۱۴۷۴۵۵۱
۵۴ نظر
۵۵۴۲
۵۴ نظر
۵۵۴۲
پ

اولین میوه قانون حجاب را یک دختر ۱۴ساله چید

علت چه می تواند باشد جز این که تعلق دختران ایران به این سرزمین را با قوانینی مانند قانون حجاب و عفاف و تهدید به زور و جریمه کم کرده‌اند؟

مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت: هر چند دلیل اصلی پناهنده شدن دختر ۱۴ ساله عضو تیم تنیس روی میز نوجوانان دختر به دانمارک هنوز اعلام نشده اما از یک واقعیت حکایت می کند و آن هم این است که تعلق خاطر دختران مان به این سرزمین را با فشارهای اجتماعی و تهدید مدام بر سر روسری کم کرده‌اند و خود رفتن و نبودن در ایران هدف شده نه این که در سرزمین بیگانه دنبال هدفی باشند و این بسیار نگران کننده است.  این اتفاق به قدری تلخ است که بر مدال برنز بنیامین فرجی در مسابقات قهرمانی جهان در همین رشته هم سایه انداخت.

2017556_775-1-470

باران ارجمند به اتفاق وانیا یاوری هم‌تیمی خود و مریم معظمی مربی به سوئد رفته بودند تا در رقابت‌های جهانی شرکت کند و نام او به عنوان اولین دختر نوجوان ایرانی که موفق شده در این عرضه حاضر شود ثبت شد اما بعد از شکست مدالی به دست نیاورد.

مسیر بازگشت آنان از سوئد نه مستقیما از استکهلم به تهران که ابتدا به کپنهاک (دانمارک) و سپس به استانبول (ترکیه) و آنگاه به تهران بوده و همین جای تعجب یا تأمل دارد و می تواند به خاطر تحریم های هوایی باشد وگرنه چرا باید برای بازگشت از سوئد به ایران در دو کشور دیگر توقف کرد؟

به هر رو در کپنهاک با این که کارت پرواز را هم دریافت کرده بود به جای سوار شدن به هواپیما خود را به پلیس دانمارک معرفی می کند.

 نایب رییس فدراسیون تنیس روی میز به روزنامهٔ هم‌میهن گفته تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا بازگردد زیرا آیندهٔ درخشانی در انتظار اوست که در ۱۴ سالگی عضو تیم ملی است و قطعا مشاوره‌های اشتباه به او داده‌اند.

دلیل اصلی رفتار او را نمی‌دانیم. در سن و سالی هم نبوده که بگوییم درگیر ماجرایی شخصی یا عاشقانه شده یا از این که مدال نیاورده افسرده شده چون در آغاز راه است یا مشکل خانوادگی داشته چون از حمایت و محبت خانواده برخوردار بوده و یادمان باشد باران تنها ۱۴ سال دارد. اما علت چه می‌تواند باشد جز این که تعلق دختران ایران به این سرزمین را با قوانینی مانند قانون حجاب و عفاف و تهدید به زور و جریمه کم کرده‌اند؟

مدام به خانواده‌ها توصیه می کنند فرزند بیاورید چون روند رشد جمعیت رو به کاهش است  اما  اگر پسر باشد درگیر خدمت سربازی او می‌شوند و اگر دختر باید درگیر روسری و شال شان شوند و جدای مسایل اقتصادی خیلی ها را از صرافت فرزند آوری انداخته اند. 

چگونه می توان پذیرفت پاسبانان مثل مجرمان دنبال دختران مردم بیفتند و این چه بساط نکبتی است که هر از چند گاهی به راه می‌اندازند؟ در حالی که پوشش بر اثر سنت و سبک زندگی و  باور و تربیت خانوادگی یا اقتضای جغرافیا یا تحمیل پدر و شوهر شکل می‌گیرد و پاسبانان را در هیچ جای جهان حتی در افغانستان مامور این کار نمی‌کنند.

چند و چون خبر پناهندگی روشن نیست ولی می توان تلنگری دانست و گفت  ظاهرا درخت  قانونی که آقای قالیباف با افتخار از ابلاغ آن در ۲۳ آذر خبر داده تا بگوید که در صورت امتناع رییس جمهور این اختیار را دارد زودتر از موعد به بار نشسته است!

 شاید بگویند ربطی ندارد ولی در کلیت قضیه ربط دارد. کی خانه و کاشانه را ترک می‌کند؟ کسی که احساس تعلق به آن ندارد و قوانینی از این دست حس تعلق را از نسل تازه گرفته است.

در پسران و مردان سربازی اجباری توأم با احساس تحقیر و اتلاف وقت و بی حاصل بودن ( به خاطر برتری جنگ های هوایی و الکترونیکی و پهپادی بر زمینی) و در دختران هم با پوشش اجباری. 

 البته سرنوشت این قانون حتی در صورت ابلاغ و اجرا بهتر از قانون منع ماهواره نخواهد بود. دختری که از تلگرام فیلتر شده استفاده می‌کند و پای ماهواره منع شده می‌نشیند این قانون را هم در راستای همان‌ها می‌داندو مهم ترین تفاوت این که در دهه ۶۰ و چه بسا ۷۰ پدر و مادر از دختر حمایت نمی کردند اما حالا همان دختران مادر شده اند و زیر بار قانون قالیباف نمی روند. همان قالیبافی که سال ۸۴ جزوه منتشر کرده و از حجاب حداقلی دفاع کرده بود. 

کار به جایی رسیده که آقای علی لاریجانی که خود ۱۲ سال رییس نهاد قانون‌گذاری بوده و پدرش مرجع تقلید بوده  و خودش داماد استاد مطهری است و نماینده قم و مرتبط با مراجع بوده  می‌گوید: « قانونی که نتواند جامعه را قانع کند فقط روی کاغذ قانون است. مسألهٔ‌شرعی وجود دارد که به نفع کشور است اما کمی زحمت دارد تا جامعه را قانع کنید. این که بدون زحمت قانع کردن بخواهید قانون را اجرا کنید غلط است و بیش از آن که به قانون نیاز باشد به قانع کردن نیاز دارد.»

خانم سکینه پاد دستیار حقوقی رییس جمهور که در دولت سابق هم عهده دار همین مسوولیت بود و در زمره معدود مقامات دولت آقای رییسی است که ابقا شده هم این واکنش را داشته است:

«تعجیل در اجرای قانونی که حتی در نظر فقها، حقوق دانان، ادیبان، روان‌شناسان، جامعه شناسان و مردم جای بحث دارد مطابق حکمت و عقلانیت نیست. قانون خوب مقبولیت اجتماعی دارد.»

فرض آقای لاریجانی اولویت دغدغهٔ‌شرعی است و اقناع را بر قانون گذاری ارجح دانسته و فرض خانم پاد هم مغایرت با حکمت و عقلانیت و مقبولیت اجتماعی و هر دو هم درست می‌گویند و دومی مهم‌تر است چون عضو دولت مرحوم رییسی هم بوده که نویسندگان مصوبه چند ماه است در کار تقدیس ایشان‌اند.

نکته‌ای که در نظر نگرفته‌اند اما این احتمال است که بخواهند در کار دولت پزشکیان بگذارند. اگر زیر بار نرود انگ ضد قانون به او بزنند و تلویزیون هم سراغ سخنان امام خمینی در بهار ۱۳۶۰ خطاب به بنی‌صدر برود که اولین رییس جمهور را به تمکین از قانون فرامی‌خواند و میان او و علمای قم فاصله اندازند و اگر زیر بار برود پایگاه اجتماعی خود را از دست بدهد چون به رغم محجبه بودن دختر خود و باورهای عمیق مذهبی (نه از جنس ریایی که همان مسلمانی سنتی ایرانی) در ایام انتخابات آشکارا گفته بود: طرح نور ما را به سیاهی می‌برد و  حالا آقای قالیباف برای آن که از سیاهی به درآورد و خاکستری جلوه کند گفته به جای گشت ارشاد جریمه می‌کنیم! مثل بچه مدرسه‌ای‌ها که در مکتب‌خانه‌ها فلک می‌کردند و بعد به جای فلک و کتک با نمره انضباط تهدید کردند و نسلی منزجر از مدرسه و ناظم تحویل دادند.

کسی که همین چند ماه پیش به همه ایرانیان وعده زمین رایگان داده بود که قاعدتا شامل کم حجاب و بی حجاب و شل حجاب و بد حجاب هم می شد حالا می خواهد قانون تهدید و داغ و درفش را اجرا کند و لابد توقع داشت رییس جمهور هم بشود و یک لحظه نمی اندیشد وقتی از ۶۰ میلیون ایرانی واجد شرایط رای در انتخابات همین تیرماه فقط سه میلیون رأی آورد چقدر پایگاه اجتماعی دارد.

وجه پاردوکسیکال قضیه این است که رییس جمهور (تا کنون) امضا و ابلاغ نکرده ولی نهاد زیر نظر وزیر کشور او باید اجرا کند. همچنین وظایفی را برای وزارت جوانان و ورزش تعیین کرده تا وزارتخانه ای که متولی جوانان و رشد و شکوفایی آنان باشد دچار این دغدغه شود و آن هم عضو دولت و زیر نظر رییس جمهور است و گویا حسابی می خواهند  او را دچار چالش کنند. محدود به وزارت کشور و ورزش هم نیست. برای وزارت راه و شهرسازی هم تعیین تکیف کرده ساختمان سازی هم به گونه‌ای باشد که حریم ها رعایت شود.

انگار هر گاه دولتی هم‌سو با جناح اقلیت و برخوردار از اکثریت قدرت بر سر کار نباشد با یک لایحه در کار او می‌گذارند.  دولت خاتمی باشد با طرح تثبیت قیمت حامل‌های انرژی. دولت روحانی باشد با قانون راهبردی خنثی سازی تحریم‌ها و در واقع مانع بر سر احیای برجام در آمریکای پساترامپ در سال ۹۹ و دولت پزشکیان باشد با این قانون.

به موضوع اصلی بازگردیم. دختری که از تمام هم سن‌وسال‌های خود به خاطر عضویت در تیم ملی نوجوانان تنیس روی میز (پینگ پونگ)‌متفاوت و متمایز بوده و چون سرگرم ورزش در این سطح است جسم و روان سالمی دارد و می‌توانسته در مسابقات مختلف شرکت کند و به المپیک بیندیشد چرا ناگهان چنین تصمیمی می‌گیرد؟

شاید و فقط شاید این اتفاق میوه زودهنگام همان درخت است هر چند که دو سال قبل میوه‌هایی داده بود که گران‌تر تمام شد و اگر می‌خواستند عبرت بگیرند مهسا کفایت می‌کرد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

نظر کاربران

  • ناشناس

    دمش گرم پرچمدار دختران ایران

  • جوان

    مملکت که نیس. جهنم درست کردن

  • ارزو

    به درک که رفت ادم بخاطر حجاب که واجب سرزمین خودش ترک میکنه اینها مسلمان نیستن

    پاسخ ها

    • مسعود

      موقع تولد خودش نمیتونسته مشخص کنه کجا بدنیا بیاد یا دین والدینش چی باشن ولی الان خودش میتونه هر دینی را بخواهد داشته باشه

  • پوری

    بهترین کار رو انجام داده

  • حرف حساب

    آفرین کار درست را انجام داد.

  • ناشناس

    با این قانونای ساختگی تون معلومه کسی نمیمونه

  • ناشناس

    اگر برای بی حجابی میگرفتینش چند بار 920 میلیون از کجا میاورد

  • علی

    هدف همین است..فراری دادن استعدادها و مغزها

  • حمید سالاری

    بع درک که رفت ولنگاری هایی آدم تو خیابون میبینه حال بهم بهمزن و مسخره ،ولاه دیروز تو خیابون دختری دیدم حداقل چهار جا از پشت شلوارش پاره. ساق تا زیر زانو لخت،روسری هم کلا نداشت

    پاسخ ها

    • ناشناس

      شما چشمتو درویش کن

  • بی نام

    دمش گرم که عقلانی ترین تصمیم رو گرفت

  • سعید

    این اول داستانه حجاب به خود شخص ربط داره نه به تو مملکتت

  • من

    افرین آینده خودش رو توی این مملکت با این طرز فکر پوسیده افراطی ها خراب نکرد امیدوارم به بهترین جاها برسه.

  • ناشناس

    به جهنم که رفت.والا

  • حام

    خوشبحالش که رفت

  • shiraz

    ایران توسط طالبان اداره میشه

  • مجید

    حالا کی گفته بخاطر حجاب رفته؟
    حجاب چقدر مظلومه؟!!!

  • ناشناس

    سرزمین وحی چرااجباری نیست.کاسه ازاش داغتر شدید.هرچی فشاربیاوریدبدترمیشه

  • سلام

    در مرزها رو باز کنید ببینید چند نفر می مانند. خسته ایم خسته. از گرانی فقر تورم، مطمئن باشید آخرین چیزی که ملت بهش اهمیت میدن حجابه. به خدا من قول میدم شما این فقر رو تمام کنید حداقل تمام مردهای خانواده ما هم چادر میپوشند.

  • عباس

    این قانون فقط تشویق به مهاجرت و باعث تشنج می‌شود کمی فکر کنید

  • بدون نام

    مهاجرت ربطی به روسری نداره مگه مردها که از اینجا مهاجرت میکنن روسری می پوشن

  • مینا وفادار

    قانون عفاف و حجاب رو بخونید متوجه میشید چرا برنگشته

  • امین

    مسلمانی که چشم وگوشش روی اختلاص،راندخواری،تورم،کثفت کاری آقازاده،ووومیبند،فقط روی حجاب فریاد می‌کشد ،مسلمان واقعی است ،تبارک الله

  • موسیو

    حتما اگر دختر خودت هم برود می گویی به جهنم، تو چه والدی هستی یا خواهی شد، خدا به داد فرزندانت برسد.

  • صبح

    درود بر شما ک حرف حق زدید

  • رها

    راهش صاف و هموار باشد 🤲🤲👏👏

  • بی نام

    چه استعدادی آخه

  • محمدی

    خدا پشت و پناهش

  • بی نام

    حالا شروع شدکه هرچی وهرکس رو به حجاب وصل کنن

  • دلسوز

    دختری که با ابروی پدر ومادرش بازی کند و ولنگار باشد برود حتی اگر دختر من باشد او را عاق میکنم عمری زحمت بکش بعد دخترت اینکاررا انجام دهد

  • صبح

    واقعا نمیبینی چ نخبه های ایرانی داریم متاسفم برات فقط ب جوانهای ما ارزش نمیدن

  • دهه شصت

    تو چشمت و می بستی

  • ناشناس

    موافقم...

  • علی

    چرا فورا براساس برداشت خودت قضاوت میکنی؟
    چون با این قانون مخالفی؟

  • f

    وقتی به فرزندان خودمون این همه فشار روحی وارد میکنیم انتظار داریم نخبگان و ورزشکاران توی این سرزمین بمانند اینها به سرزمین تعلق دارند وحق دارند در سرزمین خودشون خدمت کنند و افتخار آفرین باشد افسوس صد افسوس که یک عده هنوز در خوابند

  • ...

    میدونی چرا پناهنده میشن
    تمام تقصیر را ثبت احوال دارد
    اگر ثبت احوال این طور نام را رو شناسنامه ننویسد و فقط اسم زنها ایرانی اسلامی باشد هم حجاب حفظ میشه هم به پناهنده شدن فکر نمیکنند
    زنی که اسمش سلماز. ساناز باران و..... باشد خود بزرگ بینی درش
    بوجود میاد اون وقت هم به بی حجابی فکر میکند هم به زندگی
    در خارج

  • سمیه سعادت

    تو تقصیری نداری تازه از کوه اومدی پایین ،یه مدت رو زمین قاطی آدما راه بری نرمال میشی

  • سعید

    تو هوا میزننشون چون براشون مفیده اما اینجا تحقیرو بی پولی باید تحمل کنن

  • ایران عزیز

    خیلی فکر کردم که چجور آدمی هستی.به نتیجه نرسیدم

  • صبح

    کلی از نظرت خندیدیم بر فکرتو بشور

  • بی نام

    فعلا که هرکدومشون رفته به هر دلیلی موفق نشده اون جایگاهی که تو ایران داشته رو پیدا کنه

  • سمیه سعادت

    تو جات ته جهنمه چرا نگاه کردی به
    نامحرم برو توبه کن

  • وطن پرست

    خدا بهش رحم کرد و شرایط جور شد رفت خوشبحالش بخت و اقبال خوبی داشته

  • داش سیاه

    اون با پدر مادر هماهنگ بوده

  • اسعد

    عجب کاری کرد یه عمر راحت شد

  • بدون نام

    سلیبریتیها مگه کم پول دارند پس چرا از همه بی حجابترند؟

  • شادی

    بدجوری تعطیلی بابا خدا شفات بده

  • شادی

    قطعا خیلیها از همین توهین و تحقیر ها فرار میکنند

  • شادی

    یکی از بزرگترین مشکلات ما همینه زور اجبار وتحقیر اینو بفهم

  • حیدر بابا

    نتیجه میگیریم اقلیت تندرو ول کن نیستند و همواره سنگ اندازی کرده و فرصت سوزی و نا کارآمدی شان را گردن نمی گیرند عمر ما و فرزندان عزیزمان را تباه کردند و طلبکار هم هستند.

  • مصطفی

    هیچ کاری با زور و جریمه به نتیجه نمیرسه.

  • بدون نام

    نمایندگان بی سواد ، ۷ هزار ساعت وقت و پول بيت المال رو حرام کردن و این قانون من در آوردی رو تصويب کردن ، الان هم ثمره اش رو می‌بینیم، به قولی هر کی دوست نداره از این مملکت بره یا پناهنده بشه ...

  • sgh

    این نمایندگانی که واقعٱ نماینده قهر مردم از صندوقهای رأی هستند و وقت و بیت المال را تلف میکنند و واقعیت های جامعه را نمی بینند و متوهم هستندباید دراین دنیا و آن دنیا پاسخ دهند.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج