استفاده از «روغن پالم» فقط در بستنی
استفاده از روغن پالم در تولید کلیه محصولات لبنی به جز بستنی از امروز - اول مهر ماه - ممنوع شد. این در حالی است که هنوز استاندارد مربوط به فرآوردههای لبنی بدون پالم در حال تجدیدنظر است.
تاکنون هشت فرآورده لبنی اط قبیل پنیرهای آنالوگ، پنیرهای خامهای، پنیرهای پیتزا، پنیرهای پروسس شده، انواع بستنی و خامه گیاهی قنادی با مجوز سازمان غذا و دارو اجازه استفاده از روغن پالم را داشتند که با توجه به انتقادات مطرح شده و اعتراضات صورت گرفته، براساس آخرین اطلاعات دریافتی استفاده از روغن پالم در هفت فرآورده ممنوع شده و به گفته معاون سازمان ملی استاندارد از بین هشت فرآوردهای که مجوز استفاده از روغن پالم را داشتند تنها بستنی اجازه تولید با روغن پالم را خواهد داشت و مجوز سایر محصولات باطل شد.
پیشتر سازمان غذا و دارو وعده داده بود که از انتهای شهریور ماه و از ابتدای مهر ماه پروانه تولید صنایع لبنی با استفاده از روغن پالم باطل خواهد شد و صنایع لبنی، دیگر اجازه استفاده از روغن پالم را در تولیداتشان ندارند.
در همین حال استاندارد محصولات لبنی فاقد پالم نیز در سازمان ملی استاندارد در حال بازنگری و تجدیدنظر قرار دارد و طبق آنچه وحید مرندیمقدم، معاون این سازمان به ایسنا اعلام کرده به زودی استانداردهای تجدیدنظر شده صنعت لبنیات اعلام میشود.
در حال حاضر بستنی به دو شکل در واحدهای لبنی تولید میشود که یک نوع آن بر پایه شیر بوده و نوع دیگر نیز فاقد شیر است که در بستنیهای پایه شیری از روغن پالم استفاده نمیشود.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد همچنین در پاسخ به این سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه با توجه به اطلاعیه سازمان غذا و دارو سازمان استاندارد نیز مجوز استاندارد واحدهای لبنی دارای مجوز پالم را باطل میکند؟ اظهار کرد: به طور طبیعی زمانی که پروانه ساخت این واحدها توسط سازمان غذا و دارو تمدید نشده ما نیز دیگر به این واحدها براساس تولید با روغن پالم پروانه استاندارد نمیدهیم.
به گفته مرندی مقدم در آخرین بررسی انجام شده از بازار لبنیات از ۱۱۸ نمونه برداشته شده از محصولات لبنی مختلف در ۵.۸ درصد از آنها چربی گیاهی مشاهده شده که نسبت به گذشته میزان تخلفات ۵۰ درصد کاهش یافته است.
ارسال نظر