلات برتر را راهنمايى كند.
در ردهبندی سال ۲۰۱۱، دانشگاه ملك سعود عربستان، رتبه نخست را در كل دانشگاههاى خاور ميانه به دست آورد. همين دانشگاه سعودى در سطح دنيا مقام دويستام و در سطح كشورهاى اسلامى، مقام نخست را به دست آورده است.
این شركت پژوهشى انگلیسی، معيارهاى گوناگونی براى ارزيابى خويش در نظر گرفته كه مهمترين آنها، كيفيت بالاى پژوهشها و مطبوعات و كتب آكادميك منتشره از سوى دانشگاهها، نوع و سطح آموزش، كاريابى فارغالتحصيلان و سطح اشتغال و مسئوليت آنان و نيز شمار دانشجويان و اساتيد خارجى است كه دانشگاه را براى تحصيل يا كار برمىگزينند.
بر پایه برآورد اين مؤسسه، دانشگاه كامبريج در رتبه نخست جهانى قرار مىگيرد؛ افزون بر این که ايالات متحده با هشت دانشگاه برتر، جزو ده كشور نخست در ليست برترين دانشگاهها واقع شده است.
در ميان هفتصد دانشگاه برتر، نام هفت دانشگاه سعودى به میان آمده است. مصريها چهار دانشگاه، اردنىها دو دانشگاه و ايرانىها و لبنانىها، یک دانشگاه را به اين ليست هفتصد تايى رساندند.
در خاورميانه به طور متوسط ۳.۸٪ بودجه دولتها براى تحصيلات اختصاص داده مىشود، حال آن كه اين نسبت در سطح جهانى بالغ بر ۴.۴٪ است.
منبع: تابناک
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
نظر کاربران
حیف این استعدادها ، تو این دانشگاههای بدون امکانات و تجهیزات !
دانشگاه صنعتی شریف ؟؟؟ 600؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پس انتظار داشتی چندم باشه!!!!!!!!!!!!!!!!!
یه اطلاعاتی از دانشگاه های هند و مالزی که البته خودمم زیاد قبولشون ندارم بگیر میگی خدا رو شکر 600
استادای درجه اول به خارج از کشور میرند و ...