۱۵۷۹۵
۵۰۰۹
۵۰۰۹
پ

انتقادات تند شاه حاتمی از سینمای ایران

شاه‌حاتمی: اتفاق این سریال در کربلا هم نبود

شاه‌حاتمی آنجا در مورد مدیریت فرهنگی گفته بود که او سریالی از ماجرای گردان حنظله ساخته اما چندین سال است که اين سریال در صدا و سیما خاک می خورد، این چه مدیریت فرهنگی است که اجازه نمی دهد حقیقت های تلخی که در جبهه ها بر ما رفت را نشان دهیم؟

علی شاه حاتمی مي‌گويد بهتر بود شعار جشنواره فجر در آخر دوره قبل اعلام می‌شد تا فیلم هایی که امسال راهی جشنواره فجر می‌شود با این محوریت دنبال می شدند.

شعار جشنواره فجر امسال که با عنوان « اخلاق، امید و آگاهی» مطرح شده، شعاری است که همه قسمت‌های آن خوب و مهم است، به شرط آن که بتوان این ویژگی‌ها را در جامعه متبلور کرد. ما باید این ویژگی‌ها را در فیلم‌های ساخته شده در کشور خود ببینیم.

وي اضافه کرد: مهم ترین ویژگی این شعار کلمه «امید» است، کلمه ای که خیلی در جامعه ما تاثیر‌گذار است اما مشاهده می شود که این واژه مهم، امروزه از فیلم های ما رخت بسته است. در اصل، جامعه ای که امید و اخلاق نداشته باشد چه جامعه‌ای می تواند باشد؟

شاه‌حاتمي اضافه کرد: جامعه بدون اخلاق و امید - بخصوص امید - یک جامعه مرده است. فیلمسازها می‌توانند این ویژگی را دنبال کنند و سرلوحه کار خود قرار دهند. ارزش اخلاق و امید، ارزش هایی هستند که امروزه در فیلم های ما کمرنگ شده اند. اگر سینما بتواند آن را به جامعه تزریق کند، ما می‌توانیم جامعه پر نشاطی داشته باشیم.



کارگردان شناخته شده سينماي دفاع مقدس در ادامه گفت: از نظر من، این شعار در حال حاضر برای جشنواره تنها در حد شعار است، شاید تنها یک یا دو فیلم را با محوریت این شعار مشاهده کنیم، امیدوارم برای سال‌های بعد اینگونه شعارها زودتر مطرح شود تا بتوانیم با ساخت کارهایی در راستای هر شعار، آن را بیشتر عینیت بخشیم.

شاه‌حاتمي تصريح کرد: به نظر من، باید این شعار در انتهای جشنواره فجر سال گذشته در نظر گرفته می‌شد تا کارهایی که برای امسال ساخته می‌شود حول این محور ساخته شود اما این شعار زمانی مطرح شده که تمام فیلم‌ها به مرحله نهایی خود رسیده‌اند.

در کشور ما در ابتدای هر سال، آن سال به یک شعار نامگذاری می‌شود، چه اشکالی دارد مثل نامگذاری سال‌ها، در پایان جشنواره پارسال هم این شعار عنوان می‌شد تا فیلمسازهای علاقه مند بتوانند تلاش خود را بکنند و حول این شعار پیش روند. وي در عين حال گفت: نظر من این نیست که جوری برنامه‌ریزی کنیم تا تمام فیلم‌های شرکت‌کننده در جشنواره با محوریت این شعار ساخته شوند، اما بعضی فیلمسازها می‌توانند به خواست خود با توجه به این موضوع فیلم خود را بسازند.

گفتني است علي شاه‌حاتمي، از منتقدان جدي سينماي اين سال‌هاست و قبلا هم در مصاحبه‌اي جنجالي با برنامه تلويزيوني «نشاني»، به شدت از فيلم «اخراجی ها» انتقاد كرده بود.

شاه‌حاتمی آنجا در مورد مدیریت فرهنگی گفته بود که او سریالی از ماجرای گردان حنظله ساخته اما چندین سال است که اين سریال در صدا و سیما خاک می خورد، این چه مدیریت فرهنگی است که اجازه نمی دهد حقیقت های تلخی که در جبهه ها بر ما رفت را نشان دهیم؟

دو گردان در جنگ تحميلي عراق عليه ايران بودند که از این دو گردان که به عملیات رفته بودند فقط ۵-۶ نفر زنده ماندند خیلی هایشان بر اثر تشنگی شهید شدند، اين اتفاق در کربلا هم رخ نداد. نیفتاد، شما در کربلا نمی بینید يک نفر به خاطر تشنگی شهید شود اما در این گردان که در تونلی مانده بودند اینها به خاطر تشنگی شهید شدند.


منبع: تهران امروز

باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir

برترین مجله اینترنتی ایران


پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج