یونیفورم پلیس در کشورهای مختلف چگونه است؟
با سفر به دور دنیا می توان متوجه شد که هر کشوری سبک و سلیقه ی پوششی منحصر به خود را دارد.
روزیاتو: با سفر به دور دنیا می توان متوجه شد که هر کشوری سبک و سلیقه ی پوششی منحصر به خود را دارد. این امر در مورد یونیفورم نیروهای پلیس کشورها هم صدق می کند و به همین دلیل است که پلیس هر کشوری یونیفورم مخصوص به خود را دارد.
در ادامه مروری بر یونیفورم پلیس کشورهای مختلف دنیا خواهیم داشت.
آمریکا
تصویر بالا یک نیروی پلیس شهر نیویورک را نشان می دهد. در آمریکا یونیفورم نیروهای پلیس ایالت های مختلف نیز با یکدیگر تفاوت هایی دارند.
ژاپن
در ژاپن پلیس ها به ندرت برای رسیدگی به یک پرونده در دادگاه حاضر می شوند چون ملزم به داشتن حضور شخصی در دادگاه نیستند. به جای آن، اطلاعاتی که توسط آن ها در رابطه با آن پرونده گردآوری شده، به دادستان ارائه داده می شود.
فرانسه
فرانسه دو سرویس پلیس دارد، یکی «نیروهای پلیس ملی» و دیگری «نیروهای ژاندارم ملی». حوزه ی فعالیت نیروهای پلیس مناطق شهری است و نیروهای ژاندارم نیز در مناطق روستایی فعالیت دارند. ژاندارم ها عضو نیروهای مسلح فرانسه هم محسوب می شوند.
روسیه
در روسیه نگاه خوبی در میان مردم نسبت به نیروهای پلیس این کشور وجود ندارد. در حقیقت مردم روسیه علاقه ای به کمک گرفتن از پلیس خود ندارند چون اغلب تصور می کنند که این نیروهای پلیس خود قانون شکن هستند و به همین دلیل به آن ها بی اعتمادند.
سودان جنوبی
سرویس نیروی پلیس ملی سودان جنوبی در سال ۲۰۰۵ ، پس از پایان جنگ میان سودان شمالی و جنوبی تأسیس شد. گفته می شود به دلیل فقدان زیرساخت و امکانات مورد نیاز و همینطور نبود آموزش کافی، مردم این کشور احساس امنیت نمی کنند.
استرالیا
اولین سرویس پلیس استرالیا از مجرمان سابق تشکیل شده بود. دولت انگلیس برای سالیان متمادی مجرمان تبعیدی را به استرالیا که آن زمان مستعمره ی این کشور بود، می فرستاد. به همین دلیل اولین نیروهای پلیس استرالیا از میان مجرمان سابقی انتخاب شدند که رفتار مناسبی داشتند. این سرویس در سال ۱۷۸۹ تشکیل شد.
شیلی
برخلاف نیروهای پلیس برخی از کشورهای آمریکای جنوبی، پلیس های شیلی به صداقت و درستکاری خود افتخار می کنند. اگر سعی کنید به آن ها رشوه دهید، از زندان سردرخواهید آورد.
دانمارک
در دانمارک مصرف الکل در بارها و رستوران ها برای افراد زیر ۱۸ سال ممنوع است. با این حال، هیچ محدودیت سنی ای برای مصرف الکل در خانه یا حتی مکان های عمومی ای مانند پارک وجود ندارد، مگر اینکه اوضاع از کنترل خارج شود. پلیس های دانمارک هم اغلب در این مورد سختگیر نیستند.
ایتالیا
همچون فرانسه، ایتالیا هم دو سرویس پلیس دارد. کارابینیری ها که جزئی از ارتش ایتالیا محسوب می شوند و قدمت آن ها از قدمت خود کشور ایتالیا بیشتر است. این سرویس در سال ۱۷۲۶ تشکیل شد، یعنی نزدیک به نیم قرن پیش از آنکه ایتالیای امروزی شکل بگیرد.
هند
از آنجایی که هندی ها معتقدند سبیل برای مردان احترام بیشتری می آورد، در ایالت مادیا پرادش ِ هند به نیروهای پلیسی که سبیل می دارند، اندک حقوق بیشتری تعلق می گیرد.
اردن
اردن اولین کشور عربی بود که به زنان اجازه ی عضویت در سرویس پلیس را داد و حتی یک آکادمی پلیس مخصوص زنان در سال ۱۹۷۲ در شهر عمان تأسیس شد.
ایسلند
در سال ۲۰۱۳ پلیس ایسلند یک مرد روانپریش را پس از شلیک به چند مأمور پلیس با ضرب گلوله از پای درآورد. این نخستین بار از زمان تأسیس جمهوری ایسلند در سال ۱۹۴۴ بود که شخصی به دست پلیس این کشور کشته می شد.
پاکستان
در نظرسنجی سازمان «شفافیت بین الملل» همه ی شرکت کنندگان نیروهای پلیس را فاسد می دانستند. در گزارش شاخص جهانی فساد این سازمان برای سال ۲۰۱۰، پلیس پاکستان رتبه ی اول را در میان نیروهای پلیس کشورهای دنیا از جهت دریافت رشوه داشت.
باهاما
نیروی پلیس سلطنتی باهاما به یکی از نمادهای فرهنگی این کشور بدل شده است. آن ها نه تنها در بسیاری از مراسم ها به اجرای موسیقی می پردازند، بلکه به دور دنیا هم سفر می کنند تا برای مردم کشورهای دیگر نیز موسیقی اجرا کنند.
ویتنام
بر اساس تخمین ها، در کشور کمونیستی ویتنام، از هر ۶ نفر یکی در شبکه اطلاعات کشور مشغول کار است. با وجود نهادهای اطلاعاتی متعدد در ویتنام، پلیس این کشور را یکی از فاسدترین نیروهای پلیس کشورهای دنیا شمرده می شود.
کانادا
علیرغم تصور رایج، نیروهای پلیس کانادا عمدتاً نه اسب سوار، بلکه خودرو سوارند. با این حال، آن یونیفورم قرمز معروف پلیس های کانادا نیز هنوز وجود دارد.
نیجریه
سرویس پلیس نیجریه که در حال حاضر نزدیک به ۳۷۲ هزار نیرو دارد، اصلی ترین نیروی اجرای قانون در این کشور است. نیجریه قصد دارد با اافزودن ۶۵۰ هزار نفر دیگر، تعداد مأموران پلیس خود را به ۶۵۰ هزار نفر برساند.
ارسال نظر