مجازات اسیدپاشی
چشم دربرابر چشم. این حکم را نخستین بار «آمنه بهرامی» قربانی اسیدپاشی از قضات ایران گرفت. حکمی که برای دومین بار از سوی دادگاه برای اسیدپاشان به صورت رئیس بیمارستان ضیائیان صادر شد.
آنطور که «غلامحسین محسنی اژهای» سخنگوی قوه قضائیه میگوید: «این افراد بزودی از ناحیه چشم قصاص خواهند شد.»
اسیدپاشی در ایران قربانیانی دارد که بخش قابل توجه آنها را زنان تشکیل میدهد. اتفاق تلخی که باعث شد تا رسانهها از حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری بپرسند آیا میتوان این جرم را به مثابه افساد فیالارض و محاربه دانست؟
وجود ابهام قانونی نکتهای است که پورمحمدی روی آن تأکید میکند و میگوید که وزارتخانه متبوعش پیشنهادی را تهیه کرده تا جرم اسیدپاشی شفاف شود: «ما این طرح و مادهواحده را به رئیس دستگاه قضایی تقدیم کردیم تا نظر وی را اخذ کنیم و همزمان در دولت نیز بررسی میشود.
پس از رسیدن به نظر مشترک در قالب یک لایحه به مجلس شورای اسلامی ارسال میشود.» این سؤال هم از سوی افکارعمومی مطرح میشود که آیا اسید پاشی محاربه اعلام میشود؟ به گفته وزیر دادگستری این وزارتخانه تلاش دارد که جرم را شفاف و مشخص کند اما اگر موجب ترس عمومی شود، میتوان برایش حکم محاربه گرفت اما همه موارد را شامل نمیشود به طور مثال فردی که انتقام شخصی گرفته است، محارب محسوب نمیشود اما اگر موجب ترس عمومی شود، میتوان آن را مشمول افساد فی الارض و غیره دانست.
شفاف نبودن قانون درباره ماجرای اسید پاشی در ایران سال هاست حوادث تلخ با طعم اسید در صدر اخبار حوادثی مینشیند بدون اینکه راه را برای تکرار اتفاق ببندد. عباس تدین استاد دانشگاه اعتقاد دارد که باید قانون ممنوعیت خرید و فروش اسید در مجلس بررسی شود: «باید قانون ممنوعیت خرید و فروش اسید در مجلس بررسی شود و همانطور که در زمینه حمل سلاح سرد مجلس قوانینی تصویب کرد در مورد اسیدپاشی نیز توجه بیشتری داشته باشد.»
به گفته او قصاص در زمینه اسیدپاشی دشوار بوده چرا که باید میزان جراحت وارده و مقدار اسیدی که پاشیده شده مشخص شود که این کار مشکل است.
ارسال نظر