خورد و خوراک ایرانیها ربطی به تورم ندارد، باور نکنید!
جام جم در گزارش تازه خود ادعا کرده است که نوع رژیم غذایی ایرانی ها، به شرایط اقتصادی وابستگی ندارد و تنها فرهنگ است که این مسئله را تعیین می کند.
جام جم در گزارش تازه خود ادعا کرده است که نوع رژیم غذایی ایرانی ها، به شرایط اقتصادی وابستگی ندارد و تنها فرهنگ است که این مسئله را تعیین می کند.
این روزنامه نوشته: در تقویمهای جهانی، امروز را به نام «روز جهانی غذا» میشناسند. این نامگذاری قصد دارد توجه جهانیان را به اهمیت تغذیه و البته امنیت غذایی در کشورها جلب کند. اما فارغ از نابسامانیهای اقتصادی معطوف به فراگیری کرونا و البته وقوع جنگها همچون جنگ روسیه و اوکراین که به نوعی یکی از تهدیدکنندههای مهم امنیت غذایی است، رفتارهای تغذیهای کشورهای مختلف هم تفاوتهای آشکاری با یکدیگر دارد؛ تفاوتهایی که گاه به جبر جغرافیایی و نوع قرارگیری این کشورها مربوط است و گاه مربوط به فرهنگ غذایی این کشورها بازمیگردد.
به عنوان مثال نمیتوان میزان مصرف غذاهای دریایی در کشوری همچون ژاپن را با میزان مصرف چنین غذاهایی در کشوری همچون افغانستان (که هیچ مرزی با دریا ندارد) سنجید. دراین میان اقلامی هم وجود دارد که ربط چندانی به موقعیت قرارگیری جغرافیایی ندارد و نشات گرفته از همان فرهنگ غذایی جوامع است. دادههای موجود مربوط به این حوزه در ایران چندان امیدبخش نیست! با ذکر ضروری این نکته که میزان مصرف خارج از استاندارد این اقلام در ایران ارتباطی به تورم ندارد. به عنوان مثال میانگین سرانه مصرف نمک در جهان در حالی سه کیلوگرم است که این میزان در ایران شش کیلوگرم است و همین موضوع یکی از دلایل تهدیدکننده سلامت جامعه ایرانی است. اگرچه نمیتوان از کاهش مصرف برخی دیگر از اقلام همچون گوشت به دلیل توان اندک خرید مردم هم گذشت. همین دیروز در نقل قولی از فعالان بازار گوشت ادعا شد میزان مصرف گوشت تا ۶۰ درصد کاهش داشته است. در رابطه با مصرف لبنیات هم همواره هشدارهایی وجود داشته است. همین دیروز دکتر احمد اسمعیلزاده، مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت به بهانه روز جهانی غذا از سرانه مصرف پایین لبنیات گلایه کرده و آن را خطرناک خوانده است. سرانه پایین مصرف لبنیات در ایران وقتی عجیب است که بدانیم مصرف نوشابه با توجه به قیمت برابر آن نسبت به شیر، سرانه بالاتری به خود اختصاص داده است که این موضوع نشان از همان سبک تغذیه نادرست جامعه ایرانی دارد. در مورد روغن هم میتوان به گفته دیروز دکتر اسمعیلزاده استناد کرد. جایی که او گفته «در مورد روغنها هم میدانیم که نوع چربی مصرفی در جامعه مطلوب نیست؛ زیرا متاسفانه مقدار زیادی اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس مصرف میشود. در مورد مصرف لبنیات، میوه و سبزیجات نیز مصرف نسبت به نیاز کمتر است.»
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
جیب مردم هیچی توش نیست ربطی به تورم نداره !!!!!!!!
جرند نگو خود فرهنگ را اقتصاد درست میکنه
این مغز شماست که ربطی به انسان ندارد
یعنی چی ؟! ما بخوایم خوب که نه معمولی بخوریم فقط یه هفته رو می تونیم و سه هفته دیگه صفر
عجببببب.
روزنامه های خود فروخته خبرنگار خود فروخته یعنی کشور را فروخته مردم را فروخته
بیسواد
خداوکیلی خیلی پررو هستید
چطور ربطی نداره. هرکی گفته شکر خورده. الان برو گردو بادام پسته گوشت ماهی روغن زیتون یا کنجد و...........بخر ببین میتونی چرت و پرت هم حدی داره.