۱۴۳۷۷۶۹
۱۰۳۶
۱۰۳۶
پ

اژدهای زرد، آمریکا را غافلگیرد کرد

در دنیایی که برتری فناوری می‌تواند توازن قدرت را به نفع پیشروترین کشور تغییر دهد، چین ادعا کرده که با پیشرفت انقلابی در فناوری رادار می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک را آشکار کند.

خبرآنلاین: در دنیایی که برتری فناوری می‌تواند توازن قدرت را به نفع پیشروترین کشور تغییر دهد، چین ادعا کرده که با پیشرفت انقلابی در فناوری رادار می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک را آشکار کند.

محققان چینی از سیستم راداری پیشرفته‌ای رونمایی کرده‌اند که می‌تواند نه یک فروند، بلکه ده‌ها فروند موشک هایپرسونیک را هم‌زمان ردیابی کند؛ جالب‌تر اینکه این رادار می‌تواند موشک‌ها را تا بیشترین سرعت ۲۰ ماخ (۲۰ برابر سرعت صوت، حدود ۷ کیلومتر بر ثانیه) تشخیص دهد.

پژوهشگران چینی به رهبری «ژنگ شیائوپینگ» استاد دپارتمان مهندسی الکترونیک دانشگاه Tsinghua اعلام کرده‌اند که این سیستم راداری می‌تواند بین اهداف واقعی و کاذب تمایز قائل شود.

اژدهای زرد، آمریکا را غافلگیرد کرد
رژه نظامی ارتش آزادی‌بخش خلق و نمایش موشک‌های هایپرسونیک چین

رادار فوتونیک مایکروویو جدید، برد تشخیص بیش از ۶۰۰ کیلومتر دارد و طراحی جمع‌وجور و سبک‌وزن، آن را برای ادغام با موشک‌های دفاع هوایی یا هواپیماها مناسب ساخته است. اما سؤال مهم آن ات که آیا عملکرد رادار در آزمایش‌ها موفقیت‌آمیز بوده؟

شبیه‌سازی‌های زمینی نتایج چشمگیری در مورد اثربخشی این سیستم نشان داده‌اند. رادار دقت فوق‌العاده‌ای را با حاشیه خطای تنها ۲۸ سانتی‌متر (۱۱ اینچ) هنگام تخمین فاصله موشکی که با سرعت نزدیک به ۷ کیلومتر بر ثانیه حرکت می‌کرد، نشان داد. این سیستم همچنین در تعیین سرعت موشک تا ۹۹٫۷ درصد دقت داشت، موفقیتی که قبلاً دست‌نیافتنی تلقی می‌شد.

کدام ویژگی این رادار، انقلابی است؟

این نوآوری در استفاده رادار از لیزر برای انتقال اطلاعات بین اجزای کلیدی با سرعت نور نهفته است. این رویکرد بر محدودیت‌های سیستم‌های رادار سنتی غلبه می‌کند، جایی که حرکت الکترون با سرعت بالا می‌تواند به‌طور بالقوه به بردهای مدار آسیب برساند.

با ترکیب فوتونیک، رادار جدید می‌تواند سیگنال‌های مایکروویو پیچیده‌تری تولید و پردازش کند و برای اولین بار، امکان اندازه‌گیری دقیق اجسامی را با سرعت فوق‌العاده بالا فراهم کند.

به گفته کارشناسان دفاعی، فناوری جدید رادار چینی پاسخی به آزمایش موشک‌های هایپرسونیک ایالات‌متحده است که اسفند/فروردین گذشته در گوام انجام شد.

تسلیحات هایپرسونیک به دلیل سرعت فوق‌العاده و مسیرهای پرواز غیرقابل‌پیش‌بینی، چالش‌های رهگیری بیشتری نسبت به موشک‌های بالستیک سنتی دارند و به آن‌ها اجازه می‌دهد سیستم‌های دفاع هوایی را دور بزنند.

موشک‌های هایپرسونیک با سرعت ۵ ماخ و بالاتر عمل می‌کنند که برخی از آن‌ها به ۲۰ ماخ می‌رسند. این سرعت فوق‌العاده، زمان بسیار کمی را برای واکنش به سیستم‌های راداری و مکانیسم‌های دفاعی تحمیل می‌کند.

طبق گزارش‌ها، موشک هایپرسونیک ایالات‌متحده AGM-۱۸۳A به حداکثر سرعت بیش از ۲۴هزار کیلومتر بر ساعت معادل ۲۰ ماخ دست می‌یابد. این در حالی است که در حال حاضر فقط روسیه است که به موشک‌های هایپرسونیک کینجال و اسکندر مسلح شده و دیگر کشورها در حال آزمایش و توسعه این فناوری جدید هستند.

برخی از تحلیلگران نظامی غربی، آزمایش‌های آمریکا را درزمینهٔ موشک‌های هایپرسونیک، پاسخی مستقیم به چین می‌دانند که نشان‌دهنده توانایی ارتش آمریکا برای نفوذ به سپر دفاعی چین و هدف قرار دادن شهرهای ساحلی چین با سلاح‌های دقیق است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج