۱۳۸۱۹۸۸
۴۱۰
۴۱۰
پ

قطعنامه سازمان ملل درباره دولت موقت افغانستان

شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه پیشنهادی کشورهای امارات و ژاپن را درباره نحوه تعامل با دولت موقت افغانستان با اکثریت آرا تصویب کرد.

ایرنا: شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه  پیشنهادی کشورهای امارات و ژاپن را درباره نحوه تعامل با دولت موقت افغانستان با اکثریت آرا تصویب کرد.

170830374

 این قطعنامه ۱۳ رای از ۱۵ رای اعضای دائم و غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل را کسب کرد و دو کشور روسیه و چین از اعضای دائم شورای امنیت به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

نمایندگی امارات در سازمان ملل متحد اعلام کرد: این قطعنامه روند مشخص شده در ارزیابی مستقل در مورد افغانستان، از جمله از طریق ایجاد یک نماینده ویژه سازمان ملل برای ترویج اجرای توصیه های ارزیابی، را دنبال می کند.

به گفته نماینده امارات، این قطعنامه تاکید می کند که هدف از این روند، صلح افغانستان در داخل و با کشورهای همسایه آن، ادغام کامل دوباره در جامعه بین المللی، با مشارکت امن، کامل، برابر و معنادار زنان افغان است.

نماینده ژاپن نیز گفت که این قطعنامه راهبردی جدیدی ر مورد مسائل مختلف افغانستان برای «تعامل هماهنگ جامعه جهانی در مورد افغانستان» را ارائه می‌کند.

وی با بیان اینکه افغانستان با چالش‌های عمده‌ای مواجه بوده و جامعه جهانی متعهد به همکاری است، گفت: ما در مورد افغانستان امسال (۲۰۲۳) متحد مانده‌ ایم و امیدواریم این روند در سال ۲۰۲۴ نیز ادامه پیدا کند.

این قطعنامه بر تعهد قوی خود به حاکمیت، استقلال، تمامیت ارضی و وحدت ملی افغانستان تاکید کرده و به حمایت مستمر خود از مردم افغانستان ادامه می دهد. این قطعنامه بر حمایت خود از یک افغانستان صلح آمیز، باثبات، مرفه و فراگیر تاکید و بر نقش ضروری زنان در جامعه افغانستان و بر اهمیت مشارکت کامل، برابر، معنادار و ایمن زنان و حمایت از حقوق بشر از جمله حقوق زنان، کودکان، اقلیت ها و افراد در شرایط آسیب پذیر تاکید می کند.

این قعطنامه با اذعان به اینکه سلامت، رفاه و امنیت مردم افغانستان بر کل منطقه و فراتر از آن تأثیر می گذارد، از دبیرکل درخواست می کند تا با مشورت اعضای شورای امنیت، بازیگران و ذینفعان سیاسی مرتبط با افغانستان از جمله مقامات ذیربط، زنان افغان و جامعه مدنی و نیز منطقه و جامعه جهانی، یک نماینده ویژه برای افغانستان تعیین کند.

دبیرکل سازمان ملل هشتم نوامبر ۲۰۲۳ گزارش فریدون سینیرلی اوغلو هماهنگ ‌کننده‌ ویژه‌ سازمان ملل در امور افغانستان را درباره «تعامل سازمان ملل و جامعه جهانی با حکومت طالبان» را به شورای امنیت ارائه کرد که بر ایجاد حکومت فراگیر، صلح پایدار و توسعه‌ اجتماعی در افغانستان و نیز بر «گفت‌وگوی ملی» تأکید شده است.

در قطعنامه ۲۶۷۹ شورای امنیت از دبیرکل سازمان ملل ارزیابی مستقلی به عنوان «توصیه ‌های آینده‌ نگر برای رویکرد یکپارچه و منسجم» در مورد افغانستان شده بود. از جمله پیشنهادات این گزارش، ارائه «یک نقشه راه» برای مشارکت سیاسی با هدف «ادغام کامل» افغانستان در جامعه جهانی است که با انتقادات بسیاری از سوی مخالفان دولت موقت افغانستان (طالبان) مواجه شده است.

 

 


 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج