۱۵۵۷۱
۳ نظر
۵۰۱۰
۳ نظر
۵۰۱۰
پ

قیمت جدید بنزین با اجرای فاز دوم هدفمندی

دولت در حالی قصد دارد فاز جدید هدفمندی یارانه‌ها را هرچه سریعتر در کشور اجرا کند که سناریوهای قیمتی مختلفی برای بنزین مطرح است.

دولت در حالی قصد دارد فاز جدید هدفمندی یارانه‌ها را هرچه سریعتر در کشور اجرا کند که سناریوهای قیمتی مختلفی برای بنزین مطرح است.

از ابتدای سالجاری تاکنون متوسط مصرف بنزین به عنوان استراتژیک ترین کالای مصرفی اقتصاد به مرز ۵۹ میلیون لیتر در روز رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته روزانه حدود پنج درصد کاهش یافته است.

با این وجود، همزمان با کاهش مصرف بنزین نیمه یارانه ای و یارانه ای در سطح جایگاه های سوخت کشور، متوسط فروش بنزین آزاد ۷۰۰ و ۸۰۰ تومانی در سطح کشور با رشد بی سابقه بیش از ۱۰ درصد همراه بوده است.

با نزدیک شدن به یکساله شدن اجرای فاز نخست قانون هدفمندی یارانه ها، نشست‌های شبانه ستاد هدفمندی یارانه ها و با حضور مسئولان مختلف دولتی به منظور تعیین تکلیف وضعیت قیمت و نحوه عرضه حاملهای مختلف انرژی از جمله بنزین آغاز شده است.

در شرایط فعلی سناریوهای مختلفی برای نحوه عرضه و قیمت گذاری بنزین تدوین شده که تاکنون هیچکدام از این سناریوها قطعی نشده است به طوری‌که هنوز کلاف عرضه پرطرفدارترین حامل انرژی ایران برای اجرای فاز دوم جراحی اقتصادی ایران پیچیده است و گویا برای تعیین تکلیف منتظر دستور رئیس دولت است.

محمدرضا فرزین دبیر کارگروه طرح تحول اقتصادی دولت به طور رسمی بررسی سناریوی عرضه تک نرخی بنزین همزمان با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها را تایید کرده است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین از ادامه اختصاص سهمیه، حذف عرضه کارتی و تک نرخی شدن قیمت بنزین به عنوان سایر سناریوهای بنزینی دولت در گام جدید اجرای قانون هدفمندی یارانه ها یاد کرده و تاکید می کند: هیچ کدام از این سناریوها هنوز قطعی نشده است.

از سوی دیگر، هر چند معاون وزیر اقتصاد از احتمال حذف بنزین با کارت هوشمند سوخت به عنوان یک سناریو یاد می کند که علیرضا ضیغمی معاون وزیر نفت از عرضه تمامی فرآورده های نفتی از سال آینده با کارت هوشمند سوخت خبر داده است.

پیش از آن، عبدالله جلالی قائم مقام ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور هم در گفتگو با مهر از سیاست کلان دولت برای آزادسازی قیمت بنزین و عرضه تک نرخی این فرآورده پرطرفدار نفتی در بلند مدت خبر داده بود.

بنزین ۱۰۰ تومانی کارت‌ها نمی‌سوزد

پیگیری از ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور نشان می دهد در صورت هر گونه تصمیم بنزینی در سطح کلان دولت و همزمان با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها ذخیره بنزین ۱۰۰ و ۴۰۰ تومانی کارتهای سوخت حفظ خواهد شد.

بر اساس آخرین آمار رسمی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در شرایط فعلی ذخیره بنزین ۱۰۰ تومانی کارت‌های هوشمند سوخت به کمتر از ۱۲۵ میلیون لیتر کاهش یافته است و بین ۲ تا ۲.۵ درصد فروش بنزین جایگاه‌ها با نرخ یارانه ای انجام می شود.

گمانه زنی‌های غیر رسمی نشان می دهد با توجه به روند مصرف روزانه ۲ میلیون لیتری ذخایر بنزین ۱۰۰ تومانی کارتهای هوشمند سوخت تا اسفند ماه امسال باید ذخیره بنزین یارانه ای کارتهای سوخت به پایان برسد.

قیمت تولید بنزین در ایران چقدر است؟

همزمان با آغاز شمارش معکوس برای اجرای فاز دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و مطابق با مصوبات مجلس شورای اسلامی باید بهای بنزین همچون سایر حامل‌های انرژی حداکثر ۲۰ درصد افزایش یابد.

در حال حاضر هر لیتر بنزین معمولی یارانه ای ۴۰۰ تومان، بنزین معمولی آزاد ۷۰۰ تومان، بنزین سوپر نیمه یارانه‌ای ۵۰۰ تومان و بنزین سوپر آزاد ۸۰۰ تومان در سطح جایگاههای کشور عرضه می شود.

جدول سناریوی قیمت بنزیت

نام فرآورده - قیمت

قیمت فعلی

اجرای مصوبه مجلس

محدود قیمتی سناریوی دیگر

بنزین یارانه‌ای

400 تومان

480 تومان

550 تا 700 تومان

بنزین نیمه یارانه‌ای سوپر

500 تومان

600 تومان

650 تا 800 تومان

بنزین آزاد

700 تومان

840 تومان

750 تا 900 تومان

بنزین سوپر آزاد

800 تومان

960 تومان

850 تا 1000 تومان


بر این اساس، دولت در صورتی که قصد اجرای مصوبات مجلس برای افزایش قیمت بنزین را در فاز جدید هدفمندی یارانه ها را داشته باشد، باید به ترتیب بنزین معمولی نیمه یارانه‌ای را 480 تومان، بنزین معمولی آزاد 840 تومان، بنزین سوپر نیمه یارانه ای 600 تومان و بنزین سوپر آزاد 960 تومان در سطح کشور عرضه کند.
با وجود توقف واردات بنزین معمولی از خارج کشور و با توجه به قیمت 100 دلاری هر بشکه نفت خام در بازارهای جهانی، عرضه نفت 100 دلاری به پالایشگاههای داخلی برای تولید بنزین نیمه یارانه ای و در نهیات ایجاد آلودگی و ترافیک در کلانشهرهای کشور به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اخیرا هزینه تولید یک لیتر بنزین معمولی در پالایشگاه‌های نفت داخلی را حدود 750 تومان اعلام کرده است که با احتساب هزینه ذخیره سازی، انتقال، توزیع و کارمزد فروش، هزینه تمام شده عرضه این فرآورده نفتی پرطرفدار در جایگاهها به حدود 800 تا 830 تومان می رسد.
این در حالی است که در حال حاضر پالایشگاه‌های نفت داخلی هر یک بشکه نفت خام را با تخفیفی پنج درصد فوب خلیج فارس از دولت دریافت می کنند و قطعا با واقعی شدن بهای فروش نفت به پالایشگاهها، هزینه تولید، انتقال، توزیع و عرضه هر لیتر بنزین به مرز یکهزار تومان افزایش می یابد.
با توجه به احتمال افزایش هزینه‌های جاری دولت در بودجه سال 1391، قطعا عرضه بنزین با قیمت‌های فعلی برای دولت صرفه اقتصادی ندارد.


منبع: مهر

باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir

برترین مجله اینترنتی ایران



پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • فاران

    همه چی که داره سرسام آور بالا میره ، درامدها چی میشه ؟؟ اونیکه نداره چکار کنه ؟؟؟

  • marmar

    آقا دیگه ..........
    گرون نشه دیگه.......
    ای بابا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    همین طوری بخواد بره بالا دیگه ماشین بی ماشین آره؟؟؟؟؟؟؟؟
    بعد من چطوری برم دانشگاه؟؟؟؟؟؟

  • بدون نام

    بنده یک راننده تاکسی برونشهری هستم 40هزار تومان یارانه میگیرم (با تشکر)ماهیانه به طور متوسط 200لیتر بنزین با نرخ آزاد مصرف میکنم بماند بقیه هزینه ها مگر ما چقدر درامد داریم که اینگونه باید مالیاتهای سنگین بپردازیم ؟؟؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج