«روانشناسی اسلامی» وارد بازار میشود؟
نشست علمی روانشناسی نوین؛ چالش ها و آسیب ها به همت انجمن روانشناسی اسلامی حوزه های علمیه کشور برگزار شد.
دیدهبان ایران: نشست علمی روانشناسی نوین؛ چالش ها و آسیب ها به همت انجمن روانشناسی اسلامی حوزه های علمیه کشور برگزار شد.
حجت الاسلام رفیعی هنر بیان کرد: اگر خواستیم نگاه علم دینی و میان رشته ای داشته باشیم مشکلی به عنوان یکی انگاشتن این و آن به سراغ مامی آید.
استاد حوزه یادآور شد: مشکل دیگر آن که وقتی نگاه تاریخی داریم ممکن است دچار یک رکود عزت نفس پژوهشی شویم و سپس باور خود را در نقش آفرینی تاریخی روانشناسی از دست بدهیم. اگر این میدان را رها کنیم قافیه را از دست می دهیم. نقش آفرینی در شکل گیری علومی چون روانشناسی به استناد مراکز علمی دیگر باید بررسی شود.
حجت الاسلام رفیعی هنر بیان کرد: اگر نگاه میان رشته ای را مد نظر داشته باشیم باید نگاه میان رشته ای و گفتگو محور داشته باشیم ولی زمانی که نگاه مداخله فرهنگی و تاریخی داریم نگاه حاکمیت دین و فرهنگ بر علم به میان می آید.
وی گفت: روانشناسی اسلامی دانشی برخاسته از دین است که با علم مقایسه می شود، نقش تاریخی آن بررسی می شود ودر فرهنگ اجرا می شود. یعنی دارای چهار ضرورت است.
این مشاور حوزوی افزود: اگر روانشناسی اسلامی را به اسم اسلام می خواهیم قطعا نیازی به اسم روانشناسی اسلامی داریم؟ جریان ۱۰۰ ساله حوزه در خصوص ارتباط حوزه با روانشناسی به دنبال فضای علمی بود است و در این زمینه از روش های عقلانی و علمی و تجربی بهره می گیریم.
ارسال نظر