خداحافظی آیتالله احمد جنتی از سیاست؟
جنتی از جمله چهره های همیشگی مجلس خبرگان رهبری بوده و در همه ادوار پنجگانه آن حضور داشته است و حالا در این دوره تصمیم بر نیامدن گرفت.
خبرآنلاین: جنتی از جمله چهره های همیشگی مجلس خبرگان رهبری بوده و در همه ادوار پنجگانه آن حضور داشته است و حالا در این دوره تصمیم بر نیامدن گرفت.
روزنامه هممیهن طی تک نگاری از احمد جنتی، رئیس شورای نگهبان نوشت:
شاید اگر فضای سیاسی کشور در موقعیت مناسبتری بود، رخوت و سکون گریبانگیرش نشده بود و مفهوم رقابت و کنشگری سیاسی در این روزهای کشور به همان مفهوم اصطلاحی و درستش تعریف میشد(نه همراه با اما و اگرهای فراوان)؛ از جمله خبرهای مهم انتخابات دوره ششم مجلس خبرگان رهبری، ثبتنام نکردن احمد جنتی بود؛ خبری که علت اتخاذ چنین تصمیمی را از سوی جنتی مشخص نکرده و توضیحی در این زمینه نداده است اما میتوانست در صورت وجود وضعیت سیاسی فعال و غیرمنفعل، سوژه خوبی برای تحلیلهایی مبنی بر اثرگذاری این تصمیم و پیشبینی ها از آینده آن در بسیاری از محافل سیاسی و رسانه ها باشد.
این خبر از چند جهت حائز اهمیت است؛ اول، جنتی از جمله چهره های همیشگی مجلس خبرگان رهبری بوده و در همه ادوار پنجگانه آن حضور داشته است و حالا در این دوره تصمیم بر نیامدن گرفت. دوم، این نیامدن با توجه به اینکه جنتی پیش از این نیز از سمت امام جمعه تهران، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، ریاست شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و ریاست ستاد امر به معروف و نهی از منکر کنارهگیری کرده بود؛ شائبه خداحافظی با دنیای سیاست را به میان میآورد اما با توجه به اینکه هنوز در شورای نگهبان بهعنوان دبیر آن حضور دارد و هنوز هم همان نقشآفرینی پررنگ در این نهاد به او نسبت داده می شود، اتخاذ چنین تصمیمی مبنی بر خداحافظی با عالم سیاست در سن ۹۷سالگی از سوی او رخ نداده است، مگر اینکه بهزودی از ادامه حضور در شورای نگهبان بهعنوان مشهورترین حضورش در فضای سیاسی نیز کناره گیری کند.
البته شرکت نکردن او در انتخابات مجلس خبرگان دوره ششم و نبود او در این انتخابات بحث بر سر ریاست این مجلس و حدس و گمان ها در این زمینه را نیز مطرح میکند و باید دید چه کسی ششمین رئیس مجلس خبرگان پس از علی مشکینی (۱۳۸۶-۱۳۶۲)، اکبر هاشمی رفسنجانی (۱۳۸۹-۱۳۸۶)،محمدرضا مهدوی کنی (۱۳۹۳-۱۳۸۹)، محمدیزدی (۱۳۹۵-۱۳۹۳) و احمد جنتی (تاکنون-۱۳۹۵) خواهد بود.
نظر کاربران
پس لرزه مفاسد صدیقی