۱۴۳۶۵۸۶
۳۲۵
۳۲۵
پ

مصری‌ها با چند کارگر هرم بزرگ جیزه را ساختند؟

فرعون ها و مردم مصر باستان توانستند با ساخت اهرام جایگاهی جاودانه در تاریخ جهان پیدا کنند. اما برای ساخت هرم بزرگ و حیرت‌انگیز جیزه چند کارگر حضور داشته‌اند؟

گجت نیوز: باورهای مذهبی و جهان‌بینی خاص مردم مصر باستان سبب می‌شد که تمام زندگی خود را صرف جهان پس از مرگ کنند. اهرام مصر و مخصوصا هرم بزرگ جیزه نیز نمادی از تلاش‌های یک تمدن باستانی برای جامه پوشاندن به باورهای خاص خود است. اما سوال مهم اینجاست که چند کارگر در ساخت هرم بزرگ جیزه استفاده شدند.

تعداد کارگرهای مورد نیاز برای ساخت هرم بزرگ جیزه بسیار کمتر از پیش‌بینی‌ها بوده است

کارگر هرم بزرگ جیزه

مردم مصر باستان به سفر آخرت باور داشتند و تصور می‌کردند که باید برای این سفر در مکان مناسبی دفن شوند. همچنین در محل دفن آنها باید غذا، وسایل ارزشمند و لباس باشد تا در جهان دیگر دچار مشکل نشوند. آنها همچنین تصور می‌کردند که فرعون ها از نسل خدایان هستند. به‌همین‌خاطر احترام ویژه‌ای به‌ آنها می‌گذاشتند. در مجموعه عقاید تمدن رود نیل اهرام نقش انتقال‌دهنده ارواح به جهان پس از مرگ را بازی می‌کردند.

مردم عادی نیز همیشه در تلاش بودند مردگان خود را در منطقه‌ای نزدیک فرعون‌ها دفن کنند تا در جهان دیگر جایگاه مناسبی داشته باشند. نگاهی به دیوارنگاره‌ها، گنجینه‌ها و البته مومیایی فرعون های مصر نیز به‌خوبی وضعیت را نشان می‌دهد. همه اینها سبب می‌شد که مردم مصر مشکلی با ساخت اهرام نداشته باشند. در ادامه می‌خواهیم با ریاضیات نشان دهیم که چند کارگر در ساخت هرم بزرگ جیزه نقش داشته‌اند؛ اما پیش از آن باید یک افسانه بزرگ را رد کنیم.

کارگر هرم بزرگ جیزه

خیلی از افراد فکر می‌کنند که تمدن مصر باستان از بردگان برای ساخت اهرام مصر استفاده کرده است. اما شواهد باستان شناسی چنین چیزی را نشان نمی‌دهد. بلکه با بررسی پژوهش‌های مختلف می‌توان متوجه شد که هنرمندان و کارگران ماهر در هنگام ساخت این بنای شگفت‌انگیز حضور داشته‌‌اند. این افراد مزد خوبی را دریافت می‌کردند و مورد احترام بودند. حکومت مصر غذای آنها را هم تامین می‌کرد.

همچینن کارگرانی که در طول فرآیند ساخت فوت می‌شدند نیز به‌همراه ظرف غذا در کنار آرامگاه فرعون قرار می‌گرفتند. چنین چیزی نمی‌تواند نشان‌دهنده جایگاه یک برده باشد. حالا بیایید به این مسئله بپردازیم که حضور چند کارگر برای ساخت هرم بزرگ جیزه ضروری بوده است.

محاسبات ریاضی شرایط گذشته را روشن می‌کنند

این هرم حدود ۲۶۰۰ سال پیش از میلاد مسیح ساخته شد و برای مدت ۴۰۰۰ سال بلندترین سازه کره زمین محسوب می‌شد. هرم بزرگ جیزه از ۲.۳ میلیون بلوک ساخته شده است و وزن تقریبی آن به ۶ تا ۷ میلیون تن می‌رسد. انرژی مورد نیاز برای ساخت هرم بزرگ جیزه حدود ۲.۴ ترلیون ژول بوده است. در واقع ما از انرژی مورد نیاز برای بلند کردن بلوک‌ها و رساندن آنها به ارتفاع موردنظر صحبت می‌کنیم.

کارگر هرم بزرگ جیزه

در محاسبات پیش رو وزن هر متر مربع از اهرام مصر ۲.۶ تن و وزن کلی آن ۶.۷۵ میلیون تن در نظر گرفته شده است. انسان‌ها می‌توانند ۲۰ درصد از غذای دریافتی خود را به انرژی مفید برای کار کردن تبدیل کند. بدین‌ترتیب یک کارگر برای ساخت هرم بزرگ جیزه حدود ۴۴۰ کیلوژول انرژی در روز داشته است. در ادامه محاسبات می‌توان گفت که بلند کردن سنگ‌ها توسط یک نفر چیزی حدود ۵.۵ میلیون روز کاری زمان می‌برد.

اگر هم فرد می‌خواست پروژه ساخت هرم بزرگ جیزه را در یک بازه زمانی ۲۰ ساله تمام کند، باید ۲۷۵ هزار روز در سال کار می‌کرد! پس چه تعداد کارگر برای بلند کردن سنگ‌ها و سپس ساخت هرم بزرگ جیزه مورد نیاز بوده است؟ اگر ۹۰۰ نفر ۳۰۰ روز در سال را کار کنند و هر روز نیز ۱۰ ساعت را به‌شدت مشغول باشند، این پروژه حیرت‌انگیز در ۲۰ سال تمام می‌شود.

شگفتی‌های جهان

همین تعداد کارگر نیز برای قرار دادن بلوک‌ها در ارتفاع‌های مختلف و مسطح کردن آنها مورد نیاز بوده است. اگر شما بخواهید ۲.۶ میلیون متر مربع سنگ را برای این پروژه برش دهید، به حدود ۱۵۰۰ کارگر سنگ‌تراش نیاز خواهید داشت. این افراد باید ۳۰۰ روز در سال کار کنند تا بتوانند در مدت ۲۰ سال کار را به‌نتیجه برسانند. بدین‌ترتیب تاکنون تعداد ۳۳۰۰ کارگر برای ساخت هرم بزرگ جیزه مورد نیاز است. هرچند مسئله کمی پیچیده‌تر جلوه می‌کند.

شما باید طراحان، ناظران، مدیران و کارگران پشتیبانی را هم در نظر بگیرید. انتقال بلوک‌های سنگی از مبدا به محل مورد نظر نیز قطعا به تعدادی کارگر نیاز داشته است. بر این اساس می‌توان حدس زد که برای ساخت هرم بزرگ جیزه تعداد ۷۰۰۰ کارگر جمع شده بودند.

شگفتی‌های جهان

باید یادآوری کنیم که در زمان ساخت هرم بزرگ جیزه مصر باستان بین ۱.۵ تا ۱.۶ میلیون نفر جمعیت داشته است. در این حالت اختصاص کمتر از ۱۰ هزار نفر به یک پروژه مهم فشار چندان زیادی به اقتصاد کشور وارد نمی‌کرد. همچنین فراموش نکنید که مردم مصر از نظر فرهنگی کاملا پشتیبان پروژه ساخت اهرام مصر بودند و حاضر بودند برای خدایان خود فداکاری کنند.

در نزدیکی اهرام مصر روستاهایی قرار دارند که ظاهرا زمانی میزبان کارگران بوده‌اند. این روستاها ظرفیت میزبانی از ۴ تا ۵ هزار نفر را داشته‌اند. طبیعتا اگر بخواهید هنرمندان، کارگران سنگ‌تراش، بخش حمل‌و‌نقل و کارکنان پشتیبانی را به این جمعیت اضافه کنید، تعداد کارگران مورد نیاز برای ساخت هرم بزرگ جیزه به همان ۷۰۰۰ نفر می‌رسد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج