تهران و واشنگتن در جاده آشتی اند؟
آسوشیتدپرس نوشت:در ابتدا سه کشور با ایران بر سر مسئله ی هسته ای گفتگو می کردند، سپس به ۶ کشور تبدیل شدند اما اکنون دیگر تنها امریکا است که مذاکره می کند.
آسوشیتدپرس نوشت: واشنگتن تاکید دارد که مذاکرات هسته ای ایران و شش کشور همچنان امیدوار کننده و زنده است. اما باتوجه به اینکه تنها ۸ هفته به ضرب الاجل تعیین شده باقی مانده، آمریکا به طور فزاینده ای در حال تغییر شکل مذاکرات به مجموعه ای از دیدارهای دو جانبه با ایران است.
این تغییر شکل مذاکرات در سال ۲۰۰۹ آغاز شد، یعنی زمانیکه آمریکا رویکرد سی ساله ی خود در قبال تهران را کنار گذاشت و پای میز مذاکرات با ایران نشست.
مذاکرات با مجموعه ای از دیدارهای محرمانه میان ایران و آمریکا از سال ۲۰۱۲ جان دوباره ای گرفت و با گفتگوی تلفنی ۱۵ دقیقه ی اوباما و روحانی به اوج خود رسید.
درحالیکه این ارتباطات بین ایران و امریکا افزایش پیدا می کند، طرفین به مذاکرات در مورد مسائل دیگر نیز روی آورده اند.
یک مقام ارشد آمریکایی مدعی شد که در نشست های ایران و آمریکا در نیویورک گفتگوها شامل مسئله ی رابرت لونیسیون مامور مفقود اف بی ای و خبرنگاران آمریکایی در ایران می شد. تهدید داعش نیز در نشست ها مورد بحث قرار می گرفت.
این تحولات نشان دهنده ی افزایش گفتگوها و ترمیم آهسته روابط ایران و آمریکا است.
گری سیمور مذاکره کننده سابق آمریکا می گوید که حتی اگر مذاکرات محدود به مسئله هسته ای باشد، گفتگوهای رو به افزایش ایران و آمریکا اتفاق بسیار خوبی است، چراکه باعث می شوند طرفین پیشرفت سریعتری داشته باشند.
به گفته ی برخی از دیپلمات های غربی، برخی از اعضای غربی پنج بعلاوه یک معتقدند که با پر رنگ شدن نقش آمریکا، آنها به حاشیه رانده شده اند.
سیمور عضو اندیشکده بلفر هاروارد می گوید که آمریکا رهبری مذاکرات را در دست گرفته است، اما این به معنای آن نیست که واشنگن مسائل خاصی را از متحدانش مخفی نگاه می دارد.
سیمور می افزاید که باز شدن آهسته درهای دیپلماتیک شانس آشتی ایران و آمریکا و نهایتا همکاری آنها در مورد مسائل مختلف از جمله داعش را افزایش می دهد.
ارسال نظر