اقدام جدید پوتین که بوی جنگ هستهای میدهد
رئیسجمهوری روسیه امروز پنجشنبه لایحه لغو تصویب معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای (CTBT) را امضا کرده و رسما کشورش را از اجرای این پیمان خارج کرد.
ایسنا: رئیسجمهوری روسیه امروز پنجشنبه لایحه لغو تصویب معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای (CTBT) را امضا کرده و رسما کشورش را از اجرای این پیمان خارج کرد.
خروج روسیه از معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای پس از آن اتفاق افتاد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه ماه گذشته گفت مسکو هم میتواند موضع واشنگتن را بگیرد و همانند آن بخشی از این پیمان نباشد. پس از آن دو مجلس اصلی فدراسیون روسیه آن را تایید کرده و برای امضا نزد ولادیمیر پوتین فرستادند.
در همین حال پوتین قانونی برای توقف اطلاعرسانی رئیس شورای اروپا در مورد برقراری وضعیت اضطراری یا حکومت نظامی در روسیه امضا کرد. طبق گزارش اسپوتنیک، رئیس مجلس سفلی پارلمان روسیه هفته گذشته از تصمیم کشورش برای لغو معاهده ممنوعیت جامع آزمایش هستهای به دلیل نگرش غیرمسئولانه آمریکا در قبال امنیت جهانی، حمایت کرده بود.
در همین حال دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که خروج روسیه از معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای به «معنای قصد انجام آزمایشهای هستهای نیست». طبق اعلام سازمان ملل متحد، در مدت پنج دهه از سال ۱۹۴۵ تا زمان ارائه معاهده ممنوعیت جامع آزمایشهای هستهای در سال ۱۹۹۶، بیش از ۲۰۰۰ آزمایش هستهای اتفاق افتاد که ۱۰۳۲ مورد آن توسط ایالات متحده آمریکا و ۷۱۵ مورد آن توسط شوروی انجام شد.
درحالیکه نمایندگان پارلمان روسیه به لغو معاهده منع جامع آزمایش هستهای (CTBT) توسط کشورشان رای دادند، این گمانهزنی در میان کارشناسان و رسانهها قوت گرفته که آیا روسیه به دنبال انجام آزمایش هستهای جدید است یا تنها میخواهد با این تهدید، ایالات متحده را برای امتیاز دادن در جنگ اوکراین تحت فشار قرار دهد.
روسیه بعد از لغو این معاهده در وضعیتی مشابه با آمریکا همچنان به عنوان یکی از امضاکنندگان آن باقی مانده و به همکاری با سازمان مربوط به معاهده ممنوعیت آزمایشهای هستهای و نظام رصد جهانی که به جهان از بابت هرگونه آزمایش هستهای هشدار میدهد، ادامه خواهد داد. روسیه از بعد از سقوط شوروی هرگز آزمایش هستهای انجام نداد. آخرین آزمایش هستهای شوروی نیز در سال ۱۹۹۰ و آخرین آزمایش آمریکا هم در سال ۱۹۹۲ رخ داد.
ارسال نظر