درآمد هنگفتی که با آن، ایران، گلستان میشد
نایب رئیس اتاق بازگانی ایران و قطر گفت: درآمد قطر در دو دهه گذشته ۱۵۰۰ میلیارد دلار بوده اما در ایران با توجه به تحریمها هیچ طرح توسعهای نداشته و نتوانستیم از تکنولوژی روز دنیا استفاده کنیم و حتی نتوانستیم سرمایهگذار خارجی و تجهیزات برای استخراج و بهرهبرداری که رکن این کار است را جذب کنیم.
ایلنا: نایب رئیس اتاق بازگانی ایران و قطر گفت: درآمد قطر در دو دهه گذشته ۱۵۰۰ میلیارد دلار بوده اما در ایران با توجه به تحریمها هیچ طرح توسعهای نداشته و نتوانستیم از تکنولوژی روز دنیا استفاده کنیم و حتی نتوانستیم سرمایهگذار خارجی و تجهیزات برای استخراج و بهرهبرداری که رکن این کار است را جذب کنیم.
خورشید گزدرازی در ارزیابی برنامههای توسعهای قطر در حوزه پارس جنوبی و همچنین اکتشاف میزان جدیدی از گاز در این میدان مشترک اظهار داشت: میدان گازی پارس جنوبی در سال ۱۹۷۱ کشف شد و کشور قطر از سال ۱۳۷۰ برداشت از این میدان را آغاز کرد. ایران نیز ۱۵ سال طول کشید که از این میدان برداشت داشته باشد، ۶۷ درصد از این منابع گازی مشترک سمت قطر و ۳۷ درصد سمت ایران است و با توجه به شرایطی که ایران به لحاظ تحریم و محدودیت تامین منابع مالی و تجهیزات داشته میزان برداشت حجمی قطر بیشتر از ایران بوده است.
وی در گفتگویی با ایلنا با بیان اینکه در حال حاضر بیشترین درآمد از الانجی را قطر دارد، افزود: سال ۲۰۲۱ این کشور ۷۷ میلیارد دلار درآمد داشت و توانسته به دانش فنی و سرمایهگذاری مشترک که نیاز این منابع گازی است دسترسی داشته باشد. همچنین توانسته سهامدارانی که در حوزه نفت و گاز حرفی برای گفتن دارند مثل شل، توتال، اگزونموبیل را جذب کند و باتوجه به اینکه تحریم نیست توانسته از ظرفیت شرکتهای بزرگ استفاده کرده و موفق عمل کند.
نایب رئیس اتاق بازگانی ایران و قطر گفت: درآمد قطر در دو دهه گذشته ۱۵۰۰ میلیارد دلار بوده اما در ایران با توجه به تحریمها هیچ طرح توسعهای نداشته و نتوانستیم از تکنولوژی روز دنیا استفاده کنیم و حتی نتوانستیم سرمایهگذار خارجی و تجهیزات برای استخراج و بهرهبرداری که رکن این کار است را جذب کنیم و از ظرفیتها استفاده کرده و بهره کافی از این حجم از گاز ببریم.
وی با بیان اینکه باتوجه به اکتشاف جدید در قطر و برنامههایی که در راستای افزایش تولید در دستور کار دارند ما در ماراتن برداشت از این میدان جا میمانیم، خاطرنشان کرد: ما در فصل سرما با ناترازی زیادی در حوزه گاز مواجهیم که مطمئنا در بحث مصرف گاز یک دغدغه و چالش عمده ایجاد کرده است، ما اکنون ۲۵۰ میلیون متر مکعب ناترازی داریم.
گزدرازی تاکید کرد: اگر در حوزه گازی بدنبال صادرات و ارزآوری هستیم نباید از صنعت روز دنیا، مشارکت با سهامداران و کمپانیهای بینالمللی و استفاده از تجهیزات روز دنیا غافل شد، هرچند صنایع داخلی ما تاحدی میتوانند در این حوزه فعال باشند و بتوانیم از ظرفیت شرکتهای داخلی استفاده کنیم اما این ناترازی در استخراج وجود دارد و ما نمیتوانیم به اندازه قطر بردارشت کنیم.
وی ادامه داد: اکنون قطر خود را به عنوان یک صادرکننده گاز دنیا معرفی کرده و در غیاب روسیه میتواند به کشورهای اروپایی صادرات داشته باشد اما ما باتوجه به شرایطی که داریم از این میدان استفاده بهینه برای درآمدزایی نداشتهایم و دلیل آن هم این است که به دلیل تحریم برای برداشت با محدودیت مواجهیم، امروز قطر بزرگترین صادرکننده الانجی در دنیا است و مشتریان را خودش انتخاب میکند و باتوجه به ارتباطی که با دنیا در حوزه الانجی دارد با کشورهایی ارتباط برقرار میکند که از ظرفیتهایشان در زمینه دانش فنی و اقتصادی استفاده کند، ما در پساتحریم توانستیم تعاملاتی با خیلی از شرکتهای بینالمللی در پارس جنوبی برای سرمایهگذاری و توسعه و تولید داشته باشیم اما به دلیل تحریم کار با ایران را ادامه ندادند و اکنون ما نمیتوانیم از ظرفیت سرمایهگذار و تجهیزات خارجی که رکن استخراج و بهرهبرداری است، استفاده کنیم.
نایب رئیس اتاق بازگانی ایران و قطر بیان داشت: اکنون بسیاری شرکتهای پتروشیمی به دلیل نبود قطعه از دور تولید خارج شده و دچار مشکل شدهاند، بنابراین تحریمها یک اتفاق انکارنشدنی بخصوص در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی است، برخی تجهیراتی که قبلا از کشورهای اروپای تامین میشد برای تعمیر و نوسازی با چالش مواجه شده و برخی واحدهای تولیدی خارج از سرویس هستند، هرقدر تجهیزات داخلی بتواند درصدی را جایگزین کند اما همچنان با مشکل مواجهیم و همین تولید و صادرات را با مشکل مواجه کرده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اشکالات موجود رویکرد امسال دولت در راستای عوارض صادرات بر محصولات خام و نیمه خام بوده است ما به دنبال این هستیم که صادرات محصولات نهایی باشد که ارزش افزوده داشته باشد اما اکنون اکثر پتروشیمیها اگر هم صادراتی هم داشته باشند، خامفروشی میکنند یعنی ارزش افزوده ایجاد نکردیم و دلیل آن نبود امکانات و سرمایه گذار خارجی بوده است.
گزدرازی یادآور شد: واقعیت این است که قطر در حوزه گاز از ایران پیشی گرفته و دلیل آن هم این است که شرکای بزرگ تجاری دارد که خود مصرفکننده محصولات تولیدی قطر هستند و دانش فنی هم در اختیار دارند و آن را در اختیار قطر قرار میدهند و همین نبود امکان و سرمایه ما را از توسعه خیلی از میادین باز میدارد و دسترسی را محدود میکند.
نظر کاربران
خدا رو شکر وگرنه همه رو تا الان دزدیده بودند
سلامش برسونید و بهش بگید
کشور ما نیاز به سرمایه گذاران خارجی نداره
اگر دست دزدهای وطنی قطع بشه بودجه خیلی خیلی زیاد میاد
همونجا که میگفتن تحریم کاغذ پاره است باید این روزها رو میدیدن ، البته برای عالیجناب پوتین بد نشده ، ایران با تحریم محروم شده از گاز فروشی و توسعه میدان های گازی ، اون هم داره با اهرم گاز برای دنیا شاخ و شانه میکشه ، پیدا کنید پرتقال فروش را!!!
تحریم هاکه روایران تاثیرنداشت پس چی شد
چرا بعضی ها گزارش مغرضانه به مردم می دهند.
کشور قطر دو میلیون جمعیت دارد و در فصل سرد سال برای گرم نگه داشتن منازل خود از بخاری برقی استفاده میکنند و کل تولید پارس جنوبی که برای قطر پارس شمالی است را به LNG تبدیل و کسب ثروت می کنند ام کشور ما ایران کشوری پهناور با ۹۰ میلیون جمعیت تمام گاز استحصال شده پارس جنوبی را صرف،مصارف خانگی،صنایع و نیروگاههای گازی میکنیم جالب است بدانید پارس جنوبی ۷۵ درصد از گاز کشور تامین میکند و میعانات گازی میدان نیز به پالایشگاه خلیج فارس منتقل می شود و تبدیل بهترین می شود که آن هم مصرف داخلی دارد فقط بخش از پتروشیمی های کشور از پارس جنوبی خوراک میگیرند که با تبدیل به محصول برای کشور ارز آوری دارند. آن ور حد ماهی تقریبا دو نا دو نیم میلیارد دلار.
کارشناس شاغل در سکوهای دریایی پارس جنوبی
اگه تمام جهان نیمی از ثروتشون رو بدن ایران بازم نرسیده گم میشه ..اونوقت مگه ایران ثروت کم داره خودشون میخوان که گلستان نشه
ملت ایران بدبخت کردن برای هیچ!
تا این سیاست خارجی هست،گلستان پیشکش، ایران به گورستان تبدیل شده
مبارک باشه
کاسبانتحریم
به قله میرسیم
تحریم هم نبودیم هر کاری هم میکردین پولش تو جیب خودتون میرفت به حال ملت هیچ تاثیری نداشت
نتیجه دشمن تراشی ضررش فقط مال مردم است
قطر 20سال 1500 میلیارد دلار درامد داشته .بعد کشور ما با85ملیون جمیت. 6میلیارد از کره طلب داشتیم باچه بدبختی هنوز دریافت نکردیم .خدایا فقط خودت یه کاری کن ملت ایران گناه دارن
ایران هرچی درآمدش بیشتر اختلاس ودزدی هم بیشتر مطمعن باشید گیر مردم ایران نمیاد یا خرج ایران نمیشه
اگر ما تمام منابع دنیا را هم داشتیم هرگز ایران گلستان نمی شد
خب مشکل اینه که همه دنبال پیشرفت هستند ولی ما دنبال پسرفت
سلام آقا چه گلستاتی گلستان برای آقا زادها میشه
یک زمانی قطر به گرد پای ایران هم نمیرسید ولی حالا ما کجا و قطر کجا!!!!
قدرت منطقه 😂
چرا فکر میکنی با ۱۵۰۰ میلیارد ایران گلستان میشد؟؟ مگه با ۸۰۰ میلیارد دوره احمدی نژاد اتفاق خاصی در کشور افتاد؟؟!!
تونستن برداشت کردن ..میتونی برداشت کن دنبال بهانه نباش ....فقر ما از سو مدیریت ماست
ما هم به نوک قلعه پیشرفت رسیدم داریم میریم قلک بعدی
بله درامد برای ایران یا مردم ایران
تحریم نمندی(چی هست)؟
کاغذ پاره ای بیش نیست
تحریما که بی اثر بودن!!!!!!!!!!!
بیچاره وبدبخت کشور ما
همون بهتر که نشد چون از این درآمد هنگفت هیچ چیزی به مردم ایران نمیرسید و فقط ثروت مسوولین بیشتر میشد
هیچ اشکالی نداره لا اقل میدونیم این پول به کشوری رسید که مسولینش به فکر ردم و توسعه کشورشون هستند
اکر این ۱۵۰۰ دلار میشد ۱۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰دلار فقط رقم دزدیها بزرگ تر می شد و یک سنت هم به مردم نمی رسید.و وضعمون بدتر هم میشد.
گلستان شده چشم بازکن ببین
دیگه بلایی نمونده سرمان بیارن
لعنت بر مسئولان بی لیاقتی که با سیاست مزخرف خارجی شون گند زدند به تمام ایران و دست بردار هم نیستند و با لجاجت با انکه میدونن راهی که رفتن اشتباهه اما کوتاه نمیان
مرگ و نفرین بر کاسبان تحریم
وقتی مسئولین عقب مونده از تحریم ها استقبال میکنند ایران آباد نمیشه......
مطمئن باش هیچیش خرج ایران و ایرانی نمیشد
خارستان شدیم!لگن پژو امروزشد ۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰میلیون تومان(ارابه مرگ).دولت کجاست!؟رفت کشور ازدست.بداد مردم برسید.
دزدان و چپاولگران مگر یکی دو تا هستند دکله نفتی را غیب کردند ،
کشور و ملت کیلویی چنده ،اصلکاریها سرشان سلامت
ما داریم زیاد هم داریم ولی دزد زیاده یه مثالی مصطفی زمانی زد خیلی خوب بود گفت ایران مثل انبار موش زده ست اول باید دفع موش کرد
البته خوب شد بیشتر ازسمت قطر بهره برداری میشود حداقل اختلاس نمی کنند وصرف آبادانی کشور ویرایش رفا مردم خرج می کنند