اعتراف تلخ به کیفیت پایین داروی تولید داخل
بهمن صبور، رئیس انجمن داروسازان گفت: داروهای تولید داخل با قیمت های دستوری و با فارماکوپه پائین تولید می شود.
رکنا: بازار داروی کشور به یک سه ضلعی بیتأثیر تبدیل شده است، یک ضلع بیماران هستند و در دو ضلع دیگر سازمان غذا و دارو و داروسازان قرار دارند.
سازمان غذا و دارو، بیماران را ملزم کرده که از تولیدات داخلی استفاده کنند و در سوی دیگر بیماران تمایلی به استفاده این داروها ندارند.آنها از تأثیر پایین داروهای ایرانی گلایه دارند و میگویند این داروها مانند قیمه بدون گوشت است، مانند یک حباب به نام دارو که چیزی برای بهبودی در آن جز تلقین نیست.
بهمن صبور، رئیس انجمن داروسازان ضمن بیان اینکه داروهای ایرانی کمترین حد استاندارهای داروسازی را دارا هستند در پاسخ به اینکه چرا بیماران تمایلی به استفاده از داروهای ایرانی ندارند گفت: بر اساس فهرست رسمی هر کشوری ،همه داروها باید یک استاندارد فارماکوپه را به دست بیاورندکه داروهای تولید داخل، کف استاندارها را دارا هستند و داروهای خارجی از نرمال به بالا هستند.
او در ادامه تشریح کرد: تازمانی که قیمت داروها دستوری است نمیتوان کیفیت آنها را بالا برد چرا که دولت برای یک دارو قیمتی را تعیین میکند که با توجه به قیمت تمام شده مواد تولیدی که اغلب وارداتی هستند باید ساخته شود.
صبور در ادامه افزود: قیمت یک داروی ساده، در کشورهای همسایه چندین برابر قیمتش در داخل کشور است است، دلیل اینکه داروهای تولید در داخل کشور بیکیفیت است قیمت دستوری است و تا زمانی که این روند ادامه داشته باشد شاهد داروهای بیکیفیت خواهیم بود.
او باا اشاره به اینکه اغلب داروها در داخل کشور با قیمتهای دستوری تولید میشوند گفت: اگر قیمتهای دستوری برای داروسازان حذف شود داروهای با کیفیتتری تولید میشود.
رئیس انجمن داروسازان اعلام کرد: دولت بالای ۶۰ درصد تولیدات دارویی را از داروسازان خرید میکند و خودش هم قیمتگذاری میکند برای همین اصلاً تمایلی به بالا بردن قیمتها ندارد چون میخواهدهزینههایش بالا نرود.
صبور میگوید: در برخی تولیدات دارویی که قیمتگذاری در دست دولت نیست کیفیت داروها بالاتر است. تولیدکننده با در نظر گرفتن مواد به کار رفته و هزینههای چرخه تولدی قیمت دارو را تعیین میکند.
رئیس انجمن داروسازان گفت: در صورتی که قیمتگذاری آزاد شود، دارو با قیمتهای مختلف در داروخانهها وجود داشته باشد، بیماران بر اساس کیفیتی که میخواهند دارو را خریداری میکنند.
او با اعلام اینکه اکثریت داروها قیمت دستوری دارند گفت: اکثریت داروها با قیمت دستوری تولید میشوند، فقط داروهایی که در نسخه نوشته نمیشوند قیمت دستوری ندارند و با کیفیت خوبی تولید میشوند.
نظر کاربران
دلار دولتی که شرکت های دارویی میگیرند پس کجا لحاظ می شود مستقیم در جیب تولیدکنندگان صنعت دارو همراه صنعت خودرو را پیش گرفته است
اینهم داره بهونه می آره گرانتر کنند مگه با گران شدن دارو کیفیت آن را تغییر می دهند ؟ امان از اینگونه آدمهای طماع، مثل نان که هر دفعه که گرانتر می کنند می گویند می خواهیم بهترش کنیم ولی هر دفعه بدتر و کوچک تر می شود
والا همچین ارزون هم نیست. مکملها قیمتشون با نمونه خاری یکیه ولی بی کیفیت و بی تاثیرن. اینام مثل خودروسازها شدن
همین طور هر دفعه بی کیفیتر از قبل
خیلی بیخود افتضاح ایران ازهمه کشورها عقب افتاده هست حتی ازعراق
پس معلومه به خاطر پول انسانیت را زیر پا گذاشته ای.
این نتیجه تحریم که میگن اثر نداره بیچاره ما که بیمار خاص داشتیم داروی داخلی رو به قیمت داروی خارجی میفروختن و در پایان این اثرات دارو بود که بیمارو از بین میبرد نه خود بیماری.اینا کاسبان تحریم هستن
این قرصهای فشار خون داخل را هر چی میخوریم فشارمون پایین نمیاد
دایی دیگه خودمونیم،مگه داروی خارجی غیرتقلبی گیرمیاد،من ۵۰سالمه داروی ایرانی مصرف میکنم تاحالاهم نمردم،اگه تاچندماه دیگه دراثر صادرات نایاب نشه
به دکتر گفتم زمان شاه وقتی امپی سیلین مصرف میکردیم مدفوع بوی خاصی داشت یا ب ۱۲ امپول میزدیم مزه خاصی در دهان حس میکردیم گفت در حال حاضر ما دارو ایرانی روتجویزمیکنیم ولی نمیدانیم کفیت دارد یا نه
والا یه ضدآفتاب ایرانی خوب الان 500-600تومنه. کجاش ارزونه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بله ایران همه دارو رودرست میکنه ولی اثری بر بیماری ندارد.