۱۴۹۵۲۰۴
۳ نظر
۱۹۰۵
۳ نظر
۱۹۰۵
پ

در انتظار سه روز فوق‌العاده سرد سال که رکورد می‌شکند

از هفته گذشته خبرهایی از ورود «سردچال قطبی» در فضای مجازی میان مردم می‌چرخید.

روزنامه ایران: از هفته گذشته خبرهایی از ورود «سردچال قطبی» در فضای مجازی میان مردم می‌چرخید. هنوز آخرین ماه سال به نیمه نرسیده و تازه زمستان در بسیاری از شهرهای کشور خودی نشان می‌دهد. در ورزقان، هموطنان دمای منفی ۲۳ درجه را تجربه می‌کنند و در شهر تهران، شهروندان همچنان چشم‌انتظار بارش آخرین برف‌های زمستان نشسته‌اند و قرار است بر اساس پیش‌بینی‌های هواشناسی، امروز و فردا دمای منفی ۷ درجه را تجربه کنند. اما آیا این سرما و کاهش دما همان سردچال قطبی است یا تغییرات اقلیمی رنگ و بوی دیگری گرفته و زمستان، «دیوانه» شده است؟

سایتتتتتتتتتتتت

سردچال قطبی چیست؟

سردچال قطبی ( Polar Vortex) یک الگوی چرخشی وسیع و پایدار از باد‌های شدید در ارتفاعات بالای جو است که در اطراف قطب‌های زمین قرار دارد. این پدیده شامل حلقه‌ای از هوای بسیار سرد در استراتوسفر و تروپوسفر فوقانی است که معمولاً در زمستان قوی‌تر می‌شود. اما عیان شدن چهره پرقدرت زمستان در برخی از شهرهای کشور و کاهش دما، همین سردچال قطبی است؟ صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور با رد اخبار منتشر شده در خصوص سرمای شدید هوا در ایران به سبب نفوذ «سردچال قطبی» می‌گوید:«واقعیت امر تنها ورود و فعالیت یک سامانه بارشی به کشور است و واژه‌ها و اصطلاحاتی مانند «زمستان دیوانه» و «سردچال قطبی» و... که در سایت‌ها و فضای مجازی برای جذب مخاطب انتخاب می‌کنند، نه علمی و نه معتبر است و هدف از انتشار آنها فقط برای جلب مخاطب است که مورد استفاده قرار می‌گیرند.»

ارومیه سردترین مرکز استان

ضیائیان با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ورزقان با ثبت دمای ۲۳ درجه زیر صفر سردترین شهر کشورمان بوده است، می‌گوید:«همان‌گونه که انتظار می‌رفت، روند کاهش دما در کشور از شمال‌غرب شروع شده است. از بین مراکز استان‌ها، ارومیه با دمای نزدیک به ۱۰ درجه زیر صفر و اردبیل با دمای منفی 9 درجه سردترین مراکز استان بوده‌اند.» وی در مورد پیش‌بینی وضعیت هوای چند روز آینده در کشور می‌گوید:«بارش‌ها را در استان‌های آذربایجان ‌شرقی، آذربایجان‌ غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، چهارمحال و بختیاری و شمال فارس به ‌صورت خفیف و در استان‌های لرستان، شرق استان مرکزی، قم، گلستان و خراسان‌ جنوبی خواهیم داشت. همچنین انتظار داریم در نیمه شمالی استان هرمزگان، مرکز و جنوب کرمان، شمال سیستان و بلوچستان، خراسان‌ جنوبی و خراسان‌ رضوی بارش داشته باشیم.»

244959_277

سه‌شنبه و چهارشنبه سردترین روزهای سال

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت مخاطرات وضع هوا با بیان اینکه سامانه بارشی روز چهارشنبه به تدریج از کشور خارج می‌شود، ادامه می‌دهد:«اما روند کاهش دما که از شنبه و از شمال‌غرب کشور شروع شده و در حال گسترش به استان‌های جنوبی است ادامه خواهد داشت؛ بنابراین انتظار داریم روزهای سه‌شنبه، چهارشنبه و حتی پنجشنبه در بیشتر شهرهای کشور سردترین روزهای سال را تجربه کنیم.»

در ادامه به چند نمونه از واکنش کاربران فضای مجازی به این خبر اشاره شده است: 

امیر: دو هفته‌ست قفلی زدن بزرگترین سردچال جهان وارد ایران شد من هنوز منتظرررم 

ریحانه: فقط سردچال قطبی خاورمیانه رو به چالش نکشیده بود که خداروشکر این مسئله هم حل شد.

مسیح: دوباره کشورو به تعطیلی نکشونن صلوات

مترجم جوان: این همه سردچال سردچال کردین آخرش یه نمه برف هم گیر ما نیومد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • 💙💙💙💙👑🥇🥇حمید

    ولله الان سمنان چنان هوا گرمه که من با آستین کوتاه بیرون میرم

  • علی

    جمع کنید بابا ملت رو گیر آوردین ، کشور رو تعطیل کردین بخاطر نداشتن برق و گاز

  • چشم سوم

    گیلان واردبیل وآذربایجان شرقی و...شدیدباریده!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج