۱۴۹۴۴۹۳
۸ نظر
۳۵۷
۸ نظر
۳۵۷
پ

به‌جای یارانه دستمزدها را افزایش دهید

یک کارشناس اقتصادی معتقد است در شرایط فعلی اقتصاد، بهترین اقدام برای بهبود معیشت مردم، حفظ اشتغال و افزایش دستمزدها، نظارت بر قیمت‌ها و مبارزه با تورم است.

ایسنا: یک کارشناس اقتصادی معتقد است در شرایط فعلی اقتصاد، بهترین اقدام برای بهبود معیشت مردم، حفظ اشتغال و افزایش دستمزدها، نظارت بر قیمت‌ها و مبارزه با تورم است.

یارانه

این اقتصاددان درعین حال رقم یارانه معیشتی را کارگشا ندانست و گفت: مبلغ کمک معیشت ۳۰۰ هزار تومانی رقمی نیست که یک خانوار را به آینده امیدوار کند، چون وقتی ۵۰ هزار تومان به طور آرام و خزنده و چراغ خاموش روی قیمت برخی اقلام برود تاثیری ندارد و جمع این یارانه هم هزینه خانوار را پوشش نمی‌دهد.

آلبرت بغزیان درباره راهکارهای بهبود وضع معیشت مردم در شرایط فعلی اقتصاد اظهار کرد: هرگونه اقدام و راهکاری که اعلام می‌شود برای معیشت مردم و حفظ قدرت خرید در حال انجام است، به شکل مسکن، موقتی و کوتاه مدت خواهد بود؛ لذا در شرایط کنونی اقتصاد دو کار اساسی باید انجام شود؛ اول حفظ اشتغال و افزایش دستمزدها و دوم نظارت بر قیمت‌ها و مبارزه با تورم.

وی ادامه داد: طرح‌هایی مثل کالابرگ شاید یک‌بار یا دو بار اجرا شود و دائمی نیست، اما یارانه نقدی دائمی شده است. منتها عدد یارانه برای خانوار کمک‌کننده نیست و نهایتا فرد بتواند شارژ موبایل را پرداخت کند یا اینترنت بخرد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: آنچه از پرداخت کالابرگ یا کمک معیشتی استنباط می‌شود این است که چون نزدیک ایام عید است و بحث رنگین کردن سفره مردم مطرح می‌شود، توزیع کالابرگ در دستور کار دولت قرار گیرد ولی این کار در کوتاه مدت انجام می‌شود و دائمی و بلندمدت نیست.

بغزیان ادامه داد: یک راهکار تقویت معیشت مردم این است که پرداخت نقدی یا عیدی واریز شود و در کنار آن توزیع کالابرگ اعلام و یک بسته معیشتی شامل اقلام اساسی به نرخ دولتی در اختیار مردم قرار گیرد تا از آن در ایام عید استفاده کنند. در شرایط فعلی اقدامی که دولت درنظر دارد کمک به بهبود معیشت دهک‌های یک تا هفت و اقشار آسیب‌پذیر است، چون باقی دهک‌ها از شرایط اقتصادی کشور منفعت می‌برند، اجاره خانه دریافت می‌کنند و مشکل خاصی ندارند ولی زندگی دهک‌های یک تا پنج با ارائه کمک معیشتی هم به چشم می‌آید.

این اقتصاددان درعین حال رقم یارانه معیشتی را کارگشا ندانست و گفت: مبلغ کمک معیشتی ۳۰۰ هزار تومانی رقمی نیست که یک خانوار را به آینده امیدوار کند،  چون وقتی ۵۰ هزار تومان به طور آرام و خزنده و چراغ خاموش روی قیمت برخی اقلام برود تاثیری ندارد و جمع این یارانه هم هزینه خانوار را پوشش نمی‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: اگر برنامه‌ای برای افزایش رقم یارانه معیشتی در دست است و قرار است فرضا کمک معیشتی یک میلیون تومان یا دو میلیون تومان شود، بهتر است این مبلغ روی دستمزدها برود و دستمزد نیروی کار را افزایش دهیم؛ درعین حال جلوی افزایش قیمت‌ها را بگیریم که هزینه خانوار دو میلیون تومان بالا نرود.

این کارشناس اقتصادی یادآور شد:‌ باید به افزایش دستمزد فکر کنیم؛ یعنی اگر دولت برنامه‌ای در دست دارد همانطور که برای افزایش خودرو یک هفته‌ای تصمیم‌گیری می‌شود برای افزایش حقوق و دستمزدها هم با کمک‌ مجلس اقدام کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مهدی هاشمی

    دقیقابهترین پیشنهاده ولی بسودخودشون فکرمیکنن

  • ps

    چرا قیمت‌های اجناس رو دستوری نمیکند شبیه نان

  • سعید

    هیچ غلطی نمکنن بیچاره کارگر

  • علی

    بله دستمزدها را زیاد کنن تا جوانها نرن دنبال سرقت و بزهکاری
    ضمن اینکه خدا شاهده من یه کارگر ساختمانیم ۱۱.۵ حقوق میگیرم دهک م را زده ۹ چند بار اعتراض کردم ولی درست نمیشه

  • خانه نصیر

    بنظر من همین یارانه باعث گرانی همه‌ی اقلام شد ای کاش قطع بکنند

  • مینا

    دقیقا

  • ناشناس

    تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی چی شد پس؟

  • سرخ

    هم حقوق کارگر باید بره بالا و هم یارانه خانوارها

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج