۱۴۲۸۱۹۹
۵۳۲
۵۳۲
پ

اسرائیل به دنبال جایگزین حماس برای اداره غزه

گالانت وزیر دفاع اسرائیل گفت: «ما به دنبال یک جایگزین حکومتی برای حماس هستیم. چارچوب طرح شامل جداسازی مناطق [غزه]، حذف عوامل حماس در آن‌ها و آوردن نیروهای دیگر است به نحوی که امکان تشکیل یک آلترناتیو حکومتی را فراهم کند.»

عصر ایران: وزیر دفاع اسرائیل گفت که اسرائیل به دنبال یک نهاد حکومتی محلی برای جایگزینی حماس در غزه است، با این حال او اضافه کرد که نمی‌داند این نیروی جایگزین چه کسانی می‌توانند باشند.

به نقل یورونیوز، اظهارات این مقام ارشد کابینه جنگ اسرائیل در حالی بیان شده است که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر تحت فشار فزاینده‌ای از سوی بسیاری از اسرائیلی‌ها برای پذیرش توافق آتش‌بس جدید قرار دارد. این توافق توسط جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا پیشنهاد شده است.

"یوآو گالانت" روز یکشنبه ۲ ژوئن (۱۳ خرداد) گفت: «ما به دنبال یک جایگزین حکومتی برای حماس هستیم. چارچوب طرح شامل جداسازی مناطق [غزه]، حذف عوامل حماس در آن‌ها و آوردن نیروهای دیگر است به نحوی که امکان تشکیل یک آلترناتیو حکومتی را فراهم کند.»

 

نیروهای حماس در غزه

اسرائیل به دنبال جایگزین حماس برای اداره غزه

وی با بیان اینکه این امر اهداف اسرائیل در از بین بردن قدرت نظامی و حکومتی حماس در غزه و بازگرداندن گروگان‌های باقی‌مانده به خانه را محقق خواهد کرد، گفت: «ما در هیچ مرحله‌ای از روندی که هدفش پایان دادن به جنگ باشد، حکومت حماس را نخواهیم پذیرفت.»

یک مقام دفاعی اسرائیل به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت تل آویو به دنبال «بازیگران محلی غیرمتخاصم» است. وی اضافه کرد گالانت معتقد است «فلسطینی‌ها باید بر فلسطینیان حکومت کنند.»

اسرائیل در صورت اجرایی شدن این طرح افزایش کمک‌ها به غزه را تسهیل خواهد کرد و نیروهای محلی مسئول توزیع آن‌ها خواهند بود تا به این وسیله اقتدار‌شان در منطقه تقویت شود. با این حال یک کارشناس می‌گویداین رویکرد چالش‌برانگیز بوده و قبلا شکست خورده است.

مایکل میلشتاین، تحلیلگر امور فلسطین در دانشگاه تل‌آویو و افسر سابق اطلاعات نظامی اسرائیل، گفت: «من هیچ گروه محلی‌ای را ندیده‌ام که آنقدر شجاع باشد که خود را جایگزین حماس معرفی کند.»

وی گفت «آرزو اندیشی» وزیر دفاع برای هر رهبر گروه محلی یک «ماموریت انتحاری» است، زیرا حماس هر کسی را که با اسرائیل همکاری کند تهدید کرده است. میلشتاین می‌گوید: «اگرچه حماس در هشت ماه گذشته صدمات شدیدی را متحمل شده، اما تأثیر آنها بر مردم هنوز بسیار قوی است.»

به گفته این تحلیلگر مسائل دفاعی، اسرائیل این رویکرد را در گذشته امتحان کرده است. در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی اسرائیل تلاش کرد تا «اتحادیه‌های روستایی» را ایجاد کند و رهبران محلی فلسطین را قدرتمند کند.

وی می‌گوید: «این گروه‌ها از نظر فلسطینی‌ها به عنوان ‘همدستان اسرائیل’ تلقی شدند و این قضیه پایانی بسیار تراژیک داشت. تا زمانی که اسرائیل حضور دائمی خود را در غزه حفظ نکند، هر نیروی جایگزینی بسیار شکننده خواهد بود.»

بنیامین نتانیاهو گفته است اسرائیل کنترل امنیتی بر غزه را حفظ خواهد کرد، اما مدیریت غیرنظامی را به فلسطینی‌های محلی غیروابسته به حماس یا تشکیلات خودگردان فلسطینی تحت حمایت غرب، که بر بخش‌هایی از کرانه باختری حکومت می‌کنند، تفویض می‌کند. او راه‌حل تاسیس کشور فلسطینی را رد کرده است.

در سوی دیگر امریکا پیشنهاد کرده است که تشکیلات خودگردان فلسطینی اصلاح‌شده با کمک کشورهای عرب و مسلمان غزه را اداره کند.

شبه‌نظامیان حماس در ۷ اکتبر با حمله به جنوب اسرائیل حدود ۱۲۰۰ نفر را، که اکثرا غیرنظامی بودند، کشتند و حدود ۲۵۰ نفر را ربودند. حدود ۱۰۰ گروگان به همراه اجساد حدود ۳۰ نفر دیگر هنوز در دست حماس در غزه باقی مانده‌اند.

این در حالی است که به گفته وزارت بهداشت غزه، بیش از ۳۶ هزار فلسطینی در حملات اسرائیل در غزه کشته شده‌اند. این نهاد وابسته به حماس در شمارش خود بین غیرنظامیان و جنگجویان تفاوتی قائل نمی‌شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج