۱۴۹۳۹۸۵
۱۴ نظر
۱۱۷۲
۱۴ نظر
۱۱۷۲
پ

بازیگری که از کارتن‌خوابی و حکم‌اعدام رها شد و درخشید

لادن ژاوه‌وند، بازیگر ایرانی، در سال ۱۳۳۴ و در خانواده‌ای اهل دروازه غار به دنیا آمد.

روزیاتو: لادن ژاوه‌وند، بازیگر ایرانی، در سال ۱۳۳۴ و در خانواده‌ای اهل دروازه غار به دنیا آمد.

لادن-ژاوه-وند

 او اولین فرزند خانواده‌ هفت نفره‌اش بود و چهار خواهر و برادر کوچکتر از خودش داشت. با این حال، زندگی او از همان آغاز با چالش‌های زیادی همراه بود که در نهایت به مسیر متفاوتی از زندگی منتهی شد. به همین دلیل،‌ زندگی او مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.

از اعتیاد تا کارتن خوابی

یکی از جنبه‌های خاص زندگی لادن، مربوط به تجربه‌ تلخ او از اعتیاد و کارتن خوابی می‌شود. او از سنین بسیار کم، چهارده سالگی، به همراه پدرش مواد مخدر مصرف می‌کرده است. این اتفاق غم‌انگیز، زندگی لادن را برای سال‌های طولانی تحت تاثیر قرار داد؛ به طوری که او مجبور به تجربه‌های دردناک زیادی از جمله حبس برای دوران طولانی در زندان و زندگی در بهزیستی شد.

ازدواج زودهنگام

ژاوه‌وند در سن ۱۲ سالگی ازدواج می‌کند، اما این ازدواج به‌سرعت به طلاق ختم می‌شود. او پس از جدایی از همسرش، به فروش مواد مخدر روی آورده و برای سال‌ها در این مسیر قرار می‌گیرد. حاصل این ازدواج نافرجام، پسری به نام حمید بود که در سن ۳۷ سالگی از دنیا می‌رود.

زندان و حکم اعدام

لادن ژاوه‌وند پس از طلاق در سن ۱۴ سالگی، کارتن خواب شده و به قاچاق مواد روی می‌آورد. در سال ۱۳۶۰، لادن ژاوه‌وند در حالی که تنها ۲۴ سال سن داشت، به اتهام قاچاق مواد مخدر دستگیر و به اعدام محکوم می‌شود. اما پس از روایت سرگذشت تلخش برای رئیس دادگاه انقلاب، حکم او به ۱۲ سال کاهش میابد. در نهایت، پس از ۷ سال، به دلیل حسن رفتار مشمول عفو شده و از زندان آزاد می‌شود.

با این حال، آزادی برای او به معنی پایان مشکلات نبود. بی‌پناهی و شرایط سخت زندگی لادن سبب می‌شود تا او بار دیگر به سمت مصرف مواد، خرده‌فروشی و کارتن‌خوابی کشانده شود.

تصادف و مرگ

یکی از عجیب‌ترین بخش‌های زندگی لادن ژاوه‌وند، مربوط به تجربه‌ای می‌شود که بسیاری آن را معجزه می‌دانند. در سال ۱۳۸۰، پس از تصادف با خودرویی که سرنشینان آن در حالت غیرعادی بودند، لادن به جوی آب پرتاب شده و جسدش پس از سه روز پیدا می‌شود. اما چهار روز بعد، در حالی که او را به سردخانه منتقل کرده بودند و قصد داشتند تا آن را در بهشت زهرا دفن کنند، به طرز معجزه‌آسایی زنده می‌شود.

یکی از برادران لادن ژاوه‌وند به دلیل قاچاق مواد مخدر در سال ۱۳۷۳ اعدام می‌شود. یکی از خواهرانش که گرفتار کارتن‌خوابی بود نیز در سرمای شدید جان خود را از دست می‌دهد. در سال ۱۳۸۳، یکی دیگر از برادرانش نیز ناپدید می‌شود.

شروع بازیگری

سرانجام لادن در سال ۱۳۹۴ از دام اعتیاد رهایی یافته و در یک برنامه تلویزیونی حاضر می‌شود تا برادر گمشده‌اش را از این طریق پیدا کند. خوشبختانه این اتفاق محقق شده و او برادرش را پس از گذشت سال‌ها میابد.

پس از تحمل سال‌ها درد و رنج، لادن ژاوه‌وند وارد دنیای سینما می‌شود و با فیلم مغزهای کوچک زنگ زده به کارگردانی هومن سیدی به شهرت می‌رسد. او در این فیلم نقش مادر نوید محمدزاده را ایفا کرده و با بازی برجسته خود توجه بسیاری را به خودش جلب می‌کند. این کار، نقطه عطفی در زندگی او می‌شود و مقدمه حضور او در سایر آثار هنری را فراهم می‌آورد.

حضور در سینما و شبکه نمایش خانگی

لادن ژاوه‌وند تاکنون در آثار مختلفی حضور داشته که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به شنای پروانه، غریزه، نعره سکوت، هفتاد سی، یاغی، آنتیک و غربت اشاره کرد.

لادن ژاوه‌وند در طول چندین سال فعالیت هنری، موفق شد تا از مشکلات مالی و اجتماعی خود رهایی یابد. او با کمک یک خیر و برخی پس‌اندازهای حاصل از تجربیات بازیگری خود، موفق شد تا یک خانه مستقل اجاره کند و به زندگی جدیدش ادامه دهد.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مینا

    زندگیش فیلمنامه میشه.

  • محمد قزوینی

    غصه می خوردم که کفش ندارم،یکی را دیدم که پا ندارد!!
    چقدر زندگی دردآوری داشته.
    کاش از زندگی ایشان فیلمی ساخته شود......

  • حسین تاجی

    واقعا چه دوران سختی داشته،برای من غیر قابل تامل است،ایول به هومن صیدی که او را شناسایی کرد و نقش بهش داده تا زندگی دوباره را شروع کند

  • achiles lomomba

    از زندگی خودش فیلم بسازید

  • بدون نام

    یه کارتون خواب چه قصه پر غصه ای داره دم مدیران ومسیولین گرم گرم

  • شهبازی

    بشر را از تقدیر راه فراری نیست

  • آخرین سنڪَـر سڪوتـه

    دمش گرم به استقامتش ینی من بودم دق میکردم. دم هومن سیدی گرم. که خیلی از خوبی و لطفش شنیدم دست خیلیارو گرفته

  • ایران

    چقدر سختی کشیده .آرزوی موفقیت برای ایشان دارم .

  • جزیره ی اسرار آمیز

    واقعا"درسته فیلم با سند واقعی👍

  • ارام

    واقعا چه سرنوشت درد ناکی ، من موندم چطور زنده مونده بعد از این همه بلا 😢

  • ابوالفضل

    خدارو شکرهستن ادم های خیر

  • شهرباران

    آخی چقدر دردناک بوده زندگیش. و خداروشکر که تونست سرپا شه

  • مهسا

    خیلی هم خوب بازی میکنه دم همه ی کسانی که دست این خانم رو گرفتم گرم هگر زندگی خودش فیلم ساخته بشه خیلی خوبه

  • ارامش

    درود ب لادن بخاطر شهامتش

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج