۱۴۹۳۶۴۹
۱۹۵
۱۹۵
پ

کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در ایران نسبت به سال قبل

بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی، کشور در سال آبی جاری تا ۲۷ بهمن‌ماه، ۴۳.۳ درصد با کاهش بارش روبرو بوده و طی این مدت ۷۰.۹ میلی‌متر بارش دریافت کرده این در حالی است که میانگین بلندمدت بارش کشوری در این بازه زمانی ۱۲۵ میلیمتر بوده است.

ایسنا: بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی، کشور در سال آبی جاری تا ۲۷ بهمن‌ماه، ۴۳.۳ درصد با کاهش بارش روبرو بوده و طی این مدت ۷۰.۹ میلی‌متر بارش دریافت کرده این در حالی است که میانگین بلندمدت بارش کشوری در این بازه زمانی ۱۲۵ میلیمتر بوده است.

1918462_225

بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۲۷ بهمن‌ماه به‌طور میانگین ۱۰.۸ میلیمتر بارش دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۸.۶ میلیمتر است بنابراین ۲۵.۳ درصد بارش بیشتری در این بازه زمانی دریافت شده است.

از ابتدای ماه جاری منتهی به ۲۷ بهمن‌ماه به‌طور میانگین ۲۵ میلیمتر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۳۳.۶ میلیمتر است. در نتیجه ۲۵.۵ درصد با کاهش بارش نسبت به بلند مدت روبرو بوده‌ایم.

از ابتدای فصل جاری منتهی به ۲۷ بهمن‌ماه در کشور به‌طور میانگین۳۷.۱  میلیمتر بارش دریافت شده که نسبت به بارش ۶۶ میلیمتری بلندمدت ۴۳.۸ درصد کاهش یافته است.

از ابتدای سال جاری تا ۲۷ بهمن‌ماه به‌طور میانگین ۷۰.۹ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلندمدت با مقدار ۱۲۵ میلیمتر با کاهش ۴۳.۳ درصدی بارش روبرو هستیم.

جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش‌ استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه سال گذشته) نشان می‌دهد تنها استان‌های خراسان جنوبی و مازندران نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان در مازندران ۵.۴ درصد و خراسان جنوبی ۱.۶ درصد نسبت به بلند مدت افزایش داشته است.

بارندگی در سایر استان‌ها کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه کهگیلویه و بویراحمد بدترین وضعیت را تجربه می‌کند چراکه ۷۵.۱ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.

پیش‌تر رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی نیز به کاهش بارش در کهگیلویه و بویر احمد نیز اشاره کرده و اوایل بهمن ماه در این مورد گفته بود: پر آب‌ترین مناطق ایران در سال آبی جاری جزو استان‌های کم‌بارش هستند. به عنوان مثال کهگیلویه و بویراحمد باید حدود ۳۵۰ میلی‌متر بارندگی دریافت می‌کرد اما تنها ۷۸ میلی‌متر بارش داشته است. در مجموع بارش طی سال آبی جاری در کهگیلویه و بویراحمد ۷۷.۵ درصد کمتر از نرمال بوده است.

حال با این وجود که بارش مجموع بارش طی سال آبی جاری در کهگیلویه و بویراحمد، از ۵ بهمن‌ماه ۲.۴ درصد افزایش یافته است اما این آمار بار دیگر زنگ خطر کم آبی را به سبب میزان کم بارش در پرآب‌ترین مناطق ایران به صدا در آورده است.

استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۱۳۴.۴ میلیمتر است ولی در سال آبی جاری تنها به‌طور میانگین ۷۵.۱ میلیمتر بارش دریافت کرده است که نشاندهنده کاهش ۴۴.۱ درصدی بارش در این استان است.

شروع سال آبی در ایران از ابتدای پائیز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از ۱ مهرماه شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج