نحوه پرداخت وام ۸۰ میلیون تومانی مسکن
سیف گفت: طی همکاری با وزارت راه و شهرسازی صندوقهایی تشکیل شده و بر اساس سرمایهگذاری که انجام میشود و طبق منابع مالی موجود، تسهیلات مسکن ۸۰ میلیونی بر اساس ۵۰ درصد متوسط مسکن و نرخ سود و قدرت پرداخت قسط، کارشناسی شده و وام پرداخت خواهد شد.
ولیالله سیف امروز در برنامه صبح با خبر اظهار داشت: بانکداری بدون ربا از برکات انقلاب اسلامی است که در شهریور سال ۶۲ این قانون تصویب و لازم الأجرا شد.
وی با بیان اینکه نتیجه این قانون تحول بزرگی در سیستم نظام بانکی کشور به وجود آورد، افزود: یکی از نگرانیهای آن زمان به علت عدم شناخت مردم از این قانون کاهش منابع مالی بانک بود که وقتی این به اجرا رسید با استقبال خوب مردم مواجه شدیم که این نشان از اعتماد مردم به انقلاب و نظام بانکداری اسلامی داشت.
رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد : بانک موظف است که منابع سپردهگذاران را در جای امنی سرمایهگذاری کند و سپرده گذاران مایل هستند قدرت خرید خود را در عین سرمایه گذاری حفظ کرده و در کنار این سرمایهگذاری کسانی که تمایل به گرفتن تسهیلات هستند به بانک مراجعه کرده و بانک با در نظر گرفتن شرایط به آنها تسهیلات خاصی داده که براساس بندهای قرارداد در سود و زیان پروژه بانک سهیم است.
سیف افزود: قانون بانکداری اسلامی را در زمانی اجرا کردیم که کشور از نظر اقتصادی و تورم تعادل نداشته و این را با زمان فعلی که قیمت تورم و ارز با ثبات است نباید یکی کرد؛ در حال حاضر با همفکری مجلس قانون تکوینی بانکداری اسلامی را در جهت خدمت بهتر به مردم بررسی میکنیم.
* نوع قرارداد در تسهیلات اعطایی مشخص میشود
رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به سود ۲۲ درصدی بانکی گفت: کسی که در بانک سرمایه گذاری کرده حق دارد سودی را جهت سرمایهاش دریافت کند و البته که نظارت بانک مرکزی بر این عقود کاملا مشخص بوده و اینگونه نظارت بر هر دو ذینفعان است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر سود و زیان پروژهها بیان کرد: ما دو نوع قرارداد مبادلهای و مشارکتی داریم که اگر فرد گیرنده تسهیلات قرادادش مبادلهای باشد در سود و زیان پروژه شریک است و بانک هیچ گونه مسئولیتی را قبول نخواهد کرد و اگر مشارکتی باشد، بانک در ضررش هم شریک فرد تسهیلات گیرنده بوده و البته باید این نکته را ذکر کنم که بانک قبل از بستن قرارداد همه شرایط را بررسی کرده و سپس به عقد قرارداد به فرد گیرنده تسهیلات اقدام میکند.
* جریمه دیر کرد باز پرداخت تسهیلاتوجه التزام است نه ربای بانکی
سیف درباره جریمه دیر کرد گفت: جریمه دیر کرد باز پرداخت تسهیلات همان وجه التزام است نه ربای بانکی؛ این مورد انگیزه گیرنده تسهیلات را دو چندان کرده تا به وفای عهد خود باقی بماند و بدین ترتیب حجم مطالبات نظام بانکی زیاد نشود.
وی ادامه داد: همچنین مکانیزم وجه التزام به این صورت است که در ازای هر دوره تاخیر مبلغی را به عنوان جریمه باید پرداخت کند که این به معنای سود بر سود قبلی نیست؛ در بحث شرایط تسهیلات شاید بخشنامه های بانک مرکزی را به درستی به کارمندان تفهیم نکردهاند.
* کاهش زمان پرداخت تسهیلات ازدواج/ توقف وامهای ۵ میلیونی ازدواج
وی در خصوص وام ازدواج بیان کرد: بانکها در حدی که منابع مالی داشته باشند قرض الحسنه را داده و زمانی به دستور مجلس از صندوق توسعه ملی به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان جهت وام ازدواج برای شکسته شدن سقف این کار انجام شد که به علت کمبود منابع قطع شد ولی اگر مجلس دستور دهد واجب الاجرا است.
سیف ادامه داد: مدت زمان انتظار وام ازدواج ۱.۵ ساله است که قرار است این زمان به ۵ ماه کاهش یابد.
رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: وامهای ۵ میلیونی به شرط مهریه زیر ۱۰۰ سکه به علت کمبود منابع مالی در زمان کنونی امکانپذیر نیست.
وی تأکید کرد: در حال حاضر باید اعتماد مردم را نسبت به بانکها بیشتر جلب کرده و برای خارج کردن کشور از رکود باید بانکها با بدهکاران صحبت کرده تا هرچه سریعتر به باز پرداخت اقدام کنند.
* نحوه پرداخت تسهیلات ۸۰ میلیونی خرید مسکن
وی اضافه کرد: طی همکاری با وزارت راه و شهرسازی صندوقهایی تشکیل شده و بر اساس سرمایهگذاری که انجام میشود و طبق منابع مالی موجود، تسهیلات مسکن ۸۰ میلیونی بر اساس ۵۰ درصد متوسط مسکن و نرخ سود و قدرت پرداخت قسط، کارشناسی شده و وام پرداخت خواهد شد.
* کالاهای اساسی را با پولهای بلوکه شده تأمین کردیم/ ۲.۸ میلیارد دلار بلوکه شده نیامده است
سیف در باره پولهای بلوکه شده توضیح داد: ما کالاهای اساسی را با پولهای بلوکه شده تامین کردیم و زمانی نگران حجم ذخیره کشور بودیم ولی هم اکنون حجم ذخیره کشور بالا رفته ولی در هر صورت قسط اول دارایی آزاد شده ما به مبلغ ۴.۲ میلیارد دلار است که در حساب ما موجود است و هم می توانیم اسکناس و هم کالای اساسی را تهیه کنیم ولی ۲.۸ میلیارد دلار نیامده است.
*عدم بنگاهداری بانکها ضروری است
رئیس کل بانک مرکزی در خصوص نظارت بر بانکها تاکید کرد:عدم بنگاهداری بانکها یک امری ضروری است بدین طریق که ۴۹ درصد و یا حداقل یک عضو هیئت مدیره از بانک باشد که متاسفانه بعضی از بانکها از این قانون تجاوز کرده اند که تذکری جدی به انها داده شده است.
سیف گفت: بعضی از موسسات غیر مجاز که از قانون بانک مرکزی تبعیت نمیکنند با مجاب کردنشان در حال تغییر قوانین منطبق بر بانک مرکزی هستند که در غیر این صورت با آنها برخورد خواهد شد.
* نرخ ارز بالا نمیرود
سیف تأکید کرد: قرار نیست قیمت ارز بالا رود مگر تغییرات جزئی که منوط به شرایط بازار بوده و ما هم بر این مسئله نظارت جدی داریم.
نظر کاربران
1.5سال؟؟؟
خب دیگه چه کاریه.مگه چقد وام میدن که 1.5سال صبر کنیم؟
با این قیمتای نجومی بعد از 1.5سال این چندر پولی که میدن چه دردی رو دوا میکنه؟!
واقعا خسته نباشن!!!
با سلام و تشکر از توضیحات خوب شما.
قابل توجه نویسنده محترم مطالب فوق: دوست عزیز در عنوان "جریمه دیر کرد باز پرداخت تسهیلات وجه انتظام است نه ربای بانکی " و در متن پاراگراف آن از عبارت وجه انتظام استفاده نموده اید که متاسفانه اشتباه است و صحیح آن وجه التزام است. لطفا اصلاح بفرمایید. منبع ترمینولوژی حقوق
بابا جان جوان های این مملکت برای زیست آره زیست به وام احتیاج ندارن اقتصاد وتورم رو سروسامان بدهید مگر پدران چطور ازدواج کردند چه طور خانه ومغازه خریدند آیا وام بود وام هایی که تا آخر عمر وتا نوه ونتیجه ات باید قسط وسود بپردازند مطمئنا نه یکی دوسالی کار میکردند وچون نرخ تورم ثابت بود هدف گذاری میکرند وخونه یا مغزشون رو میخریدند
من که نمیگزرم...به خدا قلبم داره تیر میکشه از دست این ظلمها...من جوون بدبخت آخه از کجا بیارم با این گرونی با این بدبختی....قسط وام مسکن رو از کجا بدم...خداااااا....خودت یه نظری به این مملکت آفت زده بکن...