۱۳۹۰۳۳۵
۵ نظر
۵۷۸
۵ نظر
۵۷۸
پ

دو پیشنهاد برای خانه‌دار شدن کارگران

افزایش هزینه‌های زندگی و سختی کارگران در تأمین معاش مهمترین مشکل این روزهای جامعه کارگری است؛ کارگرانی که دستمزد آنها بسیار کمتر از هزینه‌هایی است که باید ماهانه پرداخت کنند

توسعه ایرانی: افزایش هزینه‌های زندگی و سختی کارگران در تأمین معاش مهمترین مشکل این روزهای جامعه کارگری است؛ کارگرانی که دستمزد آنها بسیار کمتر از هزینه‌هایی است که باید ماهانه پرداخت کنند.

در حال حاضر حدود ۱۵ میلیون کارگر در کشور وجود دارند که در بخش‌های مختلف خدماتی، تولیدی و... کار می‌کنند. این قشر بزرگ در زمره اقشاری هستند که در تلاطم‌های اقتصادی، گرانی و رکود تورمی بسیار متضرر شده‌اند، قشری که آن را اساس تحولات اقتصادی و چرخیدن چرخ‌های اقتصاد کشور می‌دانند اما در زمان تصمیم‌گیری‌ها، همواره آخرین توجهات به آنان معطوف شده است.

در این میان افزایش دستمزد پایین‌تر از نرخ تورم واقعی جامعه باعث شده که سفره کارگران هر روز کوچک‌تر شود لذا کارگران به تنها قشری بدل شده‌اند که با تکانه‌های اقتصادی ضربات سنگینی می‌خورند. همین مسأله باعث شده که کارگران به سمت مشاغل کاذب روی آورند تا بتوانند امرار معاش کنند.

«هادی ابوی» فعال کارگری به تسنیم می‌گوید: در برخی مشاغل، وجود کار و نبود نیروی کار لازم تبدیل به یک چالش برای بازار کار شده است. در واقع برخی مشاغل به‌ویژه در بخش‌های صنعتی و تولیدی با وجود بسترهای مهیای اشتغال، متقاضی اشتغال به کار ندارند که این مسأله نیازمند 

چاره‌اندیشی است.

ابوی بیان می‌کند: علت اصلی کمبود تقاضا برای اشتغال در برخی مشاغل به حقوق و دستمزد پایین مربوط می‌شود. در شرایطی که یک زندگی حداقلی خانوار کارگری در بسیاری شهرها نیازمند دستمزد بیش از ۱۵میلیون تومانی است، جامعه کارگری با ۵۰درصد این درآمد به سختی امورات خود را می‌گذرانند.

این فعال کارگری اظهار داشت: نیروی کار با اضافه‌کاری، درآمدی حدود ۱۰میلیون تومان دارد که به دلیل هزینه‌های بالای تأمین معیشت و دیگر ضروت‌های زندگی، طبیعتاً تمایلی به اشتغال در کارهای با درآمد پایین نخواهد داشت. این بخش از نیروی کار در این شرایط، فعالیت در حوزه تاکسی‌های اینترنتی، مشاغل کاذب و غیررسمی را با درآمد بالاتر به فعالیت در حوزه اشتغال رسمی در محیط کار صنعتی ترجیح می‌دهد.

وی افزود: معیشت کارگران باید واقعی دیده شود. واقعیت جامعه این است که هزینه سبد معاش کارگر بالای ۲۰ میلیون تومان است اما از آنجایی که چنین درآمدی برای یک کارگر در یک شغل دیده نمی‌شود، به صورت اجباری کارگر مجبور است مدام به دنبال شغلی باشد که درآمد بهتری داشته باشد.

ابوی گفت: متأسفانه کارگران با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم می‌کنند و ‌بخش زیادی از درآمد آنها صرف اجاره‌بها می شود. با طرح‌های فعلی دولت هم مشکلات مسکن کارگران حل نمی‌شود چرا که توان پرداخت اقساط مسکن ملی را ندارند. به همین دلیل در چند جلسه قبل شورای عالی کار ایجاد قرارگاه مسکن مصوب شد و پیشنهاد شد برای کاهش هزینه‌های مسکن و تامین خانه برای کارگران، زمین رایگان در اختیارشان قرار بگیرد.

وی ادامه داد: دومین پیشنهاد کارگران، پرداخت وام‌های ارزان‌قیمت است. وام‌هایی که در حال حاضر ارائه می‌شود، اصلا با توان مالی کارگران تطابق ندارد و نرخ سود آنها نیز بسیار بالاست. امیدوارم قرارگاه مسکن با برنامه‌ریزی درست بتواند به نفع جامعه کارگری قدمی بردارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • رزمنده دیروز

    فقط حرف عمل. اصلا

  • سهیل حسنی

    دو زار بده آش

  • ناشناس

    خیلی هاحتی بازنشسته هافاقدمسکن،توان پرداخت قسط های مسکن ملی راندارنند!!!!!!

  • ناشناس

    بااین وعده های توخالی شماهمه کارگران بزودی صاحب خانه میشوند

  • علی سالاری

    واقعا من بیکارم ندارعیال بار مستاجربارها خواستم خلاف بکنم ولی یاعرضه شو نداشتم یاازابروترسیدم وضعم اسفقباره نمیدانم چه خاکی بسرم بریزم خانوادم درحال متلاشی شدنه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج