۴ عفونتی که میتوانند عامل ابتلا به سرطان باشند
براساس گزارش جدیدی که به تازگی انجمن تحقیقات سرطان آمریکا منتشر کرده، ۴ عفونت رایج میتوانند عامل ابتلا به حدود ۱۳ درصد از سرطانها باشند.
زندگی سلام: براساس گزارش جدیدی که به تازگی انجمن تحقیقات سرطان آمریکا منتشر کرده، ۴ عفونت رایج میتوانند عامل ابتلا به حدود ۱۳ درصد از سرطانها باشند. دانشمندان توصیههای خوبی برای جلوگیری از ابتلا به این سرطانها دارند. انجمن تحقیقات سرطان آمریکا به تازگی در گزارشی اعلام کرده است که ۴ عفونت رایج، عامل ابتلا به ۱۳ درصد از سرطانها در جهان هستند.
پاپیلومای انسانی
ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV یکی از این عفونتهاست. بیش از ۲۰۰ نوع HPV وجود دارد که برخی از آن ها به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم، سرطانهای اندام تناسلی و دهان را افزایش میدهد. عفونت HPV در بیشتر افراد آلوده خود به خود از بین میرود اما حدود ۱۰ درصد از زنان مبتلا به آن، در دهانه رحم دچار عفونت مداوم میشوند. این مسئله میتواند باعث تکثیر سریع سلولها و غیرفعال شدن پروتئینهایی شود که تومورها را سرکوب میکنند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، دریافت دو یا سه دوز از واکسن HPV را از حدود ۱۱ یا ۱۲ سالگی توصیه میکند.
هپاتیتهای گروه B و C
این ویروسها در درجه اول با ایجاد التهاب در سلولهای کبد منجر به سرطان میشوند. التهاب مزمن منجر به تجمع بافت اسکار در کبد به نام سیروز میشود که یک عامل خطر قوی برای سرطان است. ویروس هپاتیت B همچنین میتواند به طور مستقیم با پیر کردن سلولهای سالم کبد باعث سرطان شود. هپاتیت B و C هر دو میتوانند از طریق تماس با خون، مایع منی یا سایر مایعات بدن منتقل شوند. در ایالات متحده، هپاتیت C بیشتر در میان مصرف کنندگان مواد مخدر که از سوزنهای آلوده مشترک استفاده میکنند، رخ میدهد. پزشکان میتوانند هر دو عفونت را با آزمایش خون تشخیص دهند.
هلیکوباکتر پیلوری
عفونت هلیکوباکتر پیلوری بسیار شایع است و حدود نیمی از جمعیت جهان حامل این باکتری هستند. اما تنها یک تا 3 درصد از آن ها به سرطان مبتلا میشوند. هلیکوباکتر در بزاق، پلاک روی دندانها و مدفوع یافت میشود. بیشتر افراد مبتلا به این عفونت بدون علامت هستند. هلیکوباکتر باعث ایجاد التهاب مزمن در پوشش معده و در نهایت سرطان میشود. بهترین راه برای جلوگیری از انتشار این عفونت پرهیز از استفاده مشترک از ظروف غذا، لیوانهای نوشیدنی و مسواک است. شستن دستها با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه قبل از تهیه غذا یا حین غذا خوردن نیز ویروس را از بین میبرد. افرادی که زخم معده، درد معده یا مدفوع خونی دارند باید از نظر ابتلا به این عفونت آزمایش شوند.
ارسال نظر