خانهتکانی خطرناک زنان همدانی
شکوهی مطرح کرد: در هنگام تمیز کردن شیشه و لوسترها و استفاده از پلکان و چهارپایه نکات ایمنی رعایت شود تا از بروز آسیبهای ستون فقرات و اندامها جلوگیری شود.
ایسنا: رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان همدان با اشاره به اینکه ۸۰ درصد مصدومان حوادث خانهتکانی پارسال را زنان تشکیل دادند، اعلام کرد: بیشتر حوادث مربوط به زنان به علت ترکیب مواد شوینده وایتکس و جوهرنمک و استفاده در سرویسهای بهداشتی است.
دکتر محمدرضا شکوهی اظهار کرد: هر ساله همزمان با روزهای پایانی سال و شروع خانهتکانی، تعدادی از تماسهای شهروندان با واحد ارتباطات و کنترل عملیات و همچنین مأموریتهای اورژانس پیشبیمارستانی مربوط به حوادث مرتبط به خانهتکانی است.
وی افزود: بیشترین موارد شامل مسمومیت استنشاقی به علت ترکیب وایتکس و جوهرنمک و استفاده در فضاهای بسته مثل سرویس بهداشتی و حمام است که باعث سرفههای شدید و تنگینفس میشود و در صورت بروز چنین علائمی باید به سرعت درب و پنجرهها را باز کرده و در فضای باز قرار بگیرید و در هنگام استفاده از شویندهها حتماً از ماسک و دستکش استفاده کنید.
شکوهی با بیان اینکه افراد مبتلا به آسم یا آلرژی و حساسیت به هیچ وجه از مواد شوینده استفاده نکنند، تصریح کرد: در هنگام استفاده از مواد شوینده بههیچ این مواد را در دسترس بچهها قرار ندهید تا اشتباهی به جای آب مصرف نکنند چراکه باعث سوختگی شدید مجاری تنفسی میشود و بسیار خطرناک است.
وی مطرح کرد: در هنگام تمیز کردن شیشه و لوسترها و استفاده از پلکان و چهارپایه نکات ایمنی رعایت شود تا از بروز آسیبهای ستون فقرات و اندامها جلوگیری شود.
رئیس اورژانس استان همدان خاطرنشان کرد: سال گذشته ۸۸ مورد مأموریت در ارتباط با خانهتکانی داشتیم که شامل ۳۵ مورد مسمومیت با گاز تولید شده در اثر ترکیب مواد شوینده، ۴۴ مورد سقوط از ارتفاع شامل چهارپایه، پله و لبه پنجره، چهار مورد حساسیت پوستی، چهار مورد سوختگی و یک مورد برقگرفتگی بود.
وی یادآور شد: ۸۰ درصد زنان و ۲۰ درصد مردان درگیر این موارد بودند که بیشتر حوادث مربوط به زنان به علت ترکیب مواد شوینده وایتکس و جوهرنمک و استفاده در سرویسهای بهداشتی و در مردان به علت سقوط بوده است.
شکوهی در پیشگیری از بروز حوادث مربوط به خانهتکانی توصیه کرد: خانمها به هیچ وجه مواد شوینده را با هم ترکیب نکنند، هنگام نظافت سرویس بهداشتی و حمام درب سرویسها باز باشد، حتماً از ماسک و دستکش استفاده شود، افرادی که حساسیت پوستی، آلرژی و آسم دارند به هیچ وجه از مواد شوینده استفاده نکنند، هنگام تمیز کردن شیشه و لوسترها حتماً نکات ایمنی را رعایت کنند، هنگام استفاده از مواد شوینده به هیچ وجه آنها در دسترس بچهها قرار ندهند و هنگام جابهجایی و تمیز کردن وسایل برقی نکات ایمنی را رعایت کنند.
وی به اقدامات اولیه در صورت بروز حادثه اشاره و مطرح کرد: در صورت مسمومیت با شویندهها که باعث سرفههای شدید و تنگی نفس میشود، حتماً درب و پنجره را باز کنید، در هوای آزاد قرار گرفته و با مرکز اورژانس تماس بگیرید و در صورت برخورد مواد شوینده با چشم حتماً با آب حدود ۱۵ دقیقه چشم را شستشو دهید.
ارسال نظر