کدام کشور سرآمد خودکشی در جهان است؟
سازمان بهداشت جهانی در آستانه روز جهانی پیشگیری از خودکشی (۱۰ سپتامبر) از دولتها برای اقدامات پیشگیرانه برای خودکشی دعوت به عمل آورده است.
آمار سازمان بهداشت جهانی از خودکشی نشان می دهد که در حالی که آمریکا در وضعیت متوسط قرار دارد اما کشور کوچک گویان و دو کره شمالی و جنوبی سرآمد بقیه کشورها در خودکشی هستند.
بر اساس این گزارش مسمومیت ، تیراندازی و حلق آویز کردن از متداول ترین روشهای خودکشی در جهان هستند
سلامت سازمان ملل متحد در اولین گزارش جهانی خود از پیشگیری از خودکشی، آژانس اعلام کرد: ۷۵ درصد از خودکشی در میان مردم کشورهای فقیر یا با درآمد متوسط روی می دهد و این سازمان خواهان کاهش دسترسی مردم در معرض خطر به موقعیتها و ابزار خودکشی شده است
اما برخی از کشورهای توسعه یافته نیز در آمار خودکشی بدتر از دیگر کشورها هستند مثلا میزان خودکشی در بریتانیا و آلمان بدتر از بسیاری دیگر از کشورهای اروپائی ، آمریکا و استرالیا است.
گویان دارای بالاترین نرخ خودکشی یعنی ۴۴.۲ نفر از هر صد هزار نفر است ، وکره جنوبی با ۲۸.۹ نفر از هرصد هزار نفر دوم است.
ایالات متحده به همراه کشورهایی مانند استرالیا، اسپانیا و بسیاری ازکشورهای اروپایی نرخی بین ۱۰ و ۱۴.۹ نفر در هر صد هزار نفر دارند.
تصویر زیر بیانگر پراکندگی خودکشی در جهان است.
نمودار زیر نیز وضعیت درآمدی کشورهایی که خودکشی در آنها رخ می دهد نمایان است.
در این گزارش آفت کشها و سلاح گرم به علاوه حلق آویز کردن مهمترین روشهای خودکشی عنوان شده است و درخواست شده که دولتها دسترسی مردم به این ابزار را محدود کنند
مارگارت چان مدیر کل WHO گفت که این یک اقدام عاجل برای یک خطر عمومی رو به تزاید است.
به گزارش این سازمان هم اکنون ۲۸ کشور دارای نقشه و استراتژی برای جلوگیری از خودکشی هستند.
به گفته این سازمان کنترل بیماران روانی و افسرده سرکشی دائم و هدفمند از آنان و همچنین کنترل معتادین به مواد مخدر از مهمترین عوامل و استراتژی های کنترل خودکشی است
این گزارش WHO در آستانه روز پیشگیری از خودکشی در جهان در ۱۰ سپتامبر منتشر شد.
وضعیت ایران
در ایران بر اساس آمار اعلام شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور در ۹ ماهه سال ۹۲ ۳۱۲۵ تن در حوادثی که مشکوک به خودکشی تشخیص داده شد، جان خود را از دست دادهاند که از میان آنها ۹۸۲ تن را زنان و ۲۱۴۳ تن را مردان تشکیل میدهند.
بر همین اساس در مدت مشابه سال ۹۱ نیز ۲۷۴۰ تن به علت آنچه که پزشکی قانونی آن را مرگ مشکوک به خودکشی تشخیص داده بود، جان خود را از دست دادهاند.
همچنین رییس سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه خودکشی در سطح کشور افزایش یافته، گفت: چهار هزار و ۵۵ نفر در سال گذشته(۱۳۹۲) در اثر خودکشی جان باخته اند.
«احمد شجاعی» در نشست هم اندیشی مطالعات پژوهشی در حوزه آسیب های اجتماعی همچنین گفت: این آمار نگران کننده است و نشان می دهد که سلامت روانی جامعه مطلوب نیست.
ارسال نظر