۱۳۷۰۶۶۱
۶ نظر
۷۵۰۲
۶ نظر
۷۵۰۲
پ

افزایش قیمت قوت غالب ایرانی‌ها و پیش‌بینی یک رکود بی‌سابقه

در کنار آمارهای مثبت اقتصادی که هر روز تیتر یک رسانه‌ها می‌شود؛ هفته گذشته بود که خبر آمد، قیمت هر کیلو مغز ران از کیلویی ۵۰۰ هزار تومان به ۶۹۰ هزار تومان و هر کیلو راسته مغز از ۵۷۰ هزار تومان به ۷۸۰ هزار تومان افزایش یافته‌است و قیمت هر کیلو فیله گوساله هم در برخی قصابی‌ها تا ۹۵۰ هزار تومان بالا رفته‌است.

شرق: در کنار آمارهای مثبت اقتصادی که هر روز تیتر یک رسانه‌ها می‌شود؛ هفته گذشته بود که خبر آمد، قیمت هر کیلو مغز ران از کیلویی ۵۰۰ هزار تومان به ۶۹۰ هزار تومان و هر کیلو راسته مغز از ۵۷۰ هزار تومان به ۷۸۰ هزار تومان افزایش یافته‌است و قیمت هر کیلو فیله گوساله هم در برخی قصابی‌ها تا ۹۵۰ هزار تومان بالا رفته‌است.

برنج نیز به عنوان قوت غالب ایرانیان از قطار افزایش قیمت‌ها جا نمانده‌است؛ بنابر خبری که از سوی دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران اعلام شده‌است، قیمت برنج خارجی در بازار از برنج ایرانی بالاتر رفته‌است و به کیلویی ۶۵ هزار تومان رسیده‌است.

584791_901

هم‌پای گوشت و برنج سایر کالاهای اساسی نیز در حال پیشروی هستند؛ قیمت هر شانه تخم مرغ در بازار به 140 هزار تومان رسیده‌است. از طرف دیگر قیمت هر دبه ماست در بازار نیز از 100 هزار تومان فراتر رفته‌است.

مردم همچنان در حال فقیرتر شدن هستند

مهدی افقه، استاد دانشگاه شهید چمران اهواز، در خصوص آمارهای مثبت اقتصادی و تاثیر آن‌ها بر سفره مردم، به شبکه شرق گفت:« کلمه تورم به خودی خود و چه در حال افزایش و یا کاهش باشد، به این معنا است که روند قیمت‌ها صعودی است. زمانی که گفته می‌شود سرعت رشد تورم کاهش پیدا کرده‌است، به این معناست که سرعت افزایش قیمت‌ها کاهش پیدا کرده‌است و به معنای کاهش قیمت‌ها نیست. تنها سرعت رشد قیمت‌ها کاهش پیدا کرده‌است و همچنان قدرت خرید مردم در حال کاهش است و اگر آمار و ارقام دقیق باشد، سالانه 40 درصد از قدرت خرید مردم کم می‌شود و مردم همچنان در حال فقیرتر شدن هستند و کاهش سرعت رشد تورم به معنای ثابت ماندن قدرت خرید مردم و افزایش قدرت خرید آن‌ها نیست.»

افقه در ادامه گفت:« یکی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌ها میزان تقاضا است و زمانی که درآمد و یا قدرت خرید مردم کاهش پیدا کند، طبیعی است که کاهش فشار تقاضا به ثابت‌تر ماندن قیمت‌ها کمک می‌کند و یا سرعت افزایش قیمت‌ آن‌ها کمتر می‌شود و در نتیجه این کاهش قدرت خرید به دولت‌ و تحقق وعده‌های آن‌ کمک می‌کند.»

وعده دولت محقق نمی‌شود

با وجود آنکه دولت از وعده کاهش نرخ تورم به ۱۵ درصد در سال ۱۴۰۲ عقب نشینی کرده‌است، اما همچنان اصرار دارد که تورم در پایان سال به نرخ ۳۰ درصد کاهش پیدا می کند. هدف‌گذاری که به نظر غیرقابل دسترس می‌آید.

مرتضی افقه در خصوص احتمال تحقق تورم 30 درصدی تا پایان امسال، گفت:« تورم 40 درصدی در مقایسه با کشورهای دیگر بالا است و از جمله تورم‌های کم سابقه در مقایسه با کشورهای دیگر است و هدف‌گذاری دولت برای تورم 30 درصدی تا پایان امسال نیز رقم پایینی نیست. با این حال با توجه به شواهد، تورم 30 درصدی نیز به نظر نمی‌رسد محقق شود.»

رکود بی‌سابقه در کمین اقتصاد است

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت:« این کاهش سرعت رشد تورم زمانی می‌تواند به قدرت خرید مردم و یا بهبود رفاه کمک کند که در راستای آن موانع کسب و کار برداشته شود و تولید رونق پیدا کند و با کاهش نقدینگی که در حال حاضر دولت فشار خود را بر روی آن گذاشته‌است، بدون اقدامات تکمیلی، منجر به رکود بی‌سابقه در کشور خواهد شد.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بی نام

    غالب درسته نه قالب

  • ناشناس

    بی وجودها هم در پی قطع کردن یارانه ها که پشیزی هم ارزش ندارد

  • ناشناس

    تازه انتخابات درپیش است بزار تمام بشه انتخابات بعد ببین چه شود

  • علی

    عدم نظارت گوشت بالای نیم میلیون و مرغ بالای هشتاد هزار تومان؟

  • ناشناس

    گوشت گاوی هر سال بدتر از سال قبل چون مردم روستایی که همه گاو داشتند

  • ایرانی

    با این همه افغانی معلومه مواد غذایی ایرانی ها کم میاد و گرون میشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج