خبر مهم برای کارگران؛ شیوه تعیین حقوق ۱۴۰۳
عضو کارگری شورایعالی کار گفت: در متن صورتجلسهی کمیتهی مزد آمده که اعضا با تصویب مزد ملی، به همان روال سابق، موافقت کردند و قرار شد تحقیقات در خصوص مزد منطقهای ادامه داشته باشد.
خبرانلاین: عضو کارگری شورایعالی کار گفت: در متن صورتجلسهی کمیتهی مزد آمده که اعضا با تصویب مزد ملی، به همان روال سابق، موافقت کردند و قرار شد تحقیقات در خصوص مزد منطقهای ادامه داشته باشد.
در حالی سه جلسه درباره مزد منطقه ای برگزار شد که در طول این مدت نمایندگان کارگری مخالف جدی بحث مزد منطقه ای بودند چرا که اعتقاد داشتند, شرایط برای اجرای مزد منطقه ای فراهم نیست.
تسنیم در گزارشی نوشت: اصغر آهنی ها، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار به عنوان موافق اجرای مزد منطقه ای می گوید: تعیین حداقل حقوق منطقه ای کارگران یک تکلیف قانونی است که در بیست سال اخیر مغفول ماند و به آن توجه نشد. قانون کار بر دو موضوع مزد برای مناطق مختلف و مزد برای صنایع مختلف تاکید دارد و تعیین حداقل حقوق منطقه ای، بجای حداقل حقوق یکسان برای همه، براساس این قانون مطرح شده است.
تاجیک، عضو کمیته دستمزد و نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: هیچ کس با اجرای درست ماده۴۱ مخالف نیست اما نمی توان نظاره گر باشیم که فقط قسمتی از قانون اجرا شود.تبصره ۲ ماده ۴۱ قانون کار به صراحت بیان می کند که حداقل دستمزد باید به اندازه ای باشد که پوشش هزینه های زندگی کارگران را بدهد. ۳۳سال دنبال این بودیم که مزد براساس معیشت باشد اما هنوز موفق نشدیم. اول باید حداقل دستمزد مشخص شود بعد کشور منطقه بندی شود.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲ عدد هفت میلیون و۳۰۰ هزارتومان برای کار یک ماه کارگری که روزی هشت ساعت و هفته ای ۴۶ساعت کار می کند پس از پرداخت حق بیمه، حدوداً به عدد شش میلیون هشتصد هزارتومان می رسیم که تقسیم بر سی (تعداد روز یک ماه) می شود ۲۲۶ هزار تومان و تقسیم بر ۳.۳ (میانگین تعداد نفرات یک خانواده)کنیم می شود ۶۸ هزارتومان. یعنی بابت هزینه های هر نفر در یکماه ۶۸ هزار تومان حقوق داده می شود.!!!
محسن باقری ،عضو کارگری شورایعالی کار درباره جزئیات جلسه کمیته مزد در گفت وگویی بیان کرده است:جلسهی کمیتهی مزد با موضوع مزد منطقهای برگزار و نظرات اعضا جمعبندی شد. در نهایت صورتجلسهای تنظیم و قرار شد جزئیات به شورایعالی کار برای تصمیمگیری ارجاع شود.
باقری گفت: در متن صورتجلسه آمده که اعضا با تصویب مزد ملی، به همان روال سابق، موافقت کردند و قرار شد تحقیقات در خصوص مزد منطقهای ادامه داشته باشد.
عضو کارگری شورایعالی کار افزود:درخواست کارگران اجرای مزد مطابق با دو مولفه سبد معیشت و نرخ تورم است که سبب می شود دستمزد نتواند هزینههای زندگی را پوشش دهد و این وضعیت به معیشت کارگران آسیب وارد کرده است.
نظر کاربران
با این حقوق دویست گرم گوشت هم نمیشه خرید .
مگه میشه یک بام ودوهوابشه.حقوق منطقه ای دیگه چیه.همه بایدیه اندازه حقوق بگیرن اونم افزایش حقوق کارگران باید براساس تورم موجود ومعیشت خانواده باشه نه اینکه باتورم ۱۱۰درصدی ۲۰درصدافزایش بدید.تاکی میخوایدبه کارگروبازنشسته ظلم کنید مگه قرن برده داریه ؟چراهرکالایی روزانه افزایش قیمت پیدامیکنه اونم سالی چندبار اما افزایش حقوق سالی یه باراتفاق می افته اونم ۲۰درصدواقعآخجالت آوره.
وقتی قیمت گوشت و مرغ و برنج ما مثل امارات و عمان و عربستانه حقوق هم باید مثل اونا باشه عدالت یعنی همین
با این حقوق کسی کار نکنه خیلی بهتره چون با این حقوق با وجود اینکه طرف کار میکند زجر وبدبختی خواهد کشید واگر کار نکند وخونه بماند هم زجر وبدبختی خواهد کشید ولی خوبی کار کردن این که حداقل بدنش زجر نمیکشه وبه خودش تکسین میده چون کار نمیکنم زجر میکشم ولی اگر با وجود کار زجر بکشه خود کشی خواهد کرد
احسنت
توی گرمای کنگان روزها دور از خانواده با سه فرزند هنوز حقوقت 15میلیون نمیشه با همه ضرب و جمع کردن های از این 15ذمیلیون هم 3تومن رو کسر کن برا کرایه و هزینه سفر