۱۳۸۲۶۲۸
۷۵۱۱۸
۷۵۱۱۸
پ

چرا باستان‌شناسان این چاه را «چاه عجایب» نامیده‌اند؟

این ساختار قرون وسطایی در حیاط صومعۀ سن پیترو در نزدیکی شهر تاریخی اورویتوی ایتالیا قرار دارد. از همان ابتدای کاوش‌ها، باستان‌شناسان به این چاه لقب «چاه عجایب» دادند زیرا با آثار پرشماری که در آن وجود داشت، برای آن‌ها مانند یک گنجینۀ واقعی به نظر می‌رسید.

فرادید: در سال ۲۰۲۲، در طول عملیات حفاری، ده‌ها کوزۀ قرون وسطایی و گلدان‌های سرامیکی از این چاه کشف شد که بسیاری از آنها به طرز قابل توجهی سالم مانده بودند.

یک سال بعد، در آگوست سال ۲۰۲۳، پروفسور دانیلو لئونه و تیمش از دانشگاه فوجیا پایان حفاری چاه را اعلام کردند. آن‌ها با کمک موسسه باستان‌شناسی زیرآبی و غارشناسی ایتالیا، به عمق ۱۱ متری زیر آب و گل رسیده بودند و هزاران اثر جدید را به مجموعۀ کشفیاتی که از این چاه به دست آمده بود اضافه کرده بودند.

چرا باستان‌شناسان این چاه را «چاه عجایب» نامیده‌اند؟

قدمت بیشتر این قطعات به قرن‌های 13 تا 15 برمی‌گردد، به‌ویژه سرامیک‌های موسوم به مایولیکا با لعاب‌های پر جنب و جوش و زنده‌ای که به صورت لایه‌لایه بر روی سفال قرار گرفته‌اند.

کلیسای سن‌پیترو در واقع فقط آخرین لایه زمانی یک مکان خارق العادۀ باستانی است که اهمیت مذهبی خود را برای بیش از دو هزار سال حفظ کرده است. ریشه‌های این سایت باستانی به مسیحیت اولیه، دوران رومیان، و مهمتر از همه، دوران شکوفایی معبد بزرگ اتروسکی باز می‌گردد.

چرا باستان‌شناسان این چاه را «چاه عجایب» نامیده‌اند؟

در این مکان، می‌توان بقایای سه معبد مهم و محوطه‌های مقدس با محراب‌ها را پیدا کرد که نشان‌دهنده عناصر اصلی دین‌داری اتروسکی است. علاوه بر این، بخشی از جاده باستانی اوریتو به بولسنا، حمام‌های رومی، یک گنبد رومی مجلل، عبادتگاه‌های مسیحی، گورستان مربوط به قرن ششم تا هفتم و سرانجام کلیسای سن‌پیترو در این مکان قرار دارد که چاهِ معروف هم مربوط به همین کلیساست.

کشفیات اخیر در «چاه عجایب» شامل یک مصنوع استثنایی نیز بوده است: یک مهر برنزی طلاکاری شده. این مهر ظاهرا برای از بین بردن اعتبارش عمداً به چهار تکه تقسیم شده است، اما وقتی دوباره سرهم می‌شود، تصویر یک حاکم نشسته و نمادهای قدرت را نشان می‌دهد.

چرا باستان‌شناسان این چاه را «چاه عجایب» نامیده‌اند؟

بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که این مُهر شاه فیلیپ چهارم فرانسه (1285-1314) است. این پادشاه به خاطر درگیری‌هایش با پاپ بونیفاس هشتم و انحلال فرقۀ شوالیه‌های معبد مشهور است. وجود چنین مهر مهمی در چاهی در حومه سؤالات جالبی را برای مطالعه بیشتر ایجاد می‌کند.

چرا باستان‌شناسان این چاه را «چاه عجایب» نامیده‌اند؟

اما چه چیزی باعث شد که بسیاری از این اشیاء دست نخورده از درون چاه سر در بیاورند؟ پاسخ‌ها چند وجهی است. ممکن است برخی از ظروف سفالی به دلیل اشتباهات تولید دور انداخته شده باشند. برخی نیز ممکن است قربانی اقدامات انجام شده برای مبارزه با اپیدمی‌ها، به ویژه مرگ سیاه اواسط قرن چهاردهم شده باشند؛ زیرا در آن زمان هر چیزی که آلوده به نظر می‌رسید دور ریخته می‌شد.

چرا باستان‌شناسان این چاه را «چاه عجایب» نامیده‌اند؟

به هر ترتیب این چاه مقطعی از زندگی قرون وسطایی در اوریتو و مناطق اطراف آن را نشان می‌دهد؛ جایی که کشاورزان، گله داران، صنعتگران و مسافران گاه به گاه با هم در تماس بودند. این چاه در حقیقت مانند یک کاتالوگ، یک آرشیو، و یا پنجره به گذشته عمل می‌کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج