یک شایعه بیسابقه در حوالی اتاق فکر عراقچی!
طی ۲۴ ساعت اخیر یک خبر فضای رسانهای را تحت تاثیر خود قرار داده که حسابی سر و صدا به راه انداخته است. عنوان خبر کوتاه اما جنجال برانگیز بود: «احیای روابط کنسولی در محل سفارت آمریکا در تهران».
برترینها: طی ۲۴ ساعت اخیر یک خبر فضای رسانهای را تحت تاثیر خود قرار داده که حسابی سر و صدا به راه انداخته است. عنوان خبر کوتاه اما جنجال برانگیز بود: «احیای روابط کنسولی در محل سفارت آمریکا در تهران».
روز گذشته مهدی غضنفری، رئیس فعلی هیئت عامل صندوق توسعه ملی ایران از مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، خواست روابط کنسولی با آمریکا در محل سفارت سابق این کشور در تهران احیا شود. غضنفری با انتشار پیامی در شبکه ایکس خطاب به مسعود پزشکیان نوشت که حالا که همهٔ ارکان نظام در کنار شما و دولت شما هستند، در صورت صلاحدید، چند کار بهجامانده از سالیان دور را اجرایی کنید.او در ادامه به احیای روابط کنسولی با آمریکا اشاره و تأکید کرده «شاید بهتر باشد این کارها قبل از اتمام ماه عسل انجام شود».
غضنفری که سابقه وزارت در دولت محمود احمدینژاد را هم دارد، توصیهٔ خود را «یک کار کوچک در حوزه سیاست خارجی» خوانده و حمله به سفارت آمریکا و گروگانگیری دیپلماتهای این کشور را «کار غلط» نامیده که به گفته او سنگی در چاه انداختند که هنوز کسی نتوانسته آن را درآورد.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی ایران در ادامه نوشته است «خوب است حداقل به احترام مردم ایران، روابط کنسولی در محل سفارت آمریکا در تهران احیا شود تا ایرانیان بسیاری که در آنجا هستند، بهراحتی تردد کنند».غضنفری از حمله به آنچه «لانه جاسوسی» نامیده بود، گفته است «حالا البته میدانیم موضوع جاسوسی و جمع کردن اطلاعات توسط سفارتخانه امری عادی است، ولی خب شاید خامی داشتیم».
حمله به سفارت آمریکا در آبان ۱۳۵۸ و گروگانگیری ۶۶ دیپلمات آمریکایی برای ۴۴۴ روز قطع روابط ایران با ایالات متحده را در پی داشت.هماکنون سفارت سوئیس در تهران حافظ منافع ایالات متحده در ایران است و دفتر حافظ منافع ایران در آمریکا نیز در سفارت پاکستان در واشنگتن قرار دارد.
غضنفری در پایان پیامش خطاب به رئیسجمهور نوشته است: «بد نبود یک قانون میداشتیم که هرکس به جرم حمله به سفارتخانهای دستگیر شد، هر روز صبح به مدت ۱۰ سال در جلوی آن سفارت بیانیهای را در عذرخواهی از مردم ایران قرائت میکرد و یک ساعت هم خیابانهای اطراف سفارت را جارو میزد.»
حمله به سفارت آمریکا در آبان ۱۳۵۸ رویداد بیسابقهای بود، اما در دوران ریاستجمهوری محمود احمدینژاد که خود غضنفری نیز وزیر صمت بود، گروه نزدیک به رئیس دولت بهار به سفارت انگلیس در تهران حمله کردند.چهار سال بعد نیز سفارت عربستان در تهران مورد حمله قرار گرفت؛ موضوعی که به تیرگی روابط ایران و عربستان انجامید و بیش از هشت سال طول کشید تا مقدمات گرم شدن روابط فراهم شود.
مهدی غضنفری از مهرماه ۱۴۰۰ با حکم ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور فقید، به ریاست صندوق توسعه ملی منصوب شده است؛ صندوقی که بهگفته، او بدهی دولت به آن به صد میلیارد دلار رسیده و امیدی به بازگشت این پول هم نیست.
اظهارنظر غضنفری کافی بود تا واکنش برخی چهره سیاسی مثل عبدالرضا داوری، مشاور سابق احمدی نژاد را برانگیزد و در توئیتر خود اینگونه اظهارنظر کند: به افتخار و احترام نویسنده این توئیت مصلحانه و شجاعانه تمام قد می ایستم. اعلام مرگ برجام از سوی عراقچی و تاکید وی بر "مذاکرات جدید"، یک معنای روشن دارد؛ نظام عزم "توافق جدید" و با "برند جدید" را دارد و چنین توافقی تحت حمایت کامل و جامع مقامات عالی است. اکنون بهتر میتوان دریافت که چرا پزشکیان، عراقچی را گزینه نظام خواند.
مینو خالقی، فعال سیاسی نزدیک به اصلاح طلبان هم توئیت زد: مواضع چند روز اخیر عراقچی در قامت وزیر خارجه درباره احیای توافق برجام و درخواست احیای روابط دیپلماتیک با آمریکا از سوی غضنفری شاید نوعی تغییر ریل احتمالی در دولت پزشکیان و آینده ایران باشد.
پیمان مولوی، تحلیلگر اقتصادی هم نظر داده است: پیشنهاد بازگشایی کنسولگری آمریکا در تهران توسط وزیر سابق و رئیس فعلی صندوق توسعه ملی خبر کم اهمیتی نیست اما احتمال اینکه یک گمانهزنی موقت بدون پشتوانه باشد هم کم نیست. باید منتظر آینده بود.
نظر کاربران
انشااا درست باشه و انجام بشه
عالی👌
چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی
کاملاً درست گفته
بخدا۹۰درصد مردم ایران موافقند باآمریکا آشتی کنیم
مابایدرابطمون بادنیاخوب باشه آمریکاهم یکی ازاین کشورهاست ولی به شرطی که آمریکاپاشو ازگلیمش درازترنکنه
عالی
چهکارهخوبی.اگهبزارنبشه
انشالله که خیره
امیدوارم اسلام دین دوستیهاست نه دشمنی
به میمنت
بله درود درست فرمودن
انشاالله به خیر
چه عجب بالاخره یه تصمیم عاقلانه
خوبه انشاالله
بسیار عالی.
امیدوارم درست بشه و مسئله ما با آمریکا حل بشه
دقیقا اسلام دین دوستی و محبت و احترام به بقیه ادیان هست
سلام درست است باید با تمام کشور ها رابطه داشته باشند آقای رئیس جمهور محترم روز اول فرمودند. سلامتی محمد
سلام. شگفت انگیزه که بعد از این همه سال هنوز امریکا را نشناختین و اسم خودتان را گذاشتین سیاستمدار. حداقل کمی تاریخ رابطه امریکا را در 50 سال گذشته با کشور های دیگه را می خوندید.
به خود خدا قسم ،۹۰ درصد مردم موافق تموم شدن این همه دشمنی و کینه و انتقام با کشورهای دیگه هستن
چه حرکت قشنگی
چرا دروغ میگی از طرف ملت حرف نزن تو ملت نیستی چرا به خدا قسم دروغ می خوری
آمریکا ظالم و جهان خوار است تاریخ ثابت کرده
دیگه خسته شده ایم زود روابط را احیا کنید
اسلام دین دوستی هست ولی امریکا خود شیطان هست که توسط فراماسون ها اداره میشه وبا شیعیان دشمنی ساختاری دارن .
کاش که بشه
از قدیم گفتن با دوستان مروت با دشمنان مدارا
ولی همین که کسی جرءت کرده این قضیه رو مطرح کنه خیلی خوبه
باور کنید ریشه حداقل نصف مشکلات کشور ما همین قطع رابطه با آمریکاست.
انشاءالله خداوند به مسئولین ذیربط و تصمیم گیرنده این تعقل و تشخیص را بدهد که بتوانند بعد از این همه سال که کشور یا به عقب رفته و یا درجا زده است و همچنین بخاطر شرایط زندگی مردم تغییر و تحولی ایجاد کنند، سالهای بسیار قدیم سنگی در چاهی انداخته شده و هنوز هم بعد از گذشت زمان بسیار عاقلان نتوانستهاند آن سنگ را از چاه در بیآورند.
انشاءالله خداوند به مسئولین ما این توفیق را بدهد که کمی کلاهشان را بالاتر بگذارند و این اتفاق خیر رخ دهد.
شروع شد!!!
واقعا افتضاحه. مجلس به بحث استیضاح ورود کنه.
خلیی خوبه که ایران با تمام کشور هارابطه داشته باشه
خدا کنه راست باشه.
اینطرف میگویند قویاازمقاومت حمایت میکنیم ارآنطرف هم میگویند باآمریکاکه مرتب به اسراییل بمب و موشک میدهدمذاکره و صلح کنیم یک بام دوهواراچه کنیم.
خدا کنه روابط عادی بشه. تحریم ها برداشته شود.جوانها صاحب شغل و کار و زندگی بشوند.
انشاءالله درست باشه که اگر بشه تو دهنی محکمی برای صهیونیست ها خواهد شد.
خدایی با آمریکا مستقیم حرف بزنیم بهتره تا عرب برایمان نفت و گاز را بفروشد ولقمه اضافه اش را به ما بدهد آمریکا که از صدام بدتر هم باشه حداقل دشمنی داناست تا عرب احمق که آبادشان کردید
چه اشکالی داره روابط در وهله اول گام به گام و پلکانی باشه اگه طبق منافع و امنیت ملی پیش رفت بیشتر توسعه بدهند در غیر اینصورت قطع رابطه
به نظرمن دیپلماسی خیلی موثرتر ازموشک های قاره پیما است سعی کنیم گفتمانی استفاده کنیم تا دنیا قبول کند ایران واقعا دنبال صلح در جهان است مثال درجنگ روس .یا اوکران دنبال کمک کردن برای صلح قدم برداریم طرف کسی را نگیریم چون یه روزی اشتی خواهند کردروابط اگر با نیت خالصانه باشد همه دنیا عاشق ایران خواهندشد وسرمایهای دنیا سرازیر ایران میشود اگردرکشورهای خارجی محبت نکاریم برداشتی درکار نخواهد بود! امیددنیای بدون جنگ وخونریزی=٪؟
با دربسته نمیشه با دنیا تجارت داشت
انشاالله به زودی چنین اتفاقی بیفتد چون تمام دنیا فقط چین و روسیه نیست باید با تمام کشورها رابطه مسالمتآمیز داشت اگر دنبال پیشرفت کشور هستیم
خوب است انجام دهید مبارک است انشالله
یه کار درست که در این سالها قراره انجام بگیره همینه و بس. عالللللی
کاربر 11:49 حالا شما حرص وجوش نخور. میفرستیم یه جایی که اسم آمریکا هم به گوشت نخوره 😂😂😂😂😂😂
شما ۵۰ سال متوجه نشده اید که امریکا وکشورهای دوست وهم فکرش دشمن ماهستند عحبا۰۰۰۰۰بروید دونبال کارتان
کاربر ۱۱:۱۵ صلح و دوستی و ارتباط با همه ی دنیا هیچ وقت نتیجه ی بد نداشته شما ژاپن و ببینید چند سال با امریکا جنگیدن ولی الان با همه ی دنیا از جمله آمریکا دوست هستن و نتیحه ی این دوستی رو هم دیدن شما که خیلی اهل کتاب و تاریخ هستین یه نگاهی هم به تاریخ رابطه روسیه با ایران داشته باشید بد نیست روسیه هیچ وقت دوست ایران نبوده ولی الان ارتباط خوبی با روسیه داریم
شما برو روسیه !!!
بخدا ، بخدا ۹۰ درصد مردم موافق رابطه با آمریکا هستند، جز شما اقلیت انگشت شمارو تندرو
برو بابا ...
تحمل و یا عدم تحمل ما هم در وضعیت فعلی مردم مهم است؛ حضرت موسی به خداوند میفرماید «رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی وَیسِّرْ لِی أَمْرِی»«پروردگارا! سینه ام را برایم بگشا و کارم را برایم آسان گردان» خداوند هم خواسته حضرت را میپذیرد و میفرماید با فرعون با ملایمت حرف بزنید یعنی خداوند روش گفتگو را می فرماید. بنابراین تعامل و گفتوگوی ما بسیار سازنده خواهد بود.
به نظرم با آمریکا روابط سیاسی را بهتر کنیم خیلی بهتر از این است که با روسیه روابط خوبی داشته باشیم
باز بهتر از انگلیس و روسیه است
اتفاقا باید هر جور شده روبات خودشان را با آمریکا خوب کنند چون در آینده نزدیک کشور های ترکیه و آذربایجان بلای جان کشور می شوند به زودی
یک اخطار کافیه ، که سفارت خانه کشوری ۴۸ ساعته تخلیه بشه ، چرا از دیوار بالا رفتن رو فتح االفتوح آدمهای انقلابی بنامیم ؟!
راه مرگ بر و آتش زدن پرچم جواب نداده راه صلح آبرومندانه را هم آزمايش کنید احتمالأ جواب میده.
منم منم کردن و ادعا کردن کار ادمهای نادان بوده و هست .معمولا ادمهای پر مغز هیچ ادعایی ندارن