چند درصد ایرانی ها اختلالات روانی دارند؟
مدیرکل سلامت روان وزارت بهداشت آخرین شیوع اختلالات روانی در کشور را ۲۳.۶ درصد اعلام کرد و گفت: این آمار در بین جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال کشور است و بر اساس دقیقترین دستگاهها ثبت شده است.
احمد حاجبی در رابطه با هزینههای بالای روانپزشکی و عدم مراجعه بیماران برای درمان گفت: بسیاری از اختلالات روانی به دلیل هزینههای بالای آن در سطح جامعه به صورت مخفی باقی میماند چرا که هزینههای بالا باعث عدم مراجعه بیماران به مراکز درمانی میشود.
وی ادامه داد: بنده به عنوان فردی که درگیر سیستم بهداشت روان بودهام قبول دارم که در برخی موارد بیماران به دلیل کمبود یا نبود پوشش بیمهای و مشکلات مالی از دریافت خدمات درمانی خودداری کردهاند.
حاجبی گفت: اما واقعیت دیگر این است که خانوادههایی داریم که بیمار مبتلا به اختلال روانپزشکی دارند این افراد به پزشک مراجعه کرده اما تمام تلاششان این است که خانواده متوجه بیماریشان نشود.
مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت تصریح کرد: انگ ناشی از بیماریهای روانی در جامعه وجود دارد که باعث عدم مراجعه بیماران به مراکز درمانی شده است و همین امر باعث میشود بیماری خود را حتی زمانی که درمان را آغاز کردهاند از همه اطرافیان به دلیل نگرانیهایی که دارند پنهان کنند.
وی افزود: البته علت مخفی ماندن آمار دقیق بیماران روانپزشکی به ضعف در سیستم غربالگری نیز برمیگردد که باید این سیستم را در جامعه تقویت کنیم تا تشخیص زودرس یا مداخله و درمان بهینه آن را داشته باشیم.
حاجبی گفت: هم اکنون در بخش بهداشتی این موضوع دیده شده که کارشناسان سلامت روان به سیستم ارائه خدمت وارد شوند. یکی از فعالیتهای آنها این است که کارشناس مراقبت خانواده افراد و بیماران را معاینه کرده و در صورت نیاز به کارشناس سلامت روان ارجاع میدهد و در نتیجه غربالگری اختلالات روانی انجام خواهد شد.
وی افزود: این موضوع در بحث پیشگیری نیز بسیار مفید خواهد بود چرا که تشخیص زودرس و مداخله بهنگام از اصول پیشگیری است که باعث کاهش بار بیماران میشود.
مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت آخرین شیوع اختلالات روانی در کشور را ۲۳.۶ درصد اعلام کرد و گفت: آماری از افرادی که به اختلالات روانی مبتلا هستند اما شناسایی نشده وجود ندارد اما آمار موجود از شیوع اختلالات بر اساس دقیقترین دستگاهها ثبت شده و در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال است.
نظر کاربران
97 درصد