رپورتاژ آگهی
تأثیر مکمل گیاهی پیناهیل بر کاهش التهاب ناشی از عفونت و جراحت
این آنزیم سال هاست که در مناطق مختلف آمریکا برای کاهش التهاباتی که در اثر عفونت یا انواع جراحات به وجود میآیند نقش مثبت دارد. در ادامه مطلب بطور خلاصه به چند ویژگی بروملین اشاره خواهیم کرد
بروملین؛ از آنزیمهای موجود در ساقهٔ آناناس است که پروتئین (پروتئولیتیک) را هضم میکند. بروملین اولینبار در اواخر دهه ۱۸۰۰ از گیاه آناناس جداسازی شد و کمیسیون E آلمان تاثیر آن را برای درمان تورم و التهاب پس از جراحی به ویژه جراحیهای سینوسی تأیید کرد. این آنزیم سال هاست که در مناطق مختلف آمریکا برای کاهش التهاباتی که در اثر عفونت یا انواع جراحات به وجود میآیند نقش مثبت دارد. در ادامه مطلب بطور خلاصه به چند ویژگی بروملین اشاره خواهیم کرد:
- کاربرد و تأثیرگذاری بروملین در کاهش التهابات ناشی از جراحی، رگبهرگ شدن، کشیدگی، تاندونیت و سایر آسیبهای جزئی عضلانی اثبات شدهاند.
- بروملین؛ تورم، کبودی، درد پس از جراحی و آسیبهای فیزیکی و همچنین زمان بهبودی را کاهش میدهد.
- مطالعات انجام شده بر روی افرادی که جراحیهای دندان، بینی و پا انجام دادهاند نشان میدهد که این ماده باعث کاهش التهاب در آنها میشود.
- در اروپا بروملین برای درمان تورم سینوس و بینی پس از جراحی گوش، بینی و گلو استفاده میشود.
تأثیرات مثبت بروملین در کاهش التهاب
در ادامه به چند مورد از اثرگذاریهای مثبت بروملین که طبق مطالعات علمی و پزشکی بهصورت بالینی و آماری به اثبات رسیده است اشاره خواهیم کرد.
نقش بروملین برای درمان سینوزیت (التهاب سینوس):
بروملین باعث کاهش سرفههای سینوسی میشود و تأثیر زیادی در کاهش مخاط بینی با منشأ سینوزیت دارد. همچنین این آنزیم تورم و التهاب ناشی از تب یونجه را تسکین میدهد.
بروملین و درمان آرتروز:
یک مطالعه گسترده در آمریکا نشان داد که ترکیبی از بروملین، روتوزید و تریپسین برای کاهش درد زانو ناشی از استئوآرتریت بهعنوان داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی NSAIDs که معمولاً مسکنهای درد هستند، مؤثر است. NSAID ها شامل ایبوپروفن، ناپروکسن و دیکلوفناک هستند. مطالعات در این زمینه نشان داد که بروملین به کاهش درد افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید کمک بسیار زیادی میکند.
نقش بروملین و بهبود تورم و کبودی پس از جراحی بینی:
افرادی که جراحی بینی انجام دادهاند بهاحتمال زیاد به مدت دو هفته دچار تورم و کبودی در نواحی اطراف بینی خود خواهند بود. مصرف بروملین میتواند تأثیر بسیار زیادی در کاهش التهاب و درد و همچنین کبودی ناشی از جراحی بینی داشته باشد و روند بهبودی را تسریع کند.
بهبود تورم و کبودی بعد از اندولیفت و تزریق فیلر با پیناهیل:
تأثیر بروملین برای بهبود تورم و کبودی ناشی از تزریق انواع فیلرها و همچنین درمان با دستگاه اندولیفت به اثبات رسیده است. هنگامی که شما هرگونه فیلر را در صورت خود تزریق میکنید ممکن است در اثر رفتوبرگشت سوزن تزریق زیر پوست خود تا چند روز درد، تورم و کبودی در ناحیه تزریق را تجربه کنید. مصرف بروملین باعث بهبود درد و کاهش سطح کبودی و تورم پس از تزریق فیلر میشود.
درمان عفونت با بروملین:
شواهد حاصل از مطالعات لولهآزمایش و حیوانات نشان میدهد که بروملین میتواند برخی از ویروسها و باکتریها را از بین ببرد؛ بنابراین بروملین میتواند در کاهش عفونتهای سینوسی تأثیر بسیار زیادی داشته باشد.
نقش ضدسرطان بروملین:
تحقیقات اولیه نشان میدهد که بروملین دارای خواص ضد توموری است و ممکن است اثربخشی داروهای شیمیدرمانی خاص را افزایش دهد.
منابع غذایی بروملین:
بروملین در گیاه آناناس یافت میشود، اما مقدار آن بهاندازهای کافی نیست که بتواند بهعنوان دارو عمل کند. به همین جهت نیز شرکتهای داروسازی دستبهکار شدهاند و این آنزیم را بهصورت عصاره استخراج نموده و به اشکال دارویی متفاوت تبدیل کردهاند. کپسول گیاهی پیناهیل یکی از این اشکال دارویی است که در دوز 250 میلی گرم و بستههای 30 عددی تولید میشود.
چگونه کپسول پیناهیل را مصرف کنیم؟
هیچ مطالعهای برای دانستن اینکه آیا بروملین برای کودکان بیخطر است یا نه وجود ندارد؛ اما ترجیحاً اطفال از مصرف آن خودداری کنند.
کمیسیون E آلمان دوز مصرفی بروملین برای بزرگسالان را ۸۰ تا ۵۰۰ میلیگرم و ۲ تا ۳ بار در روز توصیه میکند. برای شرایط خاص، ممکن است دوزهای بالاتر تجویز شود. بهتر است جهت موارد درمانی خاص از مشاوره پزشک متخصص استفاده شود.
موارد احتیاط مصرف بروملین پیناهیل
مصرف توأمان مکملها ممکن است عوارض جانبی یا تداخل دارویی داشته باشند. بروملین معمولاً برای بیش از 12 روز متوالی توصیه نمیشود.
- عوارض جانبی بروملین عموماً خفیف هستند و عبارتاند از:
- تهوع و استفراغ
- اسهال
- خونریزی بیش از حد قاعدگی
- افرادی که به آناناس، لاتکس، گندم، کرفس، پاپئین، هویج و رازیانه حساسیت دارند ممکن است به بروملین نیز حساسیت داشته باشند.
- زنان باردار و افراد مبتلا به اختلالات خونریزی، فشارخون بالا و بیماریهای کبدی یا کلیوی نباید بروملین مصرف کنند.
تداخلات دارویی بروملین پیناهیل
اگر با هر یک از داروهای زیر تحت درمان هستید، نباید بدون مشورت با پزشک خود از بروملین استفاده کنید.
- آنتیبیوتیکها
بروملین ممکن است مقدار آنتیبیوتیکهای جذب شده توسط بدن را افزایش دهد. در یک مطالعه بالینی، ترکیب بروملین و آموکسیسیلین باعث افزایش سطح آموکسیسیلین در خون شد. همچنین، برخی مطالعات نشان میدهد که بروملین ممکن است جذب تتراسایکلین را نیز افزایش دهد.
- داروهای رقیقکننده خون (ضدانعقاد و داروهای ضد پلاکت)
بروملین ممکن است بر توانایی لختهشدن خون تأثیر بگذارد. هنگامی که با داروهای رقیقکننده خون مصرف شود، میتواند خطر خونریزی را افزایش دهد. برخی از داروهای رقیقکننده خون عبارتاند از:
- وارفارین (کومادین)
- کلوپیدوگرل (پلاویکس)
- آسپرین
- آرامبخشها
- برخی از کارشناسان معتقدند بروملین ممکن است تأثیر داروهای آرامبخش را قویتر کند، از جمله:
- داروهای ضدتشنج
- باربیتوراتها
- بنزودیازپینها مانند آلپرازولام (زاناکس) و دیازپام (والیوم)
- داروهایی برای درمان بیخوابی، مانند زولپیدم، اسزوپیکلون و راملتون
- داروهای ضدافسردگی همچون: آمیتریپتیلین، الکل
همین امر در مورد گیاهانی باخاصیت آرامبخشی مانند سنبلالطیب نیز صادق است.
بهترین تولیدکننده بروملین در بازار ایران
شرکت آمیتیس نیک دارو باسابقه درخشان ۱۵ساله؛ مکمل بروملین پیناهیل را به شکل کپسولهای دویست و پنجاه میلیگرمی و در بستهبندیهای سی عددی به بازار فروش عرضه نموده است البته ممکن است شکل عرضه در آینده تغییر کند و به شکل بلیستر و یا سایر اشکال مجاز عرضه شود. شما میتوانید بهمنظور استعلام کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مکمل گیاهی پیناهیل به وبسایت آمیتیس نیک دارو مراجعه کنید.
ارسال نظر