لاریجانی: تعامل داریم، اما حرف کُلفت میزنند
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امیدواریم طرف مقابل در مذاکرات عاقلانه رفتار کند، گفت: ما مدام همکاری میکنیم، آنها حرفهای کلفتتر میزنند؛ بنابراین اگر بخواهیم در مذاکرات موفق باشیم هنگامی است که در اقتصاد مقاومتی بتوانیم شرایطمان را تغییر دهیم.
علی لاریجانی که به منظور شرکت در اولین همایش ملی و منطقهای راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی در شهر مشهد حضور دارد، طی سخنانی به مسائل اقتصادی کشور اشاره کرد و با یادآوری شرایط مذاکرات، اظهار کرد: در مذاکرات اگر بخواهیم موفق باشیم آن وقتی است که در اقتصاد مقاومتی شرایطمان را تغییر دهیم.
رییس قوه مقننه افزود: گاهی حرفهایی که راجع به مسائل هستهای میزنند تلقیشان این است که از نظر اقتصادی توانستهاند تخریب کنند. آنهایی که این حرفها را میزنند موفق نخواهند شد؛ زیرا ما یک اصولی داریم و بر اساس آن اصول حرکت میکنیم.
وی ادامه داد: کنگره آمریکا حرفهایی میزند اما اینطور نیست که با حرفهای آنان تصمیم بگیریم، مرتب نقل میکنند که مشکل کنگره است، این حرفها را کسی باور نمیکند، این مشکل خودتان است و خودتان باید آن را حل کنید. نباید ایران را از راهی که انتخاب کرده مایوس کنید.
لاریجانی در ادامه گفت: بارها به خاطر دارم که نمایندگان مجلس طرح محدود شدن بازرسی آژانس را مطرح کردند و خواهش کردم که صبر کنند البته نمایندگان ملت مدافع حقوق ملت در مجلس هستند.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنابراین ما مدام همکاری میکنیم آنها حرفهای کلفتتر میزنند و اینطور نیست که ایران یک راهی را انتخاب کرده، آنها هم همین مسیر را ادامه دهند؛ لذا امیدواریم در مذاکرات عاقلانه رفتار کنند تا به صورت اشتباه به مسیر غلط نروند.
وی افزود: در زمان جنگ با شش میلیارد دلار کشور را اداره کردیم اکنون که اینطور نیست هر چقدر هم سختگیری کنند بلدیم چگونه از مسیر دیگری استفاده کنیم.
لاریجانی اظهار کرد: در دوره قبل بعضی مدیریتهای غلط در کشور وجود داشت و تنشهایی در اقتصاد بهوجود آمد. آنها آدرس غلط گرفتند لذا باید تلاش کنیم که آنها برداشتهای نادرست نداشته باشند.
رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در کشور ما یک فکری در درون انقلاب اسلامی نضج گرفت و محقق شد و آن این بود که ایران یک تفکر اسلامی را برای خود برگزیده و یک تفکر استقلال برای اداره کشور که در تمامی حوزههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی میباشد.
لاریجانی افزود: در واقع آنچه امام به ما آموخت و انقلاب اسلامی هم دنبال کرد همین مساله بود که باعث شد دشمنانی ایجاد شوند و مرتب مزاحمت ایجاد کردند، اما این حرکت در منطقه جا پیدا کرد و انقلابهای مردمی در منطقه به وقوع پیوست.
وی با بیان اینکه حرکتها و نقشههایی که برای منطقه کشیده بودند با انقلاب اسلامی ایران عقیم ماند، اما مزاحمتهایی هم ایجاد کردند، گفت: واضح است که انقلاب ایران در منطقه و در صحنه بینالمللی دستاوردهای بزرگی داشت و با واقعیات میشود ثابت کرد که در این ۱۰ سال اخیر اگر انقلاب اسلامی در عراق، افغانستان و لبنان اینطور داهیانه عمل نمیکرد صحنه کل بینالمللی با یک نوع دیکتاتوری بینالمللی مواجه میشد؛ بنابراین اینکه میگویند شرایط چند قطبی به وجود آمده اقداماتی باعث این مساله شده که نمونههای گفته شده چند مورد از آن است.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حتی در مساله هستهای در صحنه بینالمللی بازی در آوردند و در این ۱۰، ۱۲ سال هر کاری توانستند در این قضیه کردند اما با روحیه مقاومت و پایداری و توجه به رهنمودهای ولی فقیه موجب شد که ایران به پیش برود.
لاریجانی تصریح کرد: گرچه مزاحمتها در مساله هستهای گزندگی داشت، اما جلوی پیشرفت ایران را نگرفت.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه وضعیت اقتصادی ما از بیماریهای مزمن برخوردار است، گفت: یکی از این موارد استفاده نامطلوب از ذخایر نفت و گاز است که دچار بیماریهایی شدهایم و آن این بود که بخش زیادی از بودجه جاری ما وابسته به پول نفت است؛ در واقع از پول نفت درست استفاده نکردیم و وضعیت کشور ما به نحوی بود که به جای تبدیل به ثروت ملی به وابستگی مبدل شد.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از آنجایی که بودجه جاری اتصال به نفت دارد وابستگی را ایجاد کرده و جلوی رشد اقتصادی را گرفته است، اما اقتصاد مقاومتی پاسخی به این مساله است که وابستگی به نفت کاهش پیدا کند.
لاریجانی ادامه داد: یکی از مشکلات دیگر در حوزه اقتصاد این بود که قبل از انقلاب بخش تولید و همچنین صنعت ما بر روی خاندانهایی میچرخید و یک امر عمومی در کشور ما نبود اما پس از انقلاب ملی شد.
وی با اشاره به اینکه سیاستهای اقتصاد مقاومتی و اصل ۴۴ برای این بود که این بیماریها رفع شود، گفت: در نص سیاستهای اقتصاد مقاومتی آمده است که اقتصاد مردمی شود و در اختیار مردم قرار گیرد؛ زیرا تا وقتی که اقتصادمان در بخشهای مختلف رقابت پیدا نکند بهرهوری افزایش نمییابد، اما متاسفانه اصل ۴۴ درست اجرا نشد. مجلس قانون را تصویب کرد اما اقتصاد همچنان شکل مردمی ندارد.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین به ضعیف بودن بهرهوری در کشور اشاره کرد و گفت: هم در بخش کشاورزی و هم صنعتی این مشکل از گذشته بوده است، البته باید آموزشهای ترویجی در بخش کشاورزی افزایش یابد. سازمانهایی در این زمینه به وجود آمدهاند اما کارآمدیشان کم بوده است.
لاریجانی در ادامه با بیان اینکه یکی از نکات اقتصاد مقاومتی، افزایش بهرهوری کار است، گفت: این زنجیره اقتصادی کشاورزی باید علاج شود، گفت: البته وضع آب در کل کشور مشکل پیدا کرده و اکثر مناطق مرکزی ما با این مشکل مواجه هستند، این به این معناست که باید از آب بهترین استفاده را ببریم.
وی افزود: باید اهداف اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کرده و برای هر بخش آن مدلی تعریف کنیم، این است که میتواند شرایط ایران را تغییر دهد.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات نتانیاهو گفت: در جایی نتانیاهو گفته بود داعش را ول کنید، ایران را دریابید زیرا تفکر شیعی دارد و یا حتی دیروز مطرح کرده بود که حاضریم به آمریکا در مبارزه با داعش و ائتلاف با آن همهگونه کمک کنیم به شرطی که در ائتلاف موسوم به ضدداعش با ایران همکاری نکند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: منطقه خاورمیانه پرالتهاب است اما خطر اصلی برای آمریکا و نگرانیشان این است که ایران قدرتی فعال و تاثیرگذار در منطقه است به همین خاطر به لحاظ اقتصادی آن را تحت فشار قرار میدهند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که اینگونه همایشها به صورت پیوسته ادامه یافته و این حرکت تبدیل به یک نهالی شود که بتواند در سایر جاها نیز تکثیر یابد.
نظر کاربران
خوب ما هم با حرف کلفتر جوابشان را بدهیم !!!!!!!