۱۴۹۲۷۹۴
۲ نظر
۳۶۲
۲ نظر
۳۶۲
پ

مشاهده پرجمعیت‌ترین خانواده یوز ایرانی در پارک ملی توران

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان از مشاهده و تصویربرداری از خانواده پرجمعیت یوزپلنگ‌های توران خبر داد.

ایسنا: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان از مشاهده و تصویربرداری از خانواده پرجمعیت یوزپلنگ‌های توران خبر داد.

سعید یوسف‌پور امروز (۲۷ بهمن‌ماه) با اشاره به تصویربرداری مجدد از ماده یوز موسوم به «مهشاد» و چهار توله آن اظهار کرد: در این تصویربرداری که توسط دوربین‌های تله‌ای پارک ملی توران انجام شده، هر پنج عضو این خانواده در سلامت هستند.

وی با بیان اینکه پیش از این نیز تصویرهایی از این ماده یوز و چهار توله آن ثبت شده است تصریح کرد: بررسی تصاویر توسط کارشناسان محیط‌زیست استان، گویای سلامت هر پنج قلاده یوز است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان، با بیان اینکه مهشاد یک یوزپلنگ ماده بالغ است که قبلا نیز در پارک ملی توران رویت شده بود، ادامه داد: ماده یوز مهشاد، دختر یوزپلنگ ماده موسوم به هرب است.

وی با اشاره به بررسی توله‌های این ماده یوز اضافه کرد: فعلا جنسیت توله‌های این ماده یوز نامشخص است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان با ابراز خرسندی از فیلمبرداری مجدد از این خانواده پرجمعیت یوزپلنگ آسیایی اظهار کرد: تصویربرداری اخیر نشان‌دهنده سلامت و رشد مناسب هر چهار توله‌های مهشاد است.

وی با بیان اینکه این چهار توله، اولین زایمان ماده یوز مهشاد است،تصریح کرد: مهشاد تاکنون توله‌های خود را به خوبی بزرگ کرده و این نشان‌دهنده توانایی بالای او در مراقبت از توله‌ها است.

به گفته یوسف‌پور، وضعیت جسمانی توله‌ها و رفتار مادرانه مهشاد، گویای آن است که این خانواده در شرایط مطلوبی به سر می‌برند.

وی با تقدیر از تلاش‌های شبانه‌روزی محیط‌بانان پارک ملی توران خاطرنشان کرد: پارک ملی توران در شرق استان سمنان مهمترین و زایاترین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی است و این نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر محیط‌بانان در تأمین امنیت این زیستگاه‌ مهم یوزپلنگ‌ آسیایی و گورخرهای ایرانی‌ است.

توران که مهمترین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی و گورخر ایرانی در جهان است مجموعه ای شامل: منطقه حفاظت شده، پارک ملی و پناهگاه حیات وحش توران است که از آن به عنوان ذخیره‌گاه زیستکره توران یاد می شود. اولین مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست‌ در خصوص پارک ملی توران مربوط به سال ۱۳۵۱ برمی گردد که در آن این منطقه به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد. پس از آن در سال ۱۳۵۵ مصوبه شماره ۷۵ شورای عالی حفاظت محیط زیست این منطقه را به دو بخش پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده تقسیم‌ کرد. در همین سال این دو مجموعه به عنوان ذخیره‌گاه زیستکره توران در سطح بین المللی به ثبت رسید. این‌ مناطق دارای منابع غنی حیات وحش در بخش پناهگاه حیات وحش و قابلیت‌های ژئوپارک، خصوصیات زمین‌ شناسی، چشمه‌ها، منابع آبی و رودخانه‌ها در بخش منطقه حفاظت شده است.

اگرچه توران از تنوع جانوری و گیاهی بالایی برخوردار است اما مهمترین گونه جانوری این زیستگاه، یوزپلنگ آسیایی و گورخر ایرانی است که هر دو در معرض خطر انقراض قرار دارند.

پخش-نشدن-ویدئو

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • عباسی

    ماشاالله...

  • گل آقا

    با عرض خسته نباشید از محيط بانان عزیز

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج