۱۴۷۲۹۱۹
۲۹۸
۲۹۸
پ

حامی جنجال‌برانگیز فیلترینگ، «فیلترساز» است؟

وزیر ارتباطات از زیان ۵۰ هزار میلیارد تومان فیلترینگ به ارتباطات کشور خبر داده و همسو با مطالبه ملی رفع فیلترینگ، تاکید بر ضرورت «تغییر رویه» دارد، اما برخی همانند رسول جلیلی هنوز سرسختانه از آن دفاع می‌کنند.

خبر آنلاین: وزیر ارتباطات از زیان ۵۰ هزار میلیارد تومان فیلترینگ به ارتباطات کشور خبر داده و همسو با مطالبه ملی رفع فیلترینگ، تاکید بر ضرورت «تغییر رویه» دارد، اما برخی همانند رسول جلیلی هنوز سرسختانه از آن دفاع می‌کنند.

حامی جنجال‌برانگیز فیلترینگ، «فیلترساز» است؟

به تازگی ستار هاشمی از زیان ۵۰ هزار میلیارد تومانی به ارتباطات کشور سخن به میان آورده است. هاشمی گفت: « استفاده از فیلترشکن‌ها همچنین باعث شده شبکه ما یکی از شبکه‌های آلوده قلمداد شود که وقتی درخواست‌ها را به سمت سایت‌های ارایه‌دهنده سرویس ارسال می‌کنیم پاسخ دریافت نشود. ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ همت است. یک فضای اقتصادی غیر شفاف نیز شکل گرفته که چند ده هزار میلیارد تومان است. خیری در وضعیت موجود نیست و باید تغییر رویه اتفاق بیفتد.»

در این میان اما چهره‌هایی هستند که از فیلترینگ دفاع می‌کنند. رسول جلیلی یکی از طرفداران سرسخت فیلترینگ است که سخنان اخیرش درباره این موضوع خبرساز شد. جلیلی گفته بود: «نرم‌افزار «نشان» را جایگزین «ویز» کرده‌ایم و برخی از خدمات «آمازون» را با سرویس‌های داخلی باکیفیت جایگزین نموده‌ایم. همچنین، «آپارات» به‌عنوان جایگزینی برای «یوتیوب» عملکرد خوبی داشته و مورد رضایت مردم قرار گرفته است.»

این اظهارات با واکنش برخی از پلتفرم‌های یاد شده چون نشان و آپارات رو به رو شد. بلافاصله پس از انتشار صحبت‌های جلیلی محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده و بنیان‌گذار آپارات به اظهارت این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی که گفته بود مردم از فیلتر یوتیوب و ویز راضی هستند، واکنش نشان داد.

شکوری‌ با حمایت از رفع فیلترینگ اعلام کرد: «نظر ما همینی است که بارها و بارها گفتیم و اعلام رسمی کردیم: فیلترینگ یوتیوب رو بردارین و آپارات  رو بهانه فیلتر و چماق تصمیمات غلط قبلی نکنید…»

تیم نقشه و مسیریاب «نشان» نیز خطاب به جلیلی نوشت: «آقای جلیلی، سیاست‌های محدودکننده شما و هم‌فکرانتان در فضای مجازی، منجر به تحمیل هزینه‌های چند هزار میلیارد تومانی به کاربران ایرانی شده است. امروز ۷۰ تا ۸۰ درصد کاربران اینترنت در ایران مجبور به استفاده از فیلترشکن‌هایی هستند که امنیت بخش قابل‌توجهی از آن‌ها مشخص نیست. این سیاست باعث افت شدید امنیت موبایل‌های کاربران، حملات گسترده زیرساختی به کسب‌وکارهای آنلاین و هدر رفت زمان میلیون‌ها نفر برای دسترسی به پلتفرم‌های کاربردی و موردعلاقه‌شان شده است.

پیشنهاد می‌کنیم به‌جای انتساب دستاوردهای شرکت‌های خصوصی به سیاست‌های محدودکننده، دلایل واقعی این محدودیت‌ها و ارتباط منافع شخصی با شرکت‌های مجری محدودسازی، شفاف‌سازی شود.»

فیلترساز طرفدار فیلترینگ؟

یکی از موضوعاتی که در پی اظهارات جلیلی مورد توجه قرار گرفت، نقش شرکت‌های مجری محدودسازی اینترنت یا به عبارتی فیلترینگ بود. برخی در فضای مجازی به حضور جلیلی در نقش رییس هیات مدیره شرکت «امن‌افزار گستر شریف»  اشاره و این شرکت را به ارائه خدمات با هدف بسترسازی اجرای فیلترینگ متهم کرده‌اند.

 سایت این شرکت در بخش «معرفی» خود نوشته است:«شرکت امن افزار گستر شریف در سال ۱۳۸۱ تاسیس گردیده و رسالت خویش را تحقیق، پژوهش، و تولید محصولات در حوزه ICT به منظور صیانت از سرمایه های اطلاعاتی کشور قرار داده است. از ابتدای شکل گیری، این شرکت صرفا در زمینه امنیت اطلاعات فعالیت خود را گسترش داده، دانش و تجربیات ارزشمندی را فراهم نموده است. حاصل این تلاش ها، استقرار مجموعه های کاملا تخصصی در حوزه امنیت فضای تبادل اطلاعات به همراه سوابق اجرایی و تجربی مفید در قالب شرکت امن افزار گسترشریف می باشد».

رسول جلیلی از چهره‌های نزدیک به سعید جلیلی است و برخی از رسانه‌ها به دلیل نقش او در سانسور اینترنت در سال ۱۳۹۰ از او به عنوان چهره سانسور نام‌ می‌برند. متولد سال ۱۳۴۰، در شهرستان اقلید استان فارس است. او دوره لیسانس خود را در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه فردوسی مشهد گذراند و در سال ۱۳۶۶ در دوره کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد.

رسول جلیلی برای ادامه تحصیل در رشته علوم کامپیوتر به دانشگاه سیدنی استرالیا رفت و در گرایش «سیستم‌های عامل توزیع شده»، موفق به دریافت مدرک دکترا شد. او از سال ۱۳۷۴ تا کنون در دانشگاه صنعتی شریف مشغول به تدریس و پژوهش است. همچنین جلیلی از مهر ۱۳۸۸ تا مرداد ۱۳۸۹ در دانشگاه دیویس کالیفرنیا در ایالات متحده آمریکا نیز به عنوان استاد مدعو حضور داشته‌ است.

جلیلی علاوه بر عضویت در شورای عالی فضای مجازی، سوابق دیگری، چون معاون صنایع امور اقتصاد سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی، عضو هیئت علمی و مدیر گروه IT دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، عضو هیئت مؤسس و رئیس هیئت مدیره شرکت امن‌افزار گستر شریف و عضو گروه نرم‌افزار صنایع پیشرفته وزارت صنعت و معدن را در کارنامه دارد. وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا درآبان ماه ۱۳۹۲، طی اطلاعیه‌ای ۱۷ شخص و نهاد ایرانی، از جمله رسول جلیلی را مشمول تحریم کرده‌است.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج