با این راهکار هر ایرانی ۱۹۶ متر زمین میگیرد
اگر بخواهیم یک درصد زمینهای ایران را به ساخت و ساز اختصاص دهیم به هر ایرانی ۱۹۶ متر زمین میرسد؛ بنابراین مردم ایران کمبود زمین ندارند!
جماران: مجید گودرزی درباره مشکلات مسکن و تاثیر گره گشایی وام های مسکن در مساله خانه دار شدن مردم، اظهار کرد: متاسفانه همان وامهایی که تصور میکنیم گره گشا هستند، گرهسازند و عموماً برای نپرداختن هستند. در حال حاضر هم نمونه بارز این امر عدم دسترسی 95 متقاضی تائید شده توسط وزارت راه و شهرسازی و معرفی شده به بانک که برای گرفتن وام ودیعه مسکن است. متاسفانه خیلی مواقع این وام ها برای بالابردن و تثبیت تورم در بازار مسکن مصوب میشوند و عموماً این وامها پرداخت نمیشوند.
بدترین نوع وام های جهان در ایران پرداخت می شود!
وی ادامه داد: بدترین نوع وامهای رایج در دنیا، وامهای بانک های ایران است. این را به جرات و با قاطعیت بیان میکنم که در هیچ نظام اقتصادی و در هیچ کشوری در دنیا نداریم که یک چهارم وام را قبل از اینکه پرداخت کنند به عنوان اوراق از مشتری دریافت کنند و عملاً یک چهارم را به مشتری پرداخت نکنند و بعد سود و اقساط کل وام را با نرخ 23 درصد دریافت کنند!
بخش بزرگی از مشکلات مسکن ایران بخاطر سیاست های غلط و فشار بانک ها بر مردم است
گودرزی تصریح کرد: معمولاً وامهای مسکن از کمبهرهترین و طولانیترین وامها در دنیا هستند. عموماً دولتها بر سر نیاز مسکن، تسهیلاتی در قالب اعتبارات بلندمدت و کم بهره به مردم و متقاضیان پرداخت میکنند و از بخش مسکن حمایت میکنند. ولی متاسفانه بخش بزرگی از مشکلات مسکن ایران به سیاستهای غلط و فشارهایی برمیگردد که از جانب بانکها به مردم وارد میشود و بازار مسکن را متاسفانه ملتهب می کند.
اگر فقط در یک درصد زمین های ایران ساخت و ساز کنیم، به هر ایرانی ۱۹۶ متر می رسد!
مردم ایران نباید مشکل زمین داشته باشند/ اگر ۶۰ درصد هزینه خانه برای زمین شده، این تعمدی است!
این کارشناس افزود: ظرفیتهای خوب و بی نظیری در بحث مسکن داریم. به عنوان نمونه اگر بخواهیم یک درصد زمینهای ایران را به ساخت و ساز اختصاص دهیم به هر ایرانی 196 متر زمین میرسد. ما در بخش زمین واقعاً مشکل نداریم. اینکه 55 تا 60 درصد هزینههای مسکن شامل زمین میشود عمدی و برنامهریزی شده است تا بحران و نارضایتی در این زمینه ایجاد شود.
وقتی بانک با پول مردم مسکن می خرد وآخر سال ۸۰درصدسود می کند، چراباید وام ۲۳درصد به مردم بدهد؟!
او ادامه داد: دولت میتواند به عنوان نماینده مردم زمینهایی که حق مردم است را در اختیار آنها قرار بدهد. دولت با گسترش محدوده شهرها بحث کمبود سوری زمین را از بین ببرد و بخش مهمی از هزینههای مسکن را کاهش بدهد. همچنین بحث اعتبارات بانکی است. با توجه به اینکه سالانه حدود 80 تا 100 درصد رشد قیمت را در بازار رها شده مسکن داریم، بانکها رغبتی برای پرداخت تسهیلات با نرخ 23 درصد هم ندارند. به دلیل اینکه به راحتی اعتبارات خود را میتوانند به عنوان خرید مسکن دپو کنند و سالانه به جای 23 درصد 80 درصد سود ببرند.
چالش ملی مسکن در ایران بخاطر فقر شدید قانون است
این کارشناس با اشاره به راهکاری که دولت باید پیاده کند، گفت: معتقدم بازار بحران زده مسکن و چالش ملی مسکن ما نشات گرفته از فقر شدید قانون است. در بخش قیمتگذاری مسکن یک بند قانونی هم نداریم تا جایی که دولت قادر نیست مالیاتهایی که مجلس مصوب میکند را اخذ کند. به دلیل اینکه وقتی درصد یک مالیاتی مشخص میشود باید قیمت جنس و کالا و خدمات هم مشخص باشد که بتوانند درصد آن را حساب کنند. وقتی قیمت مجهول است دولت نمیتواند مالیات را وصول کند. برای همین در بخشهای مختلف مسکن با چالش قانونی مواجه هستیم. بحث معاملات و اسناد غیررسمی هم است. همه دولتها و مجالس قبلی هم اهتمام لازم را برای ساماندهی بخش مسکن نداشتند.
ملاکین دردسرساز هیچ وقت نگذاشتند یک بند قانونی برای ساماندهی قیمت گذاری مسکن تصویب شود
گودرزی با اشاره به نقش پررنگ ذینفعان در مسکن ادامه داد: بحث ذینفعان مسکن بسیار پررنگ است و مافیای مسکن هستند که جزء ملاکین دردسرساز تاریخ ملاک ما بودند و در 116 سال گذشته اجازه ندادند حتی یک بند قانونی برای ساماندهی قیمتگذاری مسکن تصویب شود. در حال حاضر هم قوانین نصف و نیمهای که تصویب شده آن قدر دستکاری میشوند که عملاً خاصیت خود را از دست میدهند و قابلیت اجرا و ضمانت اجرایی ندارند.
۴۰ درصد سرمایه کل کشور توسط بانک ها و عده ای خاص در مسکن دپو شده
این کارشناس ادامه داد: به هر حال گروه پرنفوذ و ذینفعان پرقدرتی در بخش مسکن هستند که بانکها هم متاسفانه به این گروه اضافه شدند و بخش بزرگی از سرمایههای کشور که حدود 40 درصد میشود در بخش مسکن با ارزش افزوده صفر دپو کردند و یک چالش بزرگ ملی را رقم زدند.
ارسال نظر