دفاع از طرح ساخت مسجد در پارک قیطریه تهران
خبرگزاری فارس در مطلبی به دفاع از طرح زاکانی برای ساخت مسجد در پارک قیطریه پرداخت.
خبرگزاری فارس در مطلبی به دفاع از طرح زاکانی برای ساخت مسجد در پارک قیطریه پرداخت.
این خبرگزاری نوشت: با برداشته شدن حصار پارکها در دهه ۷۰، رفته رفته پارکها به جولانگاه انواع بزهکاریها، محل تجمع معتادان و ساقیان مواد مخدر و اخیرا سگ گردانیهای پرتعداد شده است به نحوی که حضور بسیاری از کودکان و خانوادهها را ناممکن کرده است.
موضوع ساخت مسجد در پارک قیطریه این روزها سروصدای زیادی به پا کرده است، اما این موضوع چه منطقی دارد و چرا شهرداری تصمیم گرفته در پارکهای بزرگ اقدام به ساخت مسجد کند؟
شهر تهران هم اکنون حدود ۲۴۰۰ پارک و بوستان دارد که در مقایسه با ۷۹ پارک در ابتدای انقلاب ۳۰ برابر شده است.
این اقدام مبارک نیاز جدیدی را در کنار رشد کمی پارکها بوجود آورده است و آن توجه به بهره مندی بالاتر مردم از پارکها به عنوان امکانی حیاتی و با ارزش است.
پارکها بعنوان بخش مهمی از ریههای کلان شهر تهران در کاستن از آلودگی هوا، جایگاه پراهمیتی به واسطه نقش ویژه در تفرجگاههای شهری و توسعه رفاه و آسایش شهروندان دارد. رویکردها نسبت به این سرمایه بزرگ در ادوار مختلف مدیریت شهری متفاوت بوده است.
به طور نمونه با برداشته شدن حصار پارکها در دهه ۷۰، رفته رفته پارکها به جولانگاه انواع بزهکاری ها، محل تجمع معتادان و ساقیان مواد مخدر و اخیرا سگ گردانیهای پرتعداد شده است به نحوی که حضور بسیاری از کودکان و خانوادهها را ناممکن کرده است.
درخواستها و مطالبات متعدد مردمی برای بازگرداندن امنیت به پارکها و مقابله با بزهکاریها به صورت روزافزون در حال انجام است به نحوی که فقط در سامانه «فارس من» چند صد هزار امضا خطاب به مسئولین در پویشهای متعدد در این زمینه به ثبت رسیده است.
شهردار تهران معتقد است نوع نگاه نسبت به پارکها باید جامع باشد.
زاکانی ضمن تاکید به توسعه کمی پارکها به ویژه در مناطق دارای سرانه فضای سبز پایین، بر توسعه خدمات مورد نیاز مردم در پارکها و کیفی سازی فضاهای سبز و خدمات نیز تاکید دارد تا بتوان علاوه بر استفاده از هر پارک به عنوان تفرجگاه و گسترش زمینه آسایش و سلامت شهروندان با توسعه خدمات در پارک ها، امکان میزان حضور اقشار مختلف مردم را در این فضاهای مفرح شهری بیشتر کرد تا همزمان در سایه گسترش کمی همراه با ارتقاء کیفی و خدمات در پارکها حضور اقشار مختلف مردم امکان پذیرتر شود.
زاکانی برای پارکهای مختلف نیز در کنار خدمات عمومی قائل به ایجاد خدمات تخصصی نیز هست، بطور مثال در پارک پردیسان با همکاری سازمان محیط زیست پیگیر ایجاد بزرگترین موزه حیات وحش با ذخائر بی نظیر موجود کشور بوده تا زمینه خوبی برای حضور تخصصی مردم بویژه جوانان و نوجوانان فراهم شود.
از طرفی تاکید میکند که ممانعت از تبدیل پارکها به فضاهای بی دفاع شهری و حضور بزهکاران در آن از طریق بازگشت حصارها بعنوان یک قاعده کلی و به دلایل مختلف منطقی نیست و میبایست شرایطی ایجاد کرد که طیفهای مختلف مردم در پارکها با حضور بیشتر و مدیریت خودشان در کنار دریافت خدمات از مدیریت شهری، فضا را امن و پر آسایش نمایند، راهی که مدیریت شهری آن را انتخاب نموده است.
توسعه خدمات فرهنگی اجتماعی در پارکها فراخور امکان هر پارک و از جمله طرح ساخت مساجد در پارکهای بزرگ بخشی از این برنامه جذاب و اثربخش است. در این طرح ساخت مجموعههای ورزشی، بازارچههای محلی و رستورانهای باکیفیت و کم هزینه در صورت امکان و اقتضائات هر پارک از دیگر مواردی است که اقشار مختلف مردم را برای حضور در پارکها تشویق میکند.
در همین رابطه ساخت مسجد در پارک قیطریه مطرح شد که به کمپین جدید ضدانقلاب علیه شهرداری تهران تبدیل شده است. کمپینی که برخی افراد غیرمطلع را هم ناخواسته همراه خود کرده است.
بهانه آنها قطع چند درخت در پارک قیطریه است که شهردار تهران در این زمینه توضیح داده است که قرار نیست هیچ درختی قطع شود.
زاکانی میگوید در بازدید میدانی که هفته قبل از محل احداث مسجد داشتم، تاکید کردم هیچ درختی نباید قطع شود و بر این اساس نقشه اولیه احداث مسجد تغییر کرد و در حال حاضر، فقط چند نهال کوچک در محل نقشه جدید قرار دارد که قرار شد آنها نیز به بخش دیگری از پارک در کنار مسجد منتقل شود.
زاکانی به مردم و شهروندان تهرانی اطمینان داد که پیشنهادات و نظرات آنها را حتما در دستور کار قرار خواهد داد و همه تلاش خود را برای رضایتمندی و ارتقا سطح خدمت رسانی و فرهنگی اماکن شهر تهران از جمله پارکها به کار خواهد بست و جو سازیهای غیر منطقی و خلاف واقع سر سوزنی تاثیر در اراده شورای شهر و شهرداری برای خدمت به مردم نخواهد داشت.
نظر کاربران
توضیحات خبرگزاری فارس قانع کننده نبود! اگر مساجدی در اطراف پارک ها موجود است ساخت مسجد با پول بیت المال غیر از اسراف چیز دیگری نیست ضمن اینکه مسجد سازی مربوط به اوقاف و خیریه های مردمی است که با این اقدام شهرداری دخالت در امور آنان نیز محسوب می شود در خصوص سگ گردانی در پارک ها می باید برنامه های فرهنگی از جمله در صدا و سیما و رسانه های مجازی و اجتماعی صورت گیرد اینکه هر نظر مخالف مردم را برابر با نظرات ضد انقلابیون بدانیم صحیح نیست و موجب ذهنیت منفی مردم نسبت به این خبرگزاری و تلاشی برای پاک کردن صورت مسئله خواهد بود و زیبنده نخواهد بود. بهتر است شهردار محترم اگر پولی در دست دارند صرف پر کردن چاله چوله ها و تعمیر و زیبا سازی شهرها نمایند.