مخدرهای ديجيتالی، کشيدنی های شنيدنی!
اگر تا ديروز کاسب سرچارراه، فندک، پايپ و زرورق، پازل نشئگي را کامل ميکرد، امروز اين پازل، با دستوپا کردن يک اتاق تاريک، يک هدفون، اينترنت و يک فايل صوتي خاص کامل ميشود؛ فايلهاي خاص و موسوم به مخدرهاي ديجيتالي!
اين روزها موضوع روي آوردن جوانان به مواد مخدر و محرک، به موضوعي داغ براي نهادهاي فرهنگساز، امنيتي، انتظامي، قضايي و... تبديل شده؛ موادي که با تحريک بخشي از مغز، احساس کاذب سرخوشي و نشئگي را براي مصرف کنندگان آنها به ارمغان ميآورد و اين حس خوش و تحريک خاص مغز، به اندازهاي براي مصرف کنندگان لذت بخش است که آنها را وادار به تجربه استفاده مجدد از اين مواد کرده و پس از مدتي، اعتياد به مصرف اين محرکها و مخدرها را براي مصرفکنندگانشان به ارمغان ميآورد؛ موضوع اعتياد مصرف مواد افيوني، محرک و... به اندازهاي مصيبتبار است که امروز شاهديم بسياري از سرقتها، جنايتها، معضلات اجتماعي و خانوادگي، ريشه در مصرف اين مواد و اعتياد به مصرف آنها دارد.
اما فارغ از موادشناخته شده و سنتي، و ورود محرکهاي مختلف همچون شيشه، LSD، قارچها و... مدتي است که نوع جديدي از مخدرها و محرکهاي نوظهور پا به بازارهاي جهاني گذاشتهاند و کاملاً با انواع شناخته شده اين مواد متفاوت هستند؛ محرکها و مخدرهايي که در انواع و آثار مختلف، به صورت ديجيتالي توليد شده و در دنياي مجازي دست به دست ميشوند؛ محرکها و مخدرهايي که از طريق امواج صوتي، همان تاثير مخدرهاي سنتي و گاهاً قويتر از آن را براي مصرف کنندگانشان به ارمغان ميآورند؛ امواجي که اين روزها بازار خوبي در کشورهاي غربي و حتي عربي براي خود دستوپا کردهاند و به عنوان «مخدرهاي ديجيتالي» در ميان جوانان شناخته ميشوند.
Digital Drug و I-DOSINGها بخشي از Binural Beats هايي هستند که اين روزها به مخدرهاي صوتي شهرت يافتهاند؛ فايلهاي صوتي خاصي که ميتوانند با پالسهاي توليد شده با فرکانسهاي متفاوت براي هر گوش، تاثير خاصي بر بخشهاي مختلف مغز بگذارند و تجربه متفاوت مواد مخدر و محرک صنعتي و سنتي را در مغز به وجود آورند؛ اين اختلاف فرکانسهاي پخش شده در هرگوش ميتوانند اثر متفاوت هريک از مواد مخدر و محرک همچون کوکائين، ترياک، اسيد، مرفين، آدرنالين، کراک، هروئين، حشيش، ماريجوانا، ريتالين و بسياري از مواد ديگر و حتي الکل را در مغز مصرف کنندگان شبيه سازي کنند.
اين درحالي است که حتي برخي از سايتهاي ارائه دهنده اين مخدرهاي ديجيتالي، با توجه به تاثير هريک از آنها، اين مخدرها و محرکها را در بخشهاي مختلف و مطابق با تاثير هريک از مخدرها و محرکهاي موجود، طبقه بندي بندي کردهاند.
البته تاريخچه شناخت اثر شنيدن فرکانسهاي متفاوت از هر گوش، به سال ۱۸۳۹ برميگردد که «هاينريش ويلهلم داو» توانست اين اثر را کشف کند. ولي از اوايل قرن بيستم، پزشکان به تاثير اين فرکانسها در مباحث درماني و کنترل درد و خاصيت تسکيني آن دست يافتند. البته اين خاصيت بر اثر ايجاد ضربان ميان دو فرکانس صوتي پخش شده در هر گوش به وجود ميآيد به شرط آنکه اختلاف فرکانس، کمتر از ۳۰ هرتز باشد.
همچنين با دستکاري اين ضربان و فرکانس ورودي به هريک از گوشها ميتوان اثرات مخدرها و محرکهاي مختلف را شبيه سازي کرد و برخيها مدعي آن هستند که اين اصوات ميتواند در کاهش وزن، ميزان يادگيري، تقويت حافظه و غيره نيز تاثيرگذار باشد.مصرف اين مواد در سال ۲۰۱۰ در کشورهاي غربي به اندازهاي بود که حتي روزنامه واشنگتن پست هم در واکنش به اين موضوع، مطلبي را در اين خصوص منتشر کرد و به ادعاهاي والدين و برخي از مخاطبان اين مخدرهاي ديجيتالي پرداخت؛ البته گرچه در اين گزارش، دفتر مقابله با مواد مخدر آمريکا، عنوان کرده که تا آن زمان هيچ مستنداتي در خصوص تاثير مشابه اين مخدرهاي ديجيتالي با مخدرها و محرکهاي ديگر نيافته است.
ولي در عين حال تاکيد دارد که در دست نبودن مستندات کامل اين ادعا، به اين معنا نيست که ميتوان اين مخدرهاي صوتي را گوش داد!اثرات مخرب استفاده از اين مخدرهاي ديجيتالي به اندازهاي بودکه دفتر مبارزه با مواد مخدر ايالت اوکلاهاما در سال ۲۰۱۰ و بر اساس برخي گزارشات واصله به اين مرکز، نسبت به مصرف اين موارد هشدار داد؛ اين در حالي است که برپايه گزارشات کشورهاي عربي، موج استفاده از اين فايلهاي صوتي به اين کشورها رسيده و بسياري از جوانان عرب به دنبال تجربه اين مخدرهاي ديجيتالي هستند.
موضوع استفاده از مخدرهاي ديجيتالي به اندازهاي جدي است که حتي سايتهاي منتشر کننده اين مخدرها نيز با هشدارها و پيامهاي WARNING، نسبت به ورود به صفحات دانلود اين موزيکها و استفاده از آن براي افرادي که از مشکلات ذهني و روحي رنج ميبرند هشدار دادهاند و در فيلمهاي منتشر شده از آثار مصرف اين مخدرها نيز، تاثيرات خطرناک استفاده از آنها کاملاً هويدا است.
در پايان بايد خاطرنشان کرد جاي اميدواري است که استفاده از اين مخدرهاي ديجيتالي، هنوز در کشورمان به صورت فراگير در ميان جوانان باب نشده است ولي آگاهي بخشي به خانوادهها و جوانان و همچنين مسئولان امر باعث ميشود تا سياستهاي مناسب و قابل اطميناني در مبارزه با اين مخدرهاي جديد در پيش گيريم؛ چراکه بسياري از سايتهاي اينترنتي که اقدام به فروش و حتي امکان دريافت رايگان اين موزيکها را براي مخاطبانشان مهيا کردهاند، در دسترس عموم قرار دارند و عدم توجه به فعاليت اين سايتها و آزاد بودن دسترسي به آنها ميتواند لطمات جبرانناپذيري را وارد آورد.
ارسال نظر